CityShopparilla illalliselle Groteskiin

Isyyspakkaus

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä CityShoppari

Vein lauantaina Rouvan syömään Erottajalla sijaitsevaan Groteskiin (Ludviginkatu 10), joka tarjoaa tänä vuonna CityShoppari-kortilla kolmen ruokalajin Chef's Menua kahdelle yhden hintaan (48 €, normaalisti 96 €).

CityShoppari on ollut käytössämme aiemminkin useana vuonna, sillä se on tullut lehtien kylkiäisenä, mutta lähes yhtä monesti kortti on sittemmin unohtunut, sillä sitä ei ole tullut pidettyä mukana pienessä luottokorttikotelossa.

Olinkin hyvin ilahtunut, kun kuulin, että CityShopparista on nyt myös mobiiliversio. Latasin puhelimeeni Cardu-mobiilikorttisovelluksen, ja CityShoppari etuineen ilmestyi sinne!

Cardu-applikaation käytettävyyteen voisin kyllä esittää pari parannusehdotusta. Se ensinnäkin näyttää myös sellaisten korttien edut, joita minulla ei ole ja joita en oikeastaan haluaisi nähdä. Lisäksi siitä puuttuu kokonaan mahdollisuus selata etuja listana kategorioittain ja katsoa kerralla vaikkapa kaikki Helsingin ravintoloiden tarjoamat alennukset. Tai sitten en vain osannut painaa oikeasta nappulasta.

Eihän se iso ongelma ole kirjoittaa hakukenttään "ravintola Helsinki", ja sovellus kyllä tunnistaa sijaintini ja näyttää lähistöllä olevat edut listan kärkipäässä.

Mutta nyt takaisin Groteskiin, jota on muuten muistettu myös Michelinin Bib Gourmand -maininnalla.

Kolmen ruokalajin menu on vaihtuva, ja tällä kertaa tarjolla oli kurpitsakeittoa, ylikypsää karitsan lapaa ja marjainen panna cotta.

Kurpitsakeitto oli samettista, ja siihen antoivat hauskat säväykset sekä roquefort-juustomuruset että keittolautasen pohjalle piilotetut pikkelöidyt kurpitsakuutiot. Rouvakin hihkui ilosta siitä, miten tämä annos muutti hänen suhtautumisensa kurpitsapikkelsiin välittömästi, ja hän alkoi heti suunnitella tuovansa äitinsä kellarista purkillisen pikkelsiä kotiin seuraavalla visiitillämme.

Karitsan lapa ja paahdetut juurekset olivat juuri sellaisia kuin pitääkin. Karitsa oli niin mureaa, että pelkkä haarukan kosketus hajotti se palasiksi.

Jälkiruoka, kaunis kyllä, oli kokonaisuudesta vähiten meidän molempien mieleen. Panna cottan herkkä maku hieman peittyi marjojen happoisuuden alle.

Menun viinpakettiin kuuluneet valinnat osuivat nappiin. Saksalaisella rieslingillä oli erityisen hauska etiketti.

Olimme suunnitelleet käyvämme vielä drinkeillä läheisessä Liberty or Deathissa (Erottajankatu 5). Se oli kuitenkin suljettuna vesivahingon vuoksi helmikuun puoliväliin saakka. Drinkit nautimme siis Groteskin drinkkibaarissa, oikein oiva valinta sekin. Pitänee esitellä se toinen paikka sitten toisen kerran.

 

Tilaa CityShopparin mobiilikortti (24 €) täältä.
Tilaa perinteinen CityShoppari (27 €) täältä.
CityShoppari on myös Facebookissa.

Tämä postaus on osa CityShopparin kampanjaa, ja bloggaaja saa työstään rahallisen korvauksen. Sain itse valita, minkä CityShoppari-edun käyttäisin ja mistä juttuni tekisin. Paitsi silikonrinnoista. En kyllä löytänyt sellaista etua, vaikka yritin etsiä. Tarkoittivat ehkä sittenkin hammas- eikä silikoni-implantteja.

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Tämä on ollut aiempinakin vuosina. On kyllä kiva tarjous, ja ruokakin erinomaista. Kannattaa ehdottomasti ottaa myös suositellut viinit. Kuulostanpa mainokselta :D

heta margareta
Viinillä

Ää, miks kaikilla muilla on ollut Groteskissa hyvää ja meillä vähän sinne päin? (annokset oli epäinhimillisen kokosia ja jälkkäri syömäkelvotonta.. :((( ) No onneksi Groteskin baari on kuitenkin tosi tosi kiva..

One day

Mulla myös vähän samankaltaisia kokemuksia... :/ Taitaa olla vähän kerrasta kiinni, tai ollaan vaan satuttu jotenkin huonoon aikaan molemmat!

Hurtti (Ei varmistettu)

Tuskin lähti nälkä, vaikka olikin niin kallista

Tommi K
Isyyspakkaus

Nälkä lähti hyvin, kiitos, ja jos 24 euron ravintolaillallista pitää kalliina, niin ei voi mitään.

annemi

Itsellä oli usean vuoden tauko Cityshopparin kanssa, mutta testasin viime vuonna mobiiliversiota ja tykkäsin. Juuri tuli uusi Cityshoppari postiluukusta, joten täytyykin selata kaikki ravintolaedut heti läpi :) 

Kommentoi