Cryptic Cargo tuo pakohuonepelin kotiin

Kaupallinen yhteistyö: Cryptic Cargo

Yksi tämän vuoden teemoista perheessämme on ollut pakohuonepelit. Tein itsekin yhden pelin tyttären syntymäpäiville toukokuussa, ja pelistä tuli aika kiva, vaikka itse sanonkin. Nyt tyttäreni järjesti kaverinsa kanssa yhteiset Halloween-juhlat kotonamme, ja he toivoivat sinne ohjelmanumeroksi pakohuonetta. Pohdin vielä pari viikkoa sitten, mistä ihmeestä löydän täysin uudet ideat ja vielä ajan pelin suunnitteluun, mutta sitten universumi vastasi kysymykseeni.

Työpaikkani Halloween-juhliin oli kutsuttu vieraita myös We in Games -organisaatiosta. Tutustuin juhlien aikana uusiin ihmisiin, ja kävi ilmi, että eräs juttukaverini oli toimitusjohtajana Cryptic Cargo -nimisessä firmassa, joka tekee siirrettäviä pakohuonepelejä. Haa! Yksi asia johti toiseen, ja yhtäkkiä minun ei tarvinnutkaan suunnitella juhlien pääohjelmanumeroa itse!

Juhliin sopiva peli oli The Countdown, jossa puretaan pommia, ja se sopii juurikin yli 10-vuotiaille. Peliin mahtuu kerrallaan 4 – 5 pelaajaa, joten isommilla ryhmillä peli kannattaa pelata useamman kerran pienissä joukkueissa tai hommata useampi peli.

Pelin voi koota ratkaisun jälkeen takaisin kasaan ja pelata uudelleen, mutta itse sain Cryptic Cargolta lainaan kolme peliä, ja sijoitin lapset neljän hengen ryhmissä kolmeen huoneeseen pelaamaan peliä yhtä aikaa. Pelin normaali kesto on 45 minuuttia, mutta koska kaikki pelaajat olivat lapsia, aika oli asetettu tuntiin. Lähetti toimitti pelin kotiin muutama tunti ennen juhlien alkua, ja se noudettiin seuraavana päivänä.

Pelin mukana tulee erilaisia lukittuja laatikoita, apuvälineitä lukkojen avaamiseen sekä matkapuhelin, jossa oleva appi ohjaa peliä ja antaa lisävihjeitä, jos pelaajat eivät keksi jonkin pulman ratkaisua. Mukana on myös puhelimeen yhdistyvä Bluetooth-kaiutin, joka luo peliin lisätunnelmaa.

Itse pelistä, sen tehtävistä ja ratkaisuista en viitsi kertoa enempää, ja kuvissakaan ei näy kuin pelin lähtötilanne, mutta hauskaa sen parissa oli! Kolmesta ryhmästä kaksi ratkoi tehtävät vihjeiden avulla ja kolmas halusi päästä pelin läpi ilman apua. Kolmannella ryhmällä aika loppui loputla hieman kesken, ja kun he tekivät viimeisessä tehtävässä vain pienen laskuvirheen, aika ei riittänyt enää uuteen laskutoimitukseen ja pommi räjähti.

Kun juhlat olivat päättyneet ja paikat siivottu, kokosin pelit takaisin kasaan ratkaisin pelin vielä yksin. Pääsin läpi suht. nopeasti, mutta myönnän kyllä, että kun uni painoi jo silmää, vilkaisin yhdessä tehtävässä vinkkiä. Tehtävät olivat hauskoja, ja sitä yhtä lukuun ottamatta itselleni helpohkoja, mutta uskallan kyllä sanoa, että peli on hauska sekä kokeneemmille pakohuonepelaajille että noviiseille.

Cryptic Cargon pelit voi tilata noudettavaksi Helsingin Punavuoresta, kotiinkuljetuksella Pääkaupunkiseudulla tai Matkahuollon kautta toimitettavaksi koko maassa. The Countdown -pelin vuokra maksaa 120 €.

perhe tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *