Ei voi kesäloma paremmin alkaa

Isyyspakkaus

Herään lauantaiaamuna lastenhuoneesta kantautuvaan pojan itkuun ja katson kelloa. Se on on 7:03, voihan *#%&*...

Poikanen on nukkunut viime viikkoina niin hyvin ja pitkään joka aamu, että on se aika ironista, että juuri ensimmäisenä loma-aamuna herätys tulee näin aikaisin.

Sitten kuulen tytön tiuskaisevan hyvin napakasti veljelleen: "Nyt hiljaa! Pitää nukkua vielä!" Itku lakkaa eikä ala uudestaan. Oi ihana tyttö, isin kulta, maailman paras isosisko! 

Kaikki jatkavat uniaan, ja molemmat lapset nukkuvat lopulta yli yhdeksään. 

Sain jäädä nukkumaan vielä senkin jälkeen, sillä Rouva nousi lasten kanssa touhuamaan. Ja mitä he touhusivat?

Tyttö oli aivan tohkeissaan, kun nousin, ja hän kuiskutteli äitinsä kanssa jotain toistensa korviin. Ilmassa oli salaisuuksien lisäksi leivän ja jonkin uunissa paahtuvan ruoan tuoksu.

Isi sai ensimmäisen kesäloma-aamun kunniaksi yllätysbrunssin: nyhtöpossusämpylöitä ja kaalisalaattia! Lisukkeina marinoitua punasipulia ja aiolia. Nam! 

Sämpylät oli leivottu juureen ja possu aivan poikkeuksellisen hyvää. (Reseptin löydä täältä.)

Kiitos ihanat! Sekä pitkistä unista että yllätysbrunssista! Tästä tulee hyvä loma!

Kommentit

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Saitpa kivan kesälomaaamun. Nautinnollista lomaa sinulle ja koko perheellesi. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos paljon!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tästä tulikin mieleeni juttutoive. Olisi kiva nähdä kuvia miten olette lasten huoneen järjestäneet kahdelle lapselle ja miten sinne siirtyminen sujui lapsilta? Meillä on myös koti, jossa vain kaksi makuuhuonetta, joten lasten täytyy tulla toimeen yhteisessä huoneessa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tämä on tullut esiin ehkä vähän sivulauseissa, mutta voisin toki ottaa muutaman kuvan huoneesta, kun se on seuraavan kerran tarpeeksi siisti sitä ajatellen :D

-Mari- (Ei varmistettu)

Olisiko vinkata suht edullista kasvispainotteista ruokapaikkaa Helsingin keskustassa? Ei a' la cartea, vaan rentoja annoksia, kivoja makukokemuksia ja persoonallista twistiä.
Kivat kahvilat kiinnostaisi myös!
-Mari-

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, mä itse syön aika usein ravintoloissa lihaa, joten kasvispainotteisuudesta en osaa sanoa varmaksi, mutta kasvissyönti on niin yleistä, että sen ei luulisi olevan ongelma. Ja edullisuus on myös vaikea kysymys, sillä ravintolassa syöminen ei Helsingissä, varsinkaan keskustassa, ole lähtökohtaisesti edullista, ja illallinen ei-niin-kivassa ketjupaikassa tullee maksamaan todennäköisesti aika lailla saman verran kuin jossain fiiniksi ja kalliiksi mielletyssä paikassa. Kannattaa siis tutustua menuun ja hinnoitteluun etukäteen. Mulla myös rajoittaa vähän näkemyksiä, että käyn hyvin harvoin ex tempore -illallisilla tai lounailla keskustan ravintoloissa, ja silloin kun käymme ulkona syömässä Rouvan kanssa, menemme niihin ns. vähän parempiin paikkoihin.

Mutta siis... Rennommista suosittelen aina kaikille Baskeri & Basso Bistroa (+ BasBas & Staff Wine Bari) ja Kuurnaa. Boulevard Socialista ja Gaijinista saa hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset lounaat. Hoshito Töölön puolella on loistava, ja jos Kallioon asti uskaltaa, Kolmannella linjalla on Sandro, Kolmon3n ja Loung3. Mutta kyllähän nämä à la carte -paikkoja ovat, vaikka eivät kalleimmasta päästä. Edullisempia paikkoja tulee mieleen Ysibaari ja Tori. Pizzaa kannattaa etsiä Putte'sista, Pizzariumista ja Skifferistä. Kampin keskuksen 6. kerroksen ravintolamaailmassa on kivoja paikkoja moneen makuun. Ja jos on liikkeellä lounasaikaan, tosi moni hyvä ravintola tarjoaa annoksia lounashintaan, jolloin ruoasta maksaa merkittävästi vähemmän kuin illalla.

Mä olen kahviloiden suhteen tosi huono lähde, sillä en muista, milloin olisin istunut kahvilassa. Engel on tietty klassikko, ja Espresso Edge Kruununhaassa symppis.

Toivottavasti näistä on jotain apua, vaikka ihan täsmällisesti en osannutkaan vastata kysymyksiisi :D

-Mari- (Ei varmistettu)

Todellakin oli apua! Isot kiitokset sinulle, minun silmissäni, perusteelliselle vastaukselle <3
Mari

Kommentoi