Emmy Second Hand myy merkkivaatteesi

Kaupallinen yhteistyö: Emmy.fi

No mitäs täällä nyt on? Onko Kinky Boots tehnyt herraan niin suuren vaikutuksen, että on itsekin soviteltava korkokenkiä jalkaan?

Emmy Second Hand-16.jpg

Marc by Marc Jacobs, koko 38 1/2

No ei aivan. Yritän sen sijaan päästä eroon Rouvan ylimääräisistä vaatteista ja kengistä.

Syystä tai toisesta käyttämättä jääneitä tai kaapissa kutistuneita vaatteita kerääntyy helposti hyllyille ja henkareille, mutta kynnys lähteä myymään niitä netissä on toooooodella iso. Kaikki varmaan tunnistavat esimerkiksi Facebook-kirppareihin liittyvät yv-av-hv-jono-tarkat-mitat-sovitus-ketjut ja tuotteiden noutamiseen ja maksamiseen liittyvät ongelmat, ja onhan pelkkä tuotteiden kuvaaminen ja hinnoittelu jo yksi riesansa. Helpointa on tietysti vain viedä vaatteet Recciin, mutta ei aivan kaikkia vaatteita viitsi kierrätykseenkään antaa.

Siksipä otin hyvin iloisena vastaan Emmy.fi:n tarjoaman yhteistyömahdollisuuden, mikä auttoi puolestaan Rouvaa tyhjentämään vaatekaappiaan.

Emmy Second Hand-10.jpg

Stella McCartney, silkki, koko 40

Emmy.fi on Suomen suurin nettikirppari, joka tekee käytettyjen vaatteiden myymisestä ja ostamisesta todella helppoa.

Myyjänä minun ei tarvitse tehdä muuta kuin toimittaa vaatteeni Emmyyn, ja Emmy kuvaa ja hinnoittelee vaatteet puolestani ja laittaa ne esille verkkoon. Tuotteet ovat myynnissä puoli vuotta, minkä jälkeen myymättömät tuotteet joko lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen tai palautetaan myyjän toiveesta takaisin myyjälle. (Myyjäohje täällä.)

Ostajalle Emmyn toiminta on yhtä mutkatonta. Verkkopalvelussa voi hakea vaatteita, laukkuja ja asusteita mm. merkin, koon, värin tai vuodenajan mukaan. Emmy takaa, että tuotteet ovat kuntotarkistettuja, mikä tuli testattua itsekin nyt kantapään kautta. Kävi nimittäin niin, että kun laitoin kasan vaatteita Emmylle, oma kuntotarkastus oli jäänyt puuteelliseksi, ja jostain mekosta puuttui nappi ja toisessa oli reikä. Kyseiset mekot eivät menneet myyntiin.

Kuntotarkastajat ovat selvästi myös hyvin tarkkoja arvioissaan: itse olisin arvioinut vaatteiden kunnon hyväksi, mutta jo pienet käytön jäljet pudottavat luokituksen tyydyttäväksi. Ostaja voi olla siis varma, että tuotteiden kunto vastaa odotuksia.

Emmy Second Hand-1.jpg

Joie, koko S

Aivan kaikkea Emmy ei kuitenkaan ota myyntiin, vaan palveluun hyväksytään vain ns. parempia merkkituotteita. Totesinkin melko nopeasti, että omasta kaapistani ei löydy juuri mitään, mitä kannattaisi edes tarjota Emmyyn. Kannattaa tsekata myös lista merkeistä, joilla ei ole kysyntää lainkaan.

Emmy ottaa tuotteista prosentuaalisen provision, joka on edullisimmissa tuotteissa suurempi ja pienenee sen mukaan, mitä kalliimpi tuote on. Esimerkiksi 10 euron hintaisista vaatteista tuotto myyjälle on 2 euroa, mutta 100 euron hintaisesta 80 euroa, jos tuotot maksetaan esimerkiksi Stockmannin tai Polarn O. Pyretin lahjakortteina. Rahat voi ottaa myös tilille, jolloin provisio on muutaman prosenttiyksikön suurempi ja käteen jäävä summa puolestaan hieman pienempi. (Tuottotaulukko täällä.)

Emmy Second Hand-2.jpg

Tiia Vanhatapio, pellavasekoite, koko S

Emmy Second Hand-5.jpg

Samuji, puuvilla-silkki, koko 38 (myyty)

Vaatteiden toimittaminen Emmyyn käy kätevästi joko postitse tai myyntilaatikon kautta. Emmyn keräyslaatikoita on useissa paikoissa ympäri Suomen kuten Helsingin keskustan Stockmannin 6. kerroksessa, johon kiikutin omat vaatekassini. Kassien päälle laitetaan vain tarrat, yhteen kasseista lähetekirje ja pudotetaan kassit laatikkoon.

Emmy Second Hand-7.jpg

Samuji, puuvilla, koko 38

Kyllähän tuotteiden hinnoittelu vähän jännitti, mutta melko hyvin ne olivat linjassa omien odotusten kanssa. Parin vaatteen kohdalla annoin palautetta oletettua pienemmästä myyntihinnasta, ja Emmyn ylläpito korjasi hintoja, jotta ne ovat linjassa muiden online-kirppareiden kanssa. 

Tuotteet tulivat myyntiin eilen, ja tämän postauksen kuvista näet, millaisia vaatteita Rouva kaivoi kaapistaan.

Emmy Second Hand-11.jpg

Filippa K, puuvilla, koko S

Emmy Second Hand-12.jpg

Acne, koko 36

Tuttavani kertoi, että hän on ostanut ja myynyt palvelussa useampaan otteeseen erityisesti lasten vaatteita kuten Polarn O. Pyretiä. Kannattaa siis tsekkailla muutakin kuin näitä Rouvan kaapin aarteita.

Emmy Second Hand-14.jpg

Marc by Marc Jacobs, nahkaa

Emmy Second Hand-15.jpg

A.F. Vandevorst, nahkaa, koko 38

Jos siis näet jotain kiinnostavaa, kurkkaa pikaisesti Emmyn puolella, niin näet, millaisella hinnalla Emmy niitä myy.

Eikö esimerkiksi yllä oleva punainen laukku ole aika päheä ja nahkasaappaat näytä mukavilta? Entä nämä Pura Lopezin korkkarit?

Emmy Second Hand-17.jpg

Pura Lopez, koko 38

Emmy Second Hand-18.jpg

R/H, koko S

Nyt siis odotellaan, että kauppa käy ja mahdollisimman vähän tuotteita palaa takaisin roikkumaan kaappiin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *