Eppu ja tyttö

Isyyspakkaus

Mitä täällä tapahtuu?

Siis onko tämä todella sama koira, joka on viimeiset vuodet näyttänyt hampaita ja murissut tytölle aina, kun tämä on lähestynyt?

Nyt Eppu tunkee itse nokkaansa lapsen syliin eikä pane pahakseen, vaikka tyttö paijaa ja suukottelee. Se pyrkii tytön viereen sohvalle ja nukkuu usein tämän huoneessa. 

Tätä on nyt kestänyt jo useamman viikon, ja Eppu näyttää todella vihdoin todenneen, että lapsi on sittenkin ihminen muiden joukossa ja tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee.

Antaa tämän pysyä tällaisena.

* * *

Mutta hetkinen, mitäs täällä nyt tapahtuu..?

Eppu näytti tarvitsevan vähän bling blingiä? Muutaman timanttitarran?

Wau.

Kommentit

henkin (Ei varmistettu)

Pimp my woof!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei yhtään ihme ettei koira tykkää tytöstänne jos käytös on tuota...väkisin halataan, otetaan päöstä kiinni ja tuijotetaan silmiin, ja kaiken huipuksi bling blingiä!! Kattokaa nyt vähän mitä se tyttö touhuaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi huokaus. Minulle ylimmissä kuvissa näkyvä tilanne on suloinen ja herkkä hetki, jossa koira on tullut itse makaamaan tytön vatsan päälle, ja lapsi antaa sille hellän suukon päälaelle. Minusta on surullista, että näet tilanteen väkisin halaamisena. Luitko edes tekstiä, jossa kirjoitin "Eppu tunkee itse nokkaansa lapsen syliin"? Ja lämmin kiitos myös vinkistäsi lapsen kasvatukseen! Tällaiset neuvot ovat parasta vertaistukea, jota voi saada.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä kuvastakin jo näkee, että koira viihtyy tytön seurassa :) Näin se meni meilläkin: aluksi vierastettiin lasta, mutta ajan kanssa lapsesta tuli osa laumaa. Tällä hetkellä lapsi taitaa olla koiralla kaikkein tärkein jäsen. Joku, jonka peräänkin pitää välillä vähän katsoa.

Looking for...

Oi hienoa! Minulla on 3 vuotias mäyräkoira ja koska itsellä ei ole lapsia ei pienet ihmiset ole tulleet kamalan tutuiksi. Siskolla taas on neljä lasta ja kun se poppoo tulee kylään niin voin sanoa, että jännitän pienimmän kohdalla. 

Onneksi Coco on tajunnut, että pikkuihmiset on todella helppoja namikoneita :D Jos tädin silmä vähänkin välttää niin joku lapsista on kiikuttamassa jotakin koiralle tai jaksaa leikkiä tunteja. Asumme nykyään koulun vieressä ja minun on ajoitettava lenkit niin, ettei koulu ole juuri alkamassa tai loppunut. Muuten en saa koiraa kymmentäkään askelta eteenpäin ennen kuin joku kysyy: "saako koiraa silittää?" Ja Coco on jo parkkeerannut takamuksensa kysyjän eteen tyyliin: no totta maar! 

Saa kyllä nähdä mitä tapahtuu kun oma nyytti tulee talouteen. on melko todennäköistä ja toivottavaa, että Coco on silloin vielä elossa. Koira kohtaistahan käytös on.

Tommi K
Isyyspakkaus

Siinä on muuten myös ollut opettamista, että lapsi todella muistaa kysyä ensin, saako vierasta koiraa silittää. Ja myös antaa koiran nuuhkaista kättä ennen silittämistä.

misimi (Ei varmistettu)

Ihanat :-) Ehkä Eppuun on iskenyt vanhuudenhöperöys :-D

Tommi K
Isyyspakkaus

No sitä mekin ajattelimme! Tämä lähentyminen lapsen kanssa oli niin äkillistä ja yllättävää, että Rouvakin pohti ääneen, voiko koirilla olla alzheimeria :D

Devika Rani (Ei varmistettu) http://bollywoodista.blogspot.fi/

Oi ihanaa! <3

Meillä on 2 kissaa, joista toinen on tykästynyt myös tyttöön. Nukkuu sängyssä jalkopäässä, puskee ja kehrää. <3 Valitettavasti toinen kissoista on edelleen arka ja pelkää tyttöä. Toivon että tilanne muuttuu muutaman vuoden kuluttua tytön kasvaessa ja rauhoittuessa. Mutta sillä välin me joudutaan kieltämään tyttöä lähestymästä tätä toista kissaa. :(

Tommi K
Isyyspakkaus

Eiköhän se tilanne siitä parane! Se vaan vaatii hermoja, ainakin jos lapsi on yhtä kiinnostunut eläimestä ja yhtä itsepäinen kuin meidän taloudessamme...

Annski (Ei varmistettu)

Tommi, yllättävän monet eivät tosiaan osaa lukea kuvaa, mikä on todella huolestuttavaa visuaalisuutta pursuavassa nykymaailmassa. Minunkin mieletsäni kuvasta näkyy hellyys, jota tekstisi tukee. Ihanaa, että parivaljakko on löytänyt toisensa! Meillä on äkäinen walesin paimenkoira, jota en ikinä uskalla päästää lasten lähelle (meillä ei ole enää pieniä lapsia). Luulen, että oma varovaisuuteni on koiralle viesti; tulen tukeneeksi koiran äkäisyyttä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä muuten luulen, että tytön ruokapöydästä pudottelemilla herkkupaloilla saattaa olla myös jotain tekemistä asian kanssa :D

Hyvä että koira on hyväksynyt tytön, mutta: koira (tai muukaan lemmikki) EI ole lelu. Tarrat ihan jonnekin muualle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai jaa? Tosissako olet? Onneksi valaisit Tommia nyt tällä uudella tiedolla, jota hänellä ei varmasti ollut omasta takaa :) Voi, miten Eppu selvästi kärsii tytön suomasta huomiosta blingin suhteen! Eiköhän Eppu ole ihan itsekin käytöksellään opettanut tytölle, ettei ole lelu?

Ei ole koiran tehtävä opettaa pienelle lapselle miten toimitaan. Se on vanhempien tehtävä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Really?

Tämä keskustelu ei etene (really?), joten omalta osaltani lopetan. Sinä voit koirakuiskata niin paljon kuin haluat.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos.

Tommi K
Isyyspakkaus

Onpa hyvä, että pääset täällä internetissä opastamaan meitä tyhmiä vanhempia, jotka eivät osaa edes kasvattaa omia lapsiaan!

Nyt on kyllä kysyttävä, että pidätkö minua todella aivan tyhmänä? Ihanko oikeasti katsot tarpeelliseksi kertoa lähes 40-vuotiaalle miehelle, että koira ei ole lelu?

Ajatteletko todella että a) olisin kannustanut lasta liimaamaan tarroja koiraan b) sanonut että se on oikein ja hyväksyttävää ja c) antanut ymmärtää, että koiraa saa koristella tarroilla jatkossakin?

vierailija (Ei varmistettu)

Jos kohdat a, b ja c olisi mainittu jutussa, tuskin kukaan olisi asiaan puuttunut.

Hupu (Ei varmistettu)

No ainakin minusta se nyt tuli aika itsestäänselvästi ilmi jutun muotoilussa?
Ei tullut mieleenkään että sen olisi voinut tulkita toisin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei kuulu tyyliini, ja asia on muutenkin aivan itsestäänselvyys. Tämä on mielestäni aivan sama tilanne kuin jos olisin kirjoittanut, että lapsi piirsi seinään, ja joku tulisi tämän jälkeen kertomaan minulle, että seinä ei ole piirustuspaperi ja että kyllä vanhempien pitäisi opettaa asia lapselle. Jokainen, jolla on lapsia, tietää, että toisinaan asioita vain tapahtuu sillä aikaa, kun kääntää selkänsä, eikä lasta voi olla vahtimassa joka ikinen hetki.

Hannaaja (Ei varmistettu)

Itse en (en ole koira- tai muukaan eläinihminen) olisi kyllä jaksanut kolme-neljä vuotta sietää lapselleni (hänen kotonaan) murisevaa ja hampaita näyttelevää otusta. Mutta hienoa, että asiat ovat nyt suotuisalla tolalla. Ja ymmärrän toki, että eläinihmiselle lemmikki on usein kuin perheenjäsen.

Vierailija (Ei varmistettu)

No mutta tuo on ollut Epun koti iät ja ajat, vanha koira kun on. Ja iäkäs oli jo tytön tullessa. Olisi ollut täysin epäreilua koiraa kohtaan potkia se menemään "tärkeämmän" tieltä. Eri asia jos koiralla olisi ollut vakavia ongelmia lapsen suhteen. Ja kuten itsekin myönnät ja viestistäsi paistaa läpi, et ole eläinihminen. Sellaista koiran- tai muunkaan eläimen omistajaa ei pitäisikään olla, jolle eläin on vain alhainen otus, jollaiseksi sinä sitä kutsut.

Tommi K
Isyyspakkaus

Juuri näin. Eppu on ollut aina hyvin epäluuloinen lapsia kohtaan, joten tämä oli oikeastaan odotettavissa. Tietysti toivoimme, että koira olisi tottunut lapseen vähitellen, mutta se sitten säikähtikin, kun lapsi tarttui siihen muutaman kerran liian kovakouraisesti...

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä lemmikki on perheenjäsen. Ei edes usein vaan aina. Jos tilanne olisi ollut vakavampi tai koira kookkaampi tai vähemmän hampaaton, olisi varmaan oikeasti joutunut harkitsemaan siitä luopumista. Luulen, että monet Epun murinat liittyvät sen huonontuneeseen näköön. Kun lapsi touhuaa ympärillä, se näkee varmasti vain epämääräistä liikettä ja sähläystä, ja raukkaa yksinkertaisesti pelottaa. 

Saarakka (Ei varmistettu)

Lapset ja koirat, mikä tulenarka ja syttymisherkkä aihe.

Minä näen kuvassa kaksi perheenjäsentä, joista toinen on vanha ja viisas ja opettaa pienelle perheenjäsenelle, kuinka jaetaan hellyyttä ja rakkautta ja kärsivällisyyttä.

On varmasti vaatinut valtavasti kärsivällisyyttä ja koiranlukutaitoa perheen vanhemmilta päästä tähän tilanteeseen, ja kunnioitan valtavasti sitä, että perhe- eli laumadynamiikka on pysynyt terveenä ja kaikilla on ollut siinä niin hyvä ja turvallinen olla, että myös vanha Eppu on pärjännyt ja voinut opetella tykkäämään uudesta ihmispennusta. Ei ole helppoa olla noin matala ja omanarvontuntoinen!

Koiralle pienet lapset voivat olla joko ihastus tai kauhistus. Omat koirani sietävät vieraita pieniä lapsia, mutta eivät aikuisia. Tilanne voisi olla toinenkin. Aikuisen tehtävä on tietää koiransa mielenliikkeet ja olla laumanjohtaja koiralle ja lapselle.

Ja mielestäni bling bling pukee Eppua oikein hyvin. :)

Yksikään bling bling -tarra ei tee koiralle niin suurta harmia mitä monet aikuiset joko tietämättömyyttään tai välinpitämättömyyttään tekevät koirilleen jokapäiväisessä arjessa.

Hyvä Eppu ja tyttö!

Annika2 (Ei varmistettu)

Juuri näin. On se vaan ihmeellistä, että tällainen todellinen hyvänmielenpostaus voi joidenkin käsittelyssä vääntyä joksikin ihan muuksi. Kiitos Tommille tarinasta. Ihana tyttö ja ihana Eppu.

Tommi K
Isyyspakkaus

Sellaista se on. Jostain syystä tämä eläinaihe on todella tulenarka, ja ihan suoraan sanoen osasin odottaa, että joku loukkaantuu noista tarrakuvista. Sen sijaan koiran "väkisin halaaminen" tuli yllätyksenä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, tämä oli tosi kauniisti kirjoitettu!

Iiduliinu (Ei varmistettu)

Voihan kimallus ja ihastus! Hienoa, että Eppu ja tyttö ovat nykyään noin läheisiä :) Kuvat nostivan hymyn nosti huulille!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kivaa! Kiitos!

Amma
Why you little!!

Ihana että teillä tulee lapsi ja koira hyvin toimeen! Onneksi meillä myös. Koirat on hyväksyneet lapsen jo alusta alkaen, mutta nyt koiria tuntuu mietityttävän lapsen välistä rajut leikit ja varsinkin kun kavereita tulee, niin yleensä koirat haluavatkin sitten rauhoittumaan suljetun oven taakse. Vaihtoehtoisesti lapset lukkiutuvat lapsen huoneeseen leikkimään.

Tällä hetkellä meillä onkin nimenomaan ongelmana se, etät lapsi ei niin välittäisi koirista vaan on hti änkeämässä syliin, jos koira on just tullut siihen ja ajaa koirat pois omasta huoneestaan, jos on lattialla leikkimässä ja koirat menevät mukaan. Onneksi rinnalla on myös into mm. koirien lenkittämiseen, ruokkimiseen, silittämiseen ja ulos päästämiseen (takapihalle). Pikkuhiljaa..

Tommi K
Isyyspakkaus

Sitten on näitäkin tilanteita: Lapsi on äitinsä sylissä. Eppu tunkee jostain kainalon alta väkisin samaan syliin. Sitten se ahdistuu siitä, että sylissä on niin ahdasta ja alkaa murista lapselle... Lapsikin osaa jo sanoa sille: "Eppu, sinä tulit itse siihen. Ei saa mulista!"

Tiina P (Ei varmistettu)

Ihastelin tarrakuvaa jo Instassa. :) Ihan parasta! En ole kovinkaan eläin-ihminen, joten en ilmeisesti osaa suhtautua kuvaan vaatimallaan vakavuudella :) Mutta vakaasti uskon, että koiran omistaja ja lapsen isä tietävät tarkkaan, mitä kuvassa (ja arjessa) todella tapahtuu, joten uskon, ettei koiraa eikä myöskään lasta ole vahingoitettu kuvaistilanteessa. Tiukkikset takas poteroihinsa! ;)

Olisiko Tommi mahdollista, että kertoisit enemmän Epusta ja Epun arjesta?

Kommentoi