Eppu-koira 15 vuotta!

Isyyspakkaus

Tältä hän näytti kahden viikon ikäisenä.

Tällainen hän oli neljävuotiaana.

Nyt hän on jo viisitoista, mutta kovin hyvin säilynyt vanhus!

Perunkarvatonkoiramme, Eppu, tuli meille syksyllä 2001. Se syntyi Wanhan Wuoren kennelissä syyskuun 19. päivänä, muutti pari kuukautta myöhemmin kotiimme ja asusteli alkuun vanhassa imurilaatikossa.

Sen korvat oli teipattu ihoteipillä pystyyn, jotta ne vahvistuisivat ja jäisivät oikeaan asentoon.

Ensimmäisinä öinä se itki ikävää mutta tottui uuteen laumaansa muutamassa päivässä.

Eppu sai elää yli kymmenen vuotta perheen pienimpänä jäsenenä, mutta nyt se on totutellut elämään lapsiperheessä jo neljän vuoden ajan.

Alkuun se oli varautunut - syystäkin - mutta viimeisen vuoden aikana se on kuitenkin rentoutunut huomattavasti. Tyttökin on oppinut jo käsittelemään sitä hellävaraisesti.

Koiravanhus nukkuu paljon ja viettää yöt kaikkein mieluiten Rouvan jaloissa.

Jos ei huomaa sen harmaita partakarvoja ja heikentynyttä näköä ja kuuloa, sitä voisi luulla nuoremmaksikin. Koskaan sitä ei ole saatu väsytettyä lenkkeilemällä, mutta juoksulenkeillä Rouva ei ole sitä enää käyttänyt.

Paljon onnea pikku Eppu-heppu ja runsaasti onnellisia eläkepäiviä! Toivottavasti syntymäpäivän juustoyllätys oli mieleinen!

Kommentit

pikkukalanen (Ei varmistettu)

Onnea Epulle, hän on niin hassun näköinen mutta omalla tavallaan todella suloinen koirakaveri :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Ja kun tottuu tuollaiseen karvattomaan koirakaveriin, käy sellainen hassu juttu, että karvaiset koira alkavat tuntua erikoisilta. Ja karvaisista koirista jää käsiinkin sellainen hassu koiran haju, jota näissä ei ole :)

Vuosi villasukissa (Ei varmistettu)

Miten päädyitte aikoinaan Perunkarvattomaankoiraan?

Tommi K
Isyyspakkaus

Olen koirille allerginen, mutta Rouva halusi koiraa niin kovasti, että hän otti selvää roduista, jotka sopisivat myös allergisille. Joko pitäisi olla tosi paljon pörröistä karvaa ja paksu aluskarva, jotta allergisoiva hilse ei pölise ilmaan, tai sitten ei karvaa lainkaan.

Näissä karvattomissa koirissa taika on se, että hilse voidaan pitää kurissa koiraa pesemällä ja rasvaamalla, ja oman koiran allergeeneihin jotenkin siedättyy vähitellen.

Meillä oli silloin 15 vuotta sitten Epun isoisä lainassa viikon (?) verran, ja kokeilimme, miten pärjäisin sen kanssa. En saanut siitä sellaista hengenahdistusta kuin muista koirista, joten uskaltauduimme ottamaan Epun allergiastani huolimatta. Olimme sopineet kasvattajan kanssa, että jos emme voisi elää koiran kanssa, hän etsisi Epulle uuden korin.

Eppu ei ole aiheuttanut minulle koskaan minkäälaista allergiaa, mutta olen edelleen allerginen muille koirille.

Vuosi villasukissa (Ei varmistettu)

Kiitos perusteellisesta vastauksesta. :) Kivaa, että löysitte sopivan koirarodun! Mukavia eläkepäiviä Epulle!

Kommentoi