Erilainen mökkipäivä

Isyyspakkaus

Joinain päivinä puutarhahommat mökillä voivat tuntua lapsista sen verran pitkäveteisiltä, että on parasta keksiä muuta ohjelmaa ja lähteä katselemaan paikallisia nähtävyyksiä vireällä ja eloisalla mökkipaikkakunnallamme! 

Voimme esimerkiksi tutustua läheiseen saareen ja sen eläimistöön.

Pieniin söpöihin eläinvauvoihin.

Eksoottisiin lintuihin ja käärmeisiin.

Ja hurjiin villipetoihin.

Ei olekaan joka mökin lähellä saarta, jossa elää karhuja ja leijonia!

Korkeasaari sijaitsee siis aivan pienen matkan päästä Herttoniemen puutarhamökiltämme, ja tässä eräänä päivänä päätin, että lapsille olisi kiva keksiä jotain muutakin ohjelmaa kuin puutarhanhoitoa. Rouva jäi pois bussista Kulosaaressa ja me jatkoimme matkaamme sen päätepysäkille, Korkeasaaren portille.

Tyttö kyllä viihtyy hyvin mökillä ja löytää tekemistä omasta pihasta ja keinukentältä, ja on löytänyt mökkinaapureiden joukosta jo monta uutta kaveria, mutta poikasella saattaa tulla välillä aika pitkäksi. Erityisesti kylmempinä ja märempinä päivinä, jolloin häntä ei oikein viitsi laittaa mönkimään kosteaan maahan. Rattaissa on tylsää, ja mökin sisälläkään ei ole riittävästi puuhaa.

Olemme tehneet useina päivinä niin, että Rouva on kuopsutellut omia kukkapenkkejään ja minä olen vahtinut lapsia enkä ole edes yrittänyt tehdä itse mitään muuta, mitä nyt muutaman vuohenputken olen repinyt maasta, samalla kun seuraan pojan liikkeitä. Rouva saa myös usein jäädä iltaisin puuhailemaan mökille myöhään yöhön, ja minä vien lapset nukkumaan kotiin.

Korkesaari oli kivaa vaihtelua ja hauska yllätys tyttöselle, joka ei ollut aiemmin käynyt siellä.

Koukkasimme Korkesaaresta kuitenkin vielä Herttoniemeen ja kävimme syömässä illallisen äidin kanssa ennen kuin palasimme lasten kanssa kotiin. Tyttönen pääsi istuttamaan herneet, joista voidaan odottaa satoa sitten joskus elokuun lopulla.

Eiköhän niitä lämpimämpiäkin päiviä vielä tänä kesänä tule? Eikö niin?

Kommentit

Salallaa (Ei varmistettu)

Mahtaisiko teijän mökiltä löytyä tilaa/paikka vauvakeinulle? Siinä viihtyy meijän vuosikas pitkät ajat ja kummasti saa ite edes jotain pientä tehtyä samalla. Muihin pihaleikkeihin (taaperokärry, potkumopo, hiekkalaatikko, käpyjen heittely, pallon potkinta ) kun tarvii/vaatii vielä aikuisen apua ja valvontaa enempi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Rouva itse asiassa teki yhdenlaisen keinun, siitä lisää aivan lähitulevaisuudessa, mutta ei poika siinä hirveän pitkään viihdy. Hänellä on niin kova meno päällä, ja hirveästi kiinnostusta tutkia paikkoja... :-/

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletko yrittänyt laittaa poikaa kantorepulla selkään? Meillä samanikäinen taapero (koko ajan menossa ja touhuamassa) viihtyy tosi hyvin kun laittaa repulla selkään.

Paikallaan ei kyllä voi olla, sillon alkaa kitinä, mutta kun liikkuu ja puuhastelee ja taapero näkee mitä tapahtuu niin viihtyy hyvin. Näin meillä usein kokkaillaan, leivotaan, tehdään pihahommia, siivotaan jne. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä olemme, huonoin tuloksin. Poika jotenkin ahdistuu siellä repussa, varsinkin jos pitää yhtään kumarrella ja kyykkiä. Tässäkin näkee, miten erilaisia lapset voivat olla. Tyttö viihtyi silloin aikanaan tosi hyvin kantorepussa, mutta pojasta se ei sitten ollutkaan niin kiva paikka :-/

Kommentoi