Eroon lastenvaatteistaaahhh... (+ Ipanaisen arvonta)

Isyyspakkaus

Helsingin Siltasaaressa Hakaniemen torin tuntumassa sijaitsevasta Ipanaisen kirpparista on tullut vaivihkaa lempipaikkani lastenvaatteiden ja -kenkien ostamiseen. Poikkeamme kaupassa usein ohikulkiessamme ja olemme löytäneet sieltä lapsille monet kengät, mekot, housut ja paidat. Vaatteet kiertävät liikkeessä hyvin, ja käytännössä rekeissä ja hyllyissä on joka viikko uutta tavaraa.

No siinähän on juuri sopivat Gore-Tex-kengät syyskeleille!

Se puhelin taisi olla tuolta leikkialueelta. Pitää palauttaa sinne.

Kirpputorin konsepti on myös myyjälle loistava. Vaatteet ja lelut vain pakataan Ipanaiselta saatavaan kassiin, ja kaikki muu tehdään puolestasi: vaatteiden hinnoittelu, esillepano ja myymättä jääneiden vaatteiden kerääminen pois myyntijakson jälkeen. Myymättä jääneet vaatteet voi halutessaan lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Palvelun perusmaksu on 58 euroa, ja vaatteet ovat sillä hinnalla myynnissä kahdeksan päivää.

Ei ihmekään, että palvelu on niin suosittu, että tälläkin hetkellä seuraavat perusjaksot tulevat myyntiin vasta 3.12.2018. Viikoittain aukeaa myös pikajaksoja, joiden veloitus on 65 euroa. Pikajaksolla vaatteista maksetaan myös 50 %:n provisio, jota perusjaksossa ei makseta.

Vaikka annamme pieneksi käyneitä vaatteita eteenpäin tuttavillemme hyvin avokätisesti, aivan kaikkea emme saa heillekään kiertoon, ja varsinkin 86-senttisiä tai sitä pienempiä vaatteita tuntuu kaikilla olevan enemmän kuin tarpeeksi. Olen ihmetellyt usein, miten kenelläkään voi olla tarvetta ostaa vauvoille ja taaperoille uusia vaatteita, kun käytettyjäkin on tarjolla niin paljon, ettei edes ilmaiseksi kelpaa.

Vaatteet ehtivät olla käytössä pahimmillaan vain muutaman kuukauden ennen kuin ne jäävät pieniksi. Mekin olemme saaneet kavereiltamme niin valtavasti käytettyjä lastenvaatteita, että osa vaatteista on ehtinyt käydä jopa pieniksi ennen kuin niitä on ehditty pukea päälle kertaakaan.

Keräsin nyt kaikki alle 92-senttiset vaatteet kaapeista ja niiden päältä ja kiikutin ne Ipanaiseen. *) Ei niiden joukossa ollut juuri mitään mainitsemisen arvoista: bodyja, college-housuja, jotkin farkut, muutamat kengät ja kahdet 86-senttiset haalarit. Jännä nähdä, minkä verran niistä palautuu rahaa. Viimeksi myyntituotot olivat 250 euron luokkaa, mikä oli oikein hyvin, sillä toinen vaihtoehto olisi ollut kiikuttaa vaatteet Recciin tai Uffin laatikkoon.

Aaahhh.... miten voi tuntuakin näin hyvältä päästä eroon ylimäärisistä tavaroista?

Vaikka itselleni Ipanaisen kirppari on juuri nyt kaikkein tarpeellisin, liikkeen valikoimassa on myös monenlaista muuta lastentarviketta, kantovälinettä, potkupyörää ja reppua. Olemmekin löytäneet liikkeestä lahjoja useammalle pienelle ipanalle heidän syntymäpäivilleen.

Ipanaisen väki vinkkasi, että heillä on nyt myös uusittu verkkokauppa osoitteessa ipanainen.fi. Jos et siis pääse paikan päälle Siltasaareen, voit käydä liikkeessä online-ostoksilla. Ipanainen antoi myös 2 kpl 25 euron lahjakorttia verkkokauppaan, ja laitoin ne arvottavaksi Instagramin puolelle. Siispä kipin kapin Instan kautta Ipanaiseen!

*) Ipanainen tarjosi kirpparin perusjakson veloituksetta.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Itse välillä ihmettelen myös sitä, miten huonosti lastenvaatteet menee kaupaksi. Siis joo, ne vauvojen vaatteet meni ku kuumille kiville. Mutta isompien tyttöjen ei enää menekkään. 

Kuvasin ja tein valmiit pussit meiän tyttöjen vaatteista. Samankokosia vaatteita pusseihin ja hinnaksi esim. 15€ ja sit nettiin. Eikä mennyt. Lopulta vein vaatteet Uffiin kun en kotona halunnut pyöritellä. Kirpparille en enää edes vaivaudu. Bensaan menee rahaa kun käyt melkein päivittäin järjestelemässä ja sielläkään vaatteet ei mene edes eurolla kaupaksi. Hitsit sentään housut jotka on ku uudet ja maksais sen 10-20 euroa kaupassa. Netissä sentään ulkovaatteita on saanu myytyä. 

Ja oon kuullu tätä nyt muiltakin. Niin lasten kuin aikuisten vaatteista. Ainoastaan ne 100-200€ arvoiset merkkipuserot ja farkut tekee kauppansa. Ja myöskin tarjonta on jo niin valtavaa, kirppiksiä joka nurkalla, että on ylitarjontaa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Nettikirppareilla sen jotenkin ymmärtää. Se kaupankäynnin vaiva - niin myyjänä kuin ostajana - ei kiinnosta itseäni lainkaan. Ehkä meillä Helsingissä sitten ei ole vielä ylitarjontaa, kun ainakin Ipanaisella kirpparikauppa näyttää käyvän erittäin hyvin!

Torey
Näissä neliöissä

Silti netti on täynnä yksittäin myytäviä vaatteita niin lapsille kuin aikuisille. Itse keräsin juuri tästä syystä samankokoiset pusseihin, jotta saisi edullisesti useamman vaatteen ja voisi ehkä joku hakeakkin.

paulahelena
ALUAP

Mulla ei ikinä olis lastenvaatteita myytäväks niin paljon, että saisin niistä edes ton 58€ saati yli sen. Meillä menee siis pieneks jääneistä myyntikelposet emmyyn (samalla kun lähetän sinne omiakin käytöstä poistuneita), muut kauppojen tekstiilikeräyksiin ja kaikkein kivoimmat säästöön mahdollista kolmatta varten.

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin mäkin luulin ennen kuin vein sen ensimmäisen säkillisen Ipanaiseen viime vuonna. Mutta olemme todellakin saaneet kavereilta noin viiden lapsen käytetyt vaatteet pojalle :D

Nor (Ei varmistettu)

Meiltä löytyy yksi syy sille, miksi jonkin verran pitää ostaa uusia lastenvaatteita: olen itse niin pahasti hajusteille ja myös homeelle yliherkkä, että varsinkaan kirppareilta ei voi ostaa oikein mitään, kun lähes kaikki tuoksuu omaan nenään turhan voimakkaasti.

Homeen hajun ja muun tunkkaisuuden saa jopa yllättävän helposti vaatteista pois, mutta nuo hemmetin hajusteet ei meinaa lähteä millään etikoilla/tuulettamisilla/pakastamalla. Tokihan monet pesee varsinkin vauvanvaatteet hajusteettomilla pesuaineilla, mutta se on vähän yhtä tyhjän kanssa, jos muun perheen pyykki pestään samassa koneessa hajusteisilla aineilla. Ne hajut on niin voimakkaita että tarttuvat sieltä koneesta.

Tää harmittaa itseä tosi kovasti, kun kirppareilla ois muuten niin paljon hyvää vaatetta myynnissä. Oon vaan jossain vaiheessa luovuttanut, kun ei jaksa paria vaatekappaletta olla moneen kertaan liottamassa, pesemässä ja tuulettamassa että saisi käyttöön. Onneksi saadaan jonkin verran kavereilta käytettynä semmoista mitä voidaan käyttää.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä en ylipäänsä ymmärrä hajustettuja pesuaineita. Olemme aina pesseet vaatteemme ilman hajusteita, ja omaankin nenään kaikki hajusteet tuntuvat tosi voimakkailta. Joskus jos joutuu pesemään jotain taloyhtiön pesutuvassa, vaatteisiin jää todella voimakas pesuaineen tuoksu.

Hajuherkkä (Ei varmistettu)

Samasta asiasta kärsin minäkin. Taannoin otin kaverilta vastaan lapselle käytettyjä vaatteita. Ne yksinkertaisesti löyhkäsivät niin voimakkaille hajusteolle, etten voinut säilyttää niitä kotona. Ei auttanut tuuletus (useamman päivän), eikä pesu. Oli pakko laittaa ne eteenpäin.
Sittemmin olen kieltäynyt ottamasta niitä vastaan.

Kommentoi