Etätyöterveiset + 3 x ravintolasuositus Jyväskylästä

Koko perhe on nyt kesälomalla!

Rouva aloitti oman lomansa viikko sitten, ja minun viimeinen työviikkoni päättyi perjantaina. Ja kuten jo aiemmin kerroin, vietin viimeisen työviikkoni Jyväskylässä. Teen joka tapauksessa yhä etätöitä, joten on sinänsä aivan sama, missä sijaitsen itse fyysisesti.

Suurin syy tälle etätyöviikolla oli se, että lapset pääsivät koko viikoksi mummolaan. Suunnitelmasta tuli vielä täydellisempi, kun kuulimme, että ystäviemme Airbnb-käytössä oleva asunto Jyväskylän keskustassa oli vapaana, joten saimme majoittua sinne Rouvan ja Lakun kanssa.

Ja kylläpä teki hyvää olla muutama päivä ihan aikuisten kesken. Vierailimme maanantaina ystäviemme uudessa kodissa, kävimme tiistaina ulkona syömässä ja Rouva sai kiertää rauhassa Jyväskylän kirpputoreja (katso täältä ja Rouvan Instagramista päivitetyt kirpparivinkit), kun tein itse töitä. Keskeytyksettä, täydessä hiljaisuudessa.

Rouva ei lopulta malttanut pysyä poissa puutarhastamme kuin muutaman päivän, ja hän päätti palata Helsinkiin jo keskiviikkona. Hän sai kuitenkin mukaansa Airbnb-emäntämme, Sinin, joten tästä tuli aikamoinen win-win-win-win-win-viikko!

Lapset saivat olla rauhassa mummolassa, mummo ja pappa saivat nauttia lasten seurasta, minä sain kaipaamaani hiljaisuutta ja omaa aikaa, Rouva pääsi Sinin kyydissä takaisin kotiin hoitamaan puutarhaa ja Sinikin sai vielä pienen yllätysloman Helsingissä.

Ja minähän otin tästä kaiken irti: kun olin tehnyt työni, kävin parina päivänä vielä kuntoilemassa, kerran leffassa ja torstaina syömässä kaverin kanssa.

Majapaikkamme Jyväskylässä oli alun perin määrä olla käytössämme vain keskiviikkoon asti, mutta erään Airnbn-varauksen peruunnuttua sainkin majailla siellä koko viikon. Perjantaiyöksi tosin siirryin vahempieni ja lasteni luo.

Ehdin kyllä nähdä lapsia jo torstaina, sillä pienempi sairastui keskellä viikkoa ja käytin häntä torstaina lääkärissä. Sairaus osoittautui kurkunpääntulehdukseksi, jota on ollut ilmeisesti liikkeellä enemmänkin. Se parani onneksi nopeasti.

Tämä matka ei itselleni ollut lomamatka, mutta muutamat ravintolasuositukset voin sentään jakaa Jyväskylästä. Kaikki kolme olivat itselleni uusia paikkoja.

Konttiravintola Morton

Konttiravintola Morton sijaitsee Jyväskylän satamassa rantaraitilla, joka joskus tunnettiin Ceausescu Beachina. Kesäravintola tarjoaa kenties kaupungin parhaat burgerit.

Sellainen erityismaininta vielä, että Mortoniin ovat myös koirat tervetulleita! Lakukin pääsi siis mukaan saamaan taas vähän uusia kokemuksia.

Valkoinen Puu

Cygnaeuksenkadun alkupäässä sijaitsevan idyllisen Toivolan Vanhan Pihan kahvila on nyt nimeltään Valkoinen Puu.

Valkoinen puu tarjoaa myös lounasta, ja nautin siellä erittäin maukkaan kanalasagnen ja ruokaisia salaatteja.

Hiisi  Taproom

Legendaarisen Tanssisali Lutakon alakerrassa sijaitsee Hiisi-panimon oluthuone, ja myös se on avoinna lounasaikaan!

Perjantaina tarjolla oli pitkään haudutettua erinomaista possunposkea. Ja vink vink heille, joiden tekisi mieli maistaa vähän olutta, mutta tuoppi tuntuu liian isolta: oluita voi tilata myös 2 dl:n annoksina.

Voisin suositella myös näitä muurinpohjalettuja, mutta ne olivat isäni paistamia.

Mutta nyt sitten kesälomalle! Suunnitelmia ole juurikaan, ainakaan sen tarkempi kuin että olisi kiva tehdä joitain pieniä retkiä Helsingissä ja Helsingin ulkopuolelle.

perhe matkat ravintolat vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *