Euroviisut 2016 -livebloggaus!

Isyyspakkaus

Tervetuloa taas Euroviisujen livebloggauksen pariin! Kokeilin samaa konseptia kaksi vuotta sitten, ja se oli niin hauskaa, että ajattelin tehdä sen uudestaan! Viime vuonna vaan oli jotain juttuja ja hommeleita, enkä katsonut koko kisoja.

Idea on yksinkertainen: Tänään illalla klo 22, kun lähetys alkaa, alan kommentoida lähetystä tällä sivulla. Kun lisään uuden kommentin, tallennan sivun, jolloin se tulee näkyviin myös sinulle.

Sinun tehtäväsi on päivittää tätä sivua esitysten jälkeen sekä osallistua keskusteluun kommenttiboksissa. Hauskaa!

* * *

22:00 Tervetuloa mukaan!

Laita ihmeessä jokin elonmerkki itsestäsi, jos olet mukana seuraamassa!

22:05 Vähän pihalla

En ole itse asiassa seurannut tämän vuoden kisoja lainkaan enkä kuullut yhtään finaalin kappaleista aiemmin. Omissa korvissani kaikki kappaleet tulevat siis olemaan aivan samalla lähtöviivalla. Kun Suomi ei päässyt mukaan finaaliin, mietin jopa, etten viitsi tehdä koko viisupostausta, mutta sitten ajattelin, että mikäpä siinä, jos näitä kuitenkin katson.

22:12 Show alkaa

No niin, nyt alkaa varsinainen show. Komealta näyttää Globen ja Globenin lava.

22:13 #01 Belgia / Laura Tesoro: What's The Pressure

Another Bites the Dust? Nuori laulajatar on oikein energinen ja laulaa puhtaasti. Taustatanssijat sätkyvät mukana valkoisissa asuissaan. Mukana on hauskaa funkahtavaa retromeininkiää, mutta kappale on aika unohdettava. Olen yllättynyt, jos tämä voittaa.

22:17 #02 Tsekki / Gabriela Gunčíková: I Stand

Nyt mentiin jo balladeihin. Minimalistinen alku, ja valkoisiin pukeutunut nainen laulaa yksin lavalla. Iso ja komea ääni laulajalla, ja ei tämän kuuntelemisesta kärsi. Alusta tuli jotkin Adele-vibat. Kyllä minä tämän voisin kuunnella uudestaan. Jäi jopa vähän soimaan päähän.

22:21 #03 Alankomaat The Netherlands / Douwe Bob: Slow Down

Onkos tässä vähän country-henkeä? Laulaja soittaa myös kitaraa? Hmm, se on kyllä heti pois show'sta. On tämä countrya. Yllättävää. Niin, mikäs tuo kappaleen keskellä ollut hiljaisuus oli? Tjaa, ei tämä oikein itseäni sytyttänyt. 

22:25 #04 Azerbaidzan / Samra: Miracle

Jaa, että haalari saattaa revetä? Sehän tekee tästä sangen mielenkiintoisen esityksen. On kyllä tanssijoillakin aikamoiset jumppatrikoot päällään. On aika tyhjänpäiväinen tämä kappale, ja ihmettä todella tarvitsevat, jotta tämä pärjäisi. Hyvin Samra laulaa, mutta eikös tällainen kappale ole kuultu joka vuosi ainakin viisi kertaa? Haalari ei revennyt :(

22:28 #05 Unkari / Freddie: Pioneer

Okei, nyt on ainakin ääneltään vähän uniikimpi kaveri. T-paita ja siniset farkut! Hauska nähdä edellisen bling blingin jälkeen. Kivat falsettiniekut. Kappale erottuu mielestäni positiivisesti edukseen. Tähän astisista kärkisijalle.

22:33 #06 Italia / Francesca Michielin: No Degree Of Separation

Jaa tämähän onkin italiaksi! Ihan piristävää, vaikka italiaa en osaakaan. Kiva pieni ja aika minimalistinen esitys. Ja nyt vaihtui englanniksi! Hmm, olisiko kuitenkin selkeämpää valita yksi kieli ja pysyä siinä? Ei tämä sävellyksenä ollut kummoinen, mutta en mä tätä kuunnellessa kärsinyt.

22:36 #07 Israel / Hovi Star: Made Of Stars

Nyt ollaan taas bling bling -osastolla. Mahtipontinen kappale. Kaunista katsottavaa, ja renkaan sisällä pyörivät tanssijat näyttävät hienolta. Jesse Kaikuranta -vertaus oli oikein osuva. Ei tämä kappale kyllä mun Spotify-listalleni pääsisi.

22:41 #08 Bulgaria / Poli Genova: If Love Was A Crime

Futuristiseen asuun pukeutunut nainen yksin välkkyvällä lavalla. Mikä tämä on tämä kertsin lause, joka ei kuulosta englannilta ja jota ei käännetä? Mutta kylläpä on yhdentekevä kappale. Ahaa, "anna mulle rakkautta" oli se lause, jota en ymmärtänyt. No joo, ei jatkoon.

22:44 #09 Ruotsi / Frans: If I Were Sorry

Ruotsi on ehkä ajatellut, että tänä vuonna on parasta olla voittamatta? Nyt ollaan minimalistimmassa esityksessä tähän mennessä. Varmasti oikein symppis poika, mutta esitys ei oikein antanut mitään, eikä kaverin laulutaito päässyt tässä kappaleessa oikein esiin.

22:49 #10 Saksa  / Jamie-Lee: Ghost

Kummituspuita, kuu taustalla. Laulajalla on hassu hattu. Tässä kappaleessa on jotain kivaa. Tulee mieleen jonkin toinen kappale, mutta en saa päähäni, mikä. Vähän epävarma fiilis jäi, mutta kyllä mä tästä pidin enemmän kuin monista muista kappaleista tähän asti.

22:53 #11 Ranska / Amir: J'ai cherché

Ahaa, nyt vedetään ranskaksi. Ei sittenkään, nyt vaihtui jo englantiin. Discoa, ei kuulosta lainkaan ranskalaiselta kappaleelta, mikä on hyvä juttu. Tämä oli mun mielestä parhaimmistoa, ja laulaja oli taitava. Kiva kuulla nopeampi kappale.

22:57 #12 Puola / Michał Szpak: Color Of Your Life

Oho, tämän kundin ääni yllättää. Hyvällä tavalla. Balladissa on kaunis melodia. Jotain tuttua, paljon koukkuja ja korvamatopotentiaalia. Tältä balladiosastolta parhammistoa.

23:04 #13 Australia / Dami Im: Sound Of Silence

Hetkinen, Australia? Ai joo, nehän ovat olleet mukana viime vuosina. Oikein hyvin tuotettu popballadi. Iso ääni tälläkin laulajalla, pidin tästäkin.

23:07 #14 Kypros / Minus One: Alter Ego

No nyt on taas jotain aivan muuta. Onko tämä jotain discoheviä? Ihan menevä ja ok kappale. Tämä voisi soida hyvin radiossa, ei kuulosta euroviisulta.

23:12 #15 Serbia / Sanja Vučić ZAA: Goodbye (Shelter)

Hmm, tämähän oli oikein hyvä esitys. Goottia ja paljon mustaa.

23:16 #16 Liettua / Donny Montell: I've Been Waiting for This Night

Ihan kun mä olisin tämän kuullut jossain. Tosi varman oloinen laulaja, ja hiottu esitys. Tämä oli kyllä varmasti yksi illan parhaista tähän mennessä. Ja olihan esiintyjä myös varmasti ilo monien silmille.

23:20 #17 Kroatia / Nina Kraljić: Lighthouse

Vahvat Björk-vibat. Asut yhdet erikoisimmista tähän asti. Ääni tuntui välillä vähän epävarmalta, mutta kappale jäi kyllä mieleen erikoisuudellaan.

23:24 #18 Venäjä / Sergey Lazarev: You Are The Only One

Ahaa, ennakkosuosikki. Leikkii taustavideoiden kanssa. No nyt on Måns Zelmerlöw -vibat. Tämä video on kyllä aika huikea! En mä tästä kappaleesta tiedä, mutta kokonaisuushan tässä tietysti ratkaisee, ja olen varma, että Venäjä saa paljon pisteitä.

23:28 #19 Espanja / Barei: Say Yay!

80-luvun Madonna laulaa 90-luvun eurodiscoa. En mä tästä oikein välittänyt.

23:32 #20 Latvia / Justs: Heartbeat

Tämähän on oikeastaan aika hyvä. Hauskaa raspia äänessä ja energiaa esityksessä En kyllä tykkää rei'istä farkkujen polvissa :D Juu, paremmasta päästä tämä biisi ja esitys.

23:36 #21 Ukraina / Jamala: 1944

Nyt on vaikea sanoa mitään. Siis mistä kappale kertoi, tataareiden pakkosiirrosta? Tämä oli kyllä omaperäisimmästä päästä, mutta on vaikea uskoa tämän kappaleen voittoon. 

23:40 #22 Malta / Ira Losco: Walk On Water

Nyt ollaan euroviisujen ytimessä. On kimallusta, isoja ääniä, tuulikone! Hyvähän tämä laulaja on, mutta ei taida olla asiaa kärkisijoille.

23:44 #23 Georgia / Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz: Midnight Gold

Yllättävää brittipoppia, mikä on positiivinen asia. Mutta melodialtaan köyhä, koko kappaleen melodia taisi koostua kolmesta sävelestä. Ei mitään show'ta. Ei ole lähelläkään kärkeä.

23:49 #24 Itävalta / ZOË: Loin d'ici

Hetkinen, ranskaa? Onpa söpö esitys, kuin nuori Brigitte Bardot. Herttainen kuin mikä! Kyllä hän pärjännee, ja Rouva ihastelee kovasti häntä tuossa vieressä.

23:53 #25 Iso-Britannia / Joe and Jake: You're Not Alone

Nyt haetaan nuorten naisten ääniä! Hyvin radioystävällistä poppia, energisiä poikia, kivat stemmat. Höm, vaikea sanoa. Ehkä silti vähän hajuton ja mauton.

23:47 #26 Armenia / Iveta Mukuchyan: LoveWave

No siinä on kimaltava uimapuku. Eikös tällainen esitys nähdä joka kerta ja pariin otteeseen? Tavallaan kaikki on kohdallaan, mutta silti on vaikea uskoa kappaleen menestykseen.

00:15 Omat suosikit

Hetken pohdinnan jälkeen omat suosikkini vaikuttavat olevan Unkari, Ranska, Puola, Liettua ja Latvia. Pitää kuunnella vielä uudestaan kertaukset.

00:20 Justin Timberlake

Tästä luinkin jo etukäteen. Ei taida olla tämän tason esiintyjiä olla ennen ollut Euroviisujen väliesiintyjänä? Mä en ole suuri Timberlake-fani, mutta hyvinhän tuo vetää livenä.

00:37 Juontajien välinumero

Tuo kappalehan oli aivan huikea!

Kommentit

Ulri (Ei varmistettu)

Tämä ei varsinaisesti liity euroviisuihin mitenkään, paitsi että kyse on musiikista. Mutta jostain syystä kun törmäsin tähän konseptiin ja tähän nimenomaiseen videoon, tuli mieleen että teidän perhe voisi nauttia tästä :) https://www.youtube.com/watch?v=2bVAoVlFYf0

Hyvä vitsi kärkeen :D

 

Tommi K
Isyyspakkaus

Viittasit varmasti juontajiin :) Hyvin vetivät.

Miuski (Ei varmistettu)

Tsekin viisu on hieno. Tää Hollanti ei taas muhun kolahda. Tyhjänpäivänen radiorenkutus.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, ihan samaa mieltä!

Kyllä rakkaalla naapurilla on kiva kappale ja esitys, pakko myöntää

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva oli ihan hyvä sana, mutta mulle jäi sekin vähän mitäänsanomattomaksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Puola oli yllättävän jees balladiksi! Hauskaa, kun pidät tätä. Toistamiseen mukana :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kivaa, että olet! Hauskaahan tämä on :)

MeriM (Ei varmistettu)

Laulut ovat kovasti samasta muotista, kuten yleensä... Onkohan "tamburiinimummoja" luvassa tällä kertaa? ;-)

Asut sen sijaan - voi huoh -, kuka näitä kehittelee?? Jospa saataisiin oma sivukategoria parhaalle puvulle jonain vuonna :D :D

Australia? Euroviisut? Oonko missannut jotain maantiedon tunneilla??

Tommi K
Isyyspakkaus

:D Just jotain tosi yllättävää ja erikoista olisi hauska nähdä. Nyt näyttää olevan tosi selkeästi että on tosi överi bling blingiä tai sitten tosi pelkistettyä.

mirvaK.. (Ei varmistettu)

Onhan mukana ollut esim israel jo iät ja ajat. Euroviisut eivät ole maantieteelliset vaan osallistua voi EBUn jäsenmaat. Australia on maksanut jäsenmaksunsa ja näin ollen rahoittaa viisujakin joten hauskaa että myös osallistuvat.

Raitasukka (Ei varmistettu)

Tää on hauska idea! Mukana seurataan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hauskaa!

MeriM (Ei varmistettu)

Onko jossain määrätty, että kappaleiden tulee loppua (äidinkielen opettajaa lainatakseni) "ylevään loppulauseeseen" eli kovaa ja korkealta?

Tommi K
Isyyspakkaus

:D Niiden, joissa on tuulikone, täytyy loppua!

Hieno Ukraina. Latviakaan ei huono.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se Ukraina oli vähän vaikea. En mä tiedä haluaisinko mä kuunnella kyseistä kappaletta levyltä. Latvia oli oikein jees.

MeriM (Ei varmistettu)

Voi Ira Losco. Esitys oli hyvä, mutta jännitin koko ajan, että heilahtaako se mekko liikaa sivulle... :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Samaa ajattelin :D Esitys ja kappale oli ehkä vähän liian perusviisutasoa.

MeriM (Ei varmistettu)

Georgian pojilla jotenkin loppui veto kesken...?

Hurjan nuoria suurin osa näistä esiintyjistä, tai sitten olen tullut vanhaksi tädiksi :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Georgian pojilta olivat loppuneet sävelet kesken sävellyksen.

MeriM (Ei varmistettu)

Brittipoikien biisi jotenkin vetosi muhun. Niin suloisia :) Esitys melko pelkistetty, mutta kuitenkin energinen!

Tommi K
Isyyspakkaus

Olivat oikein söpöjä :) Mutta setä kaipaa jo vähän rouheampaa tyyliä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hollanti, Ranska, Serbia, Malta ja Iso-Britannia on mun suosikit!

Tommi K
Isyyspakkaus

Aika lailla eri linjoilla ollaan :D Eikä siinä mitään.

Raitasukka (Ei varmistettu)

Ja Tommin top5 ovat???

Tommi K
Isyyspakkaus

Just lisäsin tuonne: Unkari, Ranska, Puola, Liettua ja Latvia. 

MeriM (Ei varmistettu)

Puola oli se Pirates of the Caribbean -puvustajan stailaama, vai? Se oli muuten kiva (silmät kiinni).

Tommi K
Isyyspakkaus

:D Just se. Siinä mä pidin kappaleen melodiasta ja laulajan äänestä.

MeriM (Ei varmistettu)

No se karkasi ilman nimimerkkiä... Käsi on ajatusta nopeampi :)
Jos vielä pitäisi sanoa paras noista viidestä, niin kyllä se olisi Iso-Britannia. Tätiin vetoaa söpöstely :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Setään vetoaa näemmä enemmän toiset sedät :D Mä huomaan näet monesti pitäväni esityksistä, joita mä voisin laulaa mielelläni itse, ja huomaan, että pidän useammin miesten esittämistä kappaleista näissä kisoissa.

MeriM (Ei varmistettu)

:D Ethän vaan ole myös Månsteri ;-)

Ei vaan, se on varmaankin luonnollista, että tykästyy laulettaviin ja omaan tyyliin sopiviin kappaleisiin, jos on yhtä hyvä laulaja kuin sinä. Omasta puolestani en mene sanomaan mitään, tykkään kyllä laulaa, mutta mutta... :)

Raitasukka (Ei varmistettu)

Ruotsalaiset osaa vitsailla itsestä! Huumori puree muhun. Itseironia on mahtavaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Todella! Hyvin käsikirjoitettu!

Ihan nää (Ei varmistettu)

Veikkaan kärkeä (ei järjestyksessä) Venäjä , Australia, Ukraina. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä arvaus, ja nämä varmaan ovat kärjessä tai lähellä sitä.

Ihan nää (Ei varmistettu)

Onpa jälkikäteen kommentoitava että minähän veikkasin kärjen täysin oikein! Kyllä tästä pitäisi jo joku palkinto saada :D

Fiksusti hoidetaan tämä pisteiden anto nykyään, ei tartte ihan aamuun...

Olen tyytyväinen voittajaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Törkeetä! Ruotsi oli paras!

mirvak.... (Ei varmistettu)

Voi kun olisi tämän huomannut finaalin aikana ... olisin voinut kertoa millaisen tunnelman jokainen kipale sai aikaan paikan päällä. Globenissa wi-fi pelitti hyvin, toisin kuin nyt paluu matkalla laivalla.

Kommentoi