Fugua ja shabu shabua

Kovin turvallisuushakuisena ihmisenä yllätyin itsekin siitä, miten huoletta popsin toissapäivänä illallisen alkupaloiksi fugua. Siis pallokalaa, joka on yksi maailman myrkyllisimmistä kaloista ja väärin käsiteltynä voi halvaannutta ja jopa tappaa. Yhdessä kalassa on riittävästi myrkkyä kaatamaan 30 ihmistä.

IMG_8320.jpg

Näyttökuva 2016-02-10 kello 1.30.05.png

Totesin, että Tokio on ainoa paikka maailmassa, jossa uskallan sitä maistaa. Kun fugua tarjoileva ravintola on vielä tasokas, voi olla varma, että sen kokit ovat käyneet läpi vuosia kestävän oppisopimuskoulutuksensa. Kyllä jälkikäteen silti vähän jännitti, ja piti käydä lukaisemassa, millaisia oireet ovat ja miten pian ne ilmestyvät. Eivät ilmestyneet siinä muutamassa tunnissa.

En tiennyt ihan tarkalleen ottaen, mitä osia kalasta söin. Kollegani epäili että lautasen keskellä olevat möykyt olivat maksaa. No eivät olleet, sillä maksa on ehkä se kaikkein myrkyllisin osa kalaa.

IMG_7809.jpg

Entäpä maku? Mieto (tai olematon). Koostumus sitkeä, mutta ei kuitenkaan kumimainen. Suupalassa maistuivat lähinnä ne lisukkeet, jotka raa’an kalan sisään kietaistiin, ja se kastike, johon rulla dipattiin. Ei siitä minun lempiruokani tullut, mutta ei se ollut pahaakaan.

Ravintola oli Tsukitei Ikebukuro (1-39-1, Nishiikebukuro, Toshima-ku, Tokyo, 171-0021 / kartta), joka on tunnettu paitsi pallokalastaan myös shabu shabustaan: ohueksi siivutettua lihaa, jota keitetään kasvisten kanssa pöytään kannetussa kasarissa.

IMG_7801.jpg

Tulimme paikkaan itse asiassa juuri shabu shabun vuoksi emmekä valinneet pelkästään pallokalasta koostuvaa fugu-menua. Se olisi ollut jo vähän liikaa.

Liha oli nautaa, mutta useimmin shabu shabu -liha on possua.

IMG_7823.jpg

Keitetyt lihat ja kasvikset dipattiin vielä kastikkeisiin, joista toinen oli… pähkinäistä (?) ja toinen… wasabista. Hyvin hyvää.

IMG_7821.jpg

Shabu shabun jälkeen nautimme vielä lihavartaat.

IMG_7832.jpg

IMG_7835.jpg

Ja lopuksi lihojen ja kasvisten keitinliemi syötiin riisin kanssa.

IMG_7844.jpg

Voi nam sentään!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *