Gentlemen's Tea @ Salutorget

Isyyspakkaus

Koska eilen puhuttiin treenaamisesta, tänään voidaan lähes hyvällä omalla tunnolla syödä friteerattua Mars-patukkaa. Vai mitä?

Jätimme siis lapsen kotiin hoitajan kanssa ja kävimme Rouvan kanssa ravintola Salutorgetin Gentlemen's Tealla.

Gentlemen's Tea on Salutorgetin (Pohjoisesplanadi 15Afternoon Tean rouheampi vastine, ja molempia tarjoillaan maanantaista lauantaihin klo 14:n ja 18:n välillä.

Herrasmiesten tee on nimensä mukaisesti suunnattu herrasmiehille ja sisältää lajitelman "maskuliinisia" makuelämyksiä, jotka tarjoillaan teekannullisen kanssa.

Herrasmiehet voivat toki alustaa teensä sopivilla drinkeillä, ja tämä bourbon-pohjainen whiskey souria maistui oikein raikkaalta ennen ruokaa. Näitä pitäisi kyllä alkaa tehdä kotonakin.

Varsinaiseen ruoka-annokseen sisältyi läskisoosia, silakoita, osteri, Stilton-briossi, härkätartar ja pieni possuburgeri.

Palan painikkeeksi tuli kannullinen teetä. Itse valitsin tumman ja mukavan savuisen lapsang souchon -teen, joka oli itselleni täysin uusi tuttavuus, ja voisi jopa saada minut käännytettyä teen juojaksi! Rouvalla oli puolestaan gen mai cha -teetä suoraan teetrendien huipulta. Teelehtien seassa on paahdettuja riisinjyviä. 

"Mitäs suosittelisitte tähän väliin?"

Manhattan-cocktail. No sepäs sopivaa. Rouvalla oli jotain minttuisaa ja limeisää. Kuin mojito mutta ei aivan.

Sitten siihen friteerattuun Mars-patukkaan. Ruokalistalla on kolme jälkiruokaa, ja me maistoimme ne kaikki: pähkinäkakkua, skonsseja ja 1200 kilokalorin fritti-ihanuuden. Skonssien kanssa tarjolla oli myös kahta hilloa ja kermavaahtoa.

Miltäs se friteerattu Mars-patukka maistuu? Kuvittele friteerattu banaani, mutta sen banaanin tilalla onkin Mars-patukka. Siltä.

Olipas tosi hyvää kaiken kaikkiaan.

Mietitään tuota kuntoiluhommaa taas huomenna.

 

Lisätietoja: http://www.salutorget.fi/gentlemens-tea

Kommentit

OP (Ei varmistettu)

Minun tietooni on saatettu paikalliselta taholta, että friteerattu Mars-patukka on skottiherkku tai antiherkku siis, toisin kuin haggis (hih). Sen tiedän, että jossain siellä ylämailla ovat friteeraaneet pitsaakin. Periaatteessa kaikkea voi friteerata.

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, varsinaista cross-kitcheniä. Nyt vaan sitten miettimään, mitä me voitaisiin alkaa täällä friteeraamaan, että saataisiin jokin frittiuutuus Suomen nimiin :)

OP (Ei varmistettu)

Juu, käsittääkseni se friteerattu pitsa oli kouluruokaa jossain Ylämailla.

No, ainakin karjalanpaistilihoja voisi friteerata (kanaa friteerataan jo) tai ruisleipä? Jos makeaa haluaa, niin voisiko kokeilla piparkakkuja? Piparkakkuja tosin saatavilla myös Ruotsissa. Leipäjuustoa?

(Leipäjuusto ja tuoreet mansikat on muuten tosi ihana yhdistelmä.)

Leipäjuusto ja hillat on se juttu :)

Aure (Ei varmistettu)

Salutorgetin iltapäivätee on ihana, ja tämä rouheampi versio kuulostaa tosi hyvältä (joskin vähän makujen ja tunnelmien sekameteliltä), mutta Gentlemen's Tea, vmp! Onpas raivostuttava ja täysin turha erottelu!

Tommi K
Isyyspakkaus

Konseptiin ja nimeen kannattaa varmasti suhtautua huumorilla eikä tehdä siitä mitään tasa-arvokysymystä. Mun mielestäni se oli ainakin hauskaa leikittelyä brittiläisten perinteiden ja "herrasmieskulttuurin" kanssa.

Aure (Ei varmistettu)

En missään nimessä halua olla huumorintajuton tosikko, ja suurena Britti-imperiumin ja sen tapakulttuurin ystävänä ymmärrän kyllä mitä tässä on haettu. Silti loppujen lopuksi tällainen jako menee mielestäni samaan kastiin naisille tarkoitettujen kuulakärkikynien ja lastenvaateosaatoiden tiukan sukupuolijaon kanssa. Ihan turhaa. Miksi siis niitä keinotekoisia eroja pitäisi vahvistaa?

Vaiheessa

Joo ja samalla kun miettii tuota friteerattua marspatukkaa, niin voi miettiä kans friteerattuja Oreo-keksejä jäätelön kera. Voi että oli kans hyvää. Melkeen juoksisin takas Balille tuon herkun takia.

annemi

Ihana tuo pieni hampurilainen :D

Kommentoi