Green Planet Astronauts totuttaa lapsia kasvismakuihin

Kaupallinen yhteistyö: Green Planet Astronauts

Green Planet Astronauts on uusi suomalainen lasten välipalamerkki, ja sen Space Snack -välipalapussit ovat jo laskeutuneet K- ja S-ryhmien kauppoihin. Tuotteet lanseerattiin kaksi viikkoa sitten Linnannmäellä.

Green Planet Astronauts - Space Snack

Space Snackit ovat kaurajuomapohjaisia kasvis-, hedelmä- ja marjavälipaloja, jotka on pakattu helposti mukaan otettaviin välipalapusseihin.

Makuvaihtoehtoja on kolme: Kaura – päärynä – kesäkurpitsa, Kaura – omena – mango ja Kaura – omena – persikka – marjat. Välipalat valmistetaan luomuraaka-aineista, niiden makeus tulee vain hedelmien omasta sokerista, ja ne eivät sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Tuotteet ovat saaneet innoituksen firman perustajan, Milla Westerlingin, kotikeittiöstä. Westerlingin perheessä syödään kasvispainotteisesti, ja oman perheeni tavoin hekin uskovat, että kun lapset tottuvat kasvisruokien makuun jo pienestä pitäen, kasvisruokien syöminen on aikuisena aivan yhtä luontevaa ja mieluista kuin liharuokienkin.

Meille kasvispainoitteinen ruokailu on ollut arkea jo vuosikaudet. Syömme kyllä maitotuotteita ja kananmunia ja laitamme toisinaan liharuokia, mutta useimmiten lautasillamme on kasvisruokaa. Olen itsekin vähentänyt lihansyöntiä merkittävästi myös lounasravintolassa, ja syön nykyisiin lihaa vain yhtenä tai kahtena päivänä viikossa.

Green Planet Astronauts - Space Snack

Myös lapsemme syövät päiväkodissa ja koulussa kasvisruokaa. Olen ihmetellyt jälleen viime päivinä mediassa esillä ollutta närkästystä siitä, että liharuokien tarjontaa vähennettäisiin opiskelijaruokaloissa, ja jo aiemmin mielipahaa siitä, että kouluissa ja päiväkodeissa olisi kaikilla yksi kasvisruokapäivä viikossa.

Eivät kasvisruokiin tottuneet lapset peräänkuuluta ”oikeutta liharuokiin”, eikä päivittäinen lihansyönti ole edes terveyssuositusten mukaista.

Eikä kyse ole edes siitä, että jotenkin pakottaisimme lapsemme valitsemaan kasvisruokia. Kun olemme tiedustelleet tyttäreltämme useamman kerran, haluaisiko hän syödä päiväkodissa ja nyt koulussa liharuokia, hän on vastannut syövänsä mieluummin kasviksia.

3-vuotias puolestaan syö sekä kasvis- että liharuokia aivan yhtä hyvällä tai huonolla ruokahalulla riippuen tuulen suunnasta ja kuun ja tähtien asennosta.

Green Planet Astronauts - Space Snack

Green Planet Astronautsin Space Snack -tuotteet valmistetaan Espanjassa, sillä Suomesta ei löydy tarvittavaa pussituslaitetta. Näin Westerling kertoo itse espanjalaisesta yhteistyökumppanistaan:

”Pakkauksena puristettava välipalapussi oli meidän lastemme suosikki, joten se varmistui vielä kun kävi ilmi, että saatavilla oli 80% uusiutuvista luonnonvaroista valmistettu GreenPack-pakkausmateriaali.

Etsin tuotteille kumppania ensin Suomesta, mutta täällä ei sellaista valmistusta ole. Sitten lähdin hakemaan valmistajaa loogisesti sieltä, mistä raaka-aineet pääasiassa tulevat eli etelämmästä.

Tapasin espanjalaisen valmistajan ja olo heidän sydämellisessä kokeilukeittiössään tuntui kuin olisi kotona ollut, joten valitsin yhteistyön heidän kanssa. Tuntui järkevältä, kun mm. valmistuspaikan viereisellä tilalla kasvaa keltaisten ja pinkkien Space Snackien omenat. Matka valmiiksi tuotteeksi on todella lyhyt.”

Space Snackit valmistetaan Westerlingin reseptillä.

Green Planet Astronauts - Space Snack

Koska emme päässet pojan kanssa seikkailemaan avaruuteen, jouduimme tyytymään syysretkeen Tervasaaressa. Space Snackit olivat kuitenkin hyvin mieluisa välipala, ja poikani valinta oli vihreä kaura – päärynä – kesäkurpitsa. Se oli kuulemma hyvää.

Isi saisi mangon, ja marjavaihtoehto oli äidille. Ja ei hätää, välipaloja on kotona jäljellä myös pian syyslomalta kotiin palaavalle siskolle.

Green Planet Astronauts - Space Snack

Masu täynnä on kiva jatkaa seikkailuja ihan täällä maan kamarallakin!

Green Planet Astronauts - Space SnackLisätietoja: greenplanetastronauts.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *