Gumbostrandin kautta

Isyyspakkaus

"Hei, hei. Nähdään huomenna! Pidä hauskaa mummon ja papan kanssa!" toivottelimme Rouvan kanssa tytölle lauantaiaamuna, hyppäsimme isäni autoon ja kaasutimme kohti Porvoonväylää.

Ihan kahdestaan reissuun, yön yli.

Ja kylläpä teki hyvää syödä kahden kesken, puhua aikuisten juttuja ja käyskennellä rennosti ilman jatkuvaa tarvetta neuvotella jonkun kanssa, mihin suuntaan kävellään tai ei kävellä.

Vaikka niin mielellämme liikummekin lapsen kanssa ja käymme ravintoloissa syömässä, kyllä silloin tällöin on paikallaan viettää aikaa ihan vaan oman puolison kanssa.

Meillehän tämä on harvinaista herkkua, ja olemme olleet lapsesta erossa yön yli vain yhden ainoan kerran aiemmin. Se oli viime syksynä, kun kävimme Tallinnassa. Mutta nyt saimme houkuteltua isovanhemmat hoitamaan lasta jälleen kotiimme ja teimme retken Porvooseen.

Ennen sitä poikkesimme kuitenkin matkan varrella Sipoossa Gumbostrand Konst & Formissa, jossa olimme päättäneet käydä lounaalla.

"Lähdetään reissuun ilman lasta, ja sitten sä olet heti kuvaamassa lasten leikkipaikkaa?" hämmästeli Rouva.

Paikka on varsinaisesti taidegalleria, mutta siinä toimii myös sisustus-/designkauppa ja oikein mainio ravintola. Edellisellä reissullamme jäi vähän harmittamaan, että olimme menossa muualle syömään, joten nyt tulimme paikalle oikeastaan ruoan perässä.

Satuimme myös keskelle näyttelyn avajaisia, kun kuukauden nuori taiteilija, Pasi Orrensalo, oli kertomassa Gumbostrandissa valokuvistaan.

Gumbostrandin bistro on tunnettu erityisesti suositusta sunnuntaibrunssistaan, mutta koska olimme liikenteessä lauantaina, jouduimme tyytymään à la carte -listalle. 

Mutta olipas hyvää. Listalla on pysyvästi Fish'n'chipsit kuhasta ja sen lisäksi näyttelyiden mukaan vaihtuvat annokset, jotka ovat saaneet insipraationsa taiteilijoista. Rouvan tattipasta oli omistettu taitelija Carolina von Schantzille.

Von Schanztin töitä oli mm. tämä Kökar II.

Gumbostrand Konst & Form on autottomalle hieman vaikeasti saavutettavissa (lue: lähes mahdoton), mutta lauantaisin sinne järjestetään bussikuljetus Helsingistä.

Meidän matkamme jatkui kohti Porvoota. Palataan siihen seuraavan kerran.

 

Lisätiedot: http://konstoform.fi/

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Yhden kerran?? Eikö teidän tyttö ole jo vaikka kuinka iso?

Tommi K
Isyyspakkaus

Aivan, ajattelepa sitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä oli siis ihan vilpitön ihmettely. Vastauksesi on hassun kipakka. Meillä vaan on saman ikäinen tyttö joka ihan omasta tahdostaan käy usein isovanhempien ja kummitädin luona yökylässä. Siksi ihmettelin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Siinä oli vähän väsyneen vanhemman harkittua dramatiikkaa :) Vanhempani asuvat siis 300 kilometrin päässä, Rouvan äiti 250 kilometrin päässä, ja Helsingissä asuvalla kummitädilläkin on oma, vielä tyttöämme pienempi lapsi. Ex tempore -yökyläily ei ole siis käytännössä mahdollista, ja tyttö on vielä monta vuotta aivan liian pieni matkustamaan junalla tai bussilla yksin mummolaan. Toivottavasti kaikki isovanhempien hoitopalveluita säännöllisesti käyttävät ymmärtävät niiden arvon. Me emme voi esimerkiksi koskaan lähteä tuosta noin vain edes leffaan, konserttiin tms. ja tällaista yön yli kestävää reissua suunnitellaan viikkoja....

Maijis
Kupit kaapissa

Ruoka Gumbostrandissa on kyllä ihan mahdottoman hyvää!

Toveri (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! En ole paikasta kuullutkaan ja kesämökillemme on tuosta 15 kilsaa. Näen jo itseni fillaroimassa brunssille :)

Christian (Ei varmistettu)

Gumbostrand brukar ordna busstransport till Sibbo från centrum av Helsingfors på lördagar kl.12 från Senatstorget och kl.12.10 från Kiasma. Så sker också i morgon den 21.3. Det går också bra att ringa Gumbostrand och fråga dem om utställningarna och transporterna, +358 (0)50 554 3538.

Kommentoi