Halparuokakirjan julkkarit

Isyyspakkaus

Eilen juhlittiin Natalia Tolmatsovan ja Alisa Wilskan Halparuokakirjan julkkareita!

Julkkarit pidettiin Winecellarsin tiloissa Kalevankadulla, ja tunnelma oli katossa!

Mekin olimme paikalla koko perheen voimin...

...tosin pikku-ukkeli nukkui suurimman osan ajasta narikassa.

Nata kertoi, että kun he lähtivät suunnittelemaan kirjaa Alisan kanssa, he eivät halunneet tehdä perinteistä ruokakirjaa, ja tavoitteena oli tehdä teos, jossa on kaikki se, mitä muissa ruokakirjoissa ei ole. Kirjan tekstit onkin kynäilty pilke silmäkulmassa ja kieli poskessa.

Hyvä esimerkki siitä on valtakunnallisen uutiskynnyksenkin ylittänyt... höm... treffipasta. Pastaa ei juhlissa päästy kuitenkaan maistamaan, mutta goodie bagiin sai mukaan monenlaisia välineitä, jotka voivat olla tarpeen, kun pastaa testaa kotioloissa.

Kirjan ruoista tarjolla oli tonnikala-papusalaattia ja detox-wokkia, ja voin vakuuttaa että molemmat olivat erinomaisia! 

Kirjan juju on nimensä mukaisesti se, että ruokien ainekset ovat pääosin edullisia: jokainen kirjan ruoka maksaa korkeintaan kolme euroa per henkilö. Nata kertoo, että kirjassa on 50 reseptiä, ja kaikki kuvauksiin tarvitut ruokaostokset maksoivat alle 400 euroa!

Kirja kuvattiin kuulemma viikossa ja tekstit kirjoitettiin puolessatoista päivässä, mikä tietysti hämmästyttää toista kirjailijaparia, jotka ovat vääntäneet omaa tuotostaan jo toista vuotta. Heh.

Poikanenkin heräili jossain vaiheessa, mutta hänellä oli omat eväät mukana.

Pieni tyttö teki Natalle lahjaksi taideteoksen, jossa hän poseeraa itse Natan kanssa. Nata on keittiössä laittamassa ruokaa, ja täytyy sanoa, että Natan olemus kampauksineen ja korvakoruineen on vangittu siihen hienosti!

Natan huulipunan jälki pyyhittiin pois vasta illalla, juuri ennen nukkumaanmenoa.

Seuraavaksi olisikin sitten käytävä kirjan pariin, luettava johdannot tarkasti ja kokattava jotain kirjan sivuilta!

Vielä kerran onnea Nata ja Alisa! Ja hyvä Hanna ja Joonas! Huippujuttu!

Kommentoi