Hauskoja lautapelejä: Eläinpyramidi

Isyyspakkaus

Syksyn tullen on aika palata myös lautapelien pariin.

Tällä viikolla olemme pelanneet ensimmäistä kertaa Haban Eläinpyramidia, jonka löysin käytettynä netistä. Sain pelin kyllä jo joskus loppukeväästä, mutta kesällä ei sitten ollutkaan pahemmin innostusta pelata lautapelejä, kun mökilläkään ei tullut vietettyä aikaa.

Nimimerkki "Ei enää ikinä Timanttiponeja eikä mielellään Hedelmätarhaakaan" on hyvin iloinen tästä pelistä. Vaikka tässä aikuinen joutuukin välillä pinnistelemään, ettei voittaisi 4-vuotiasta ainakaan joka kerta, peli on aika hauska, ja useammalla pelaajalla se on jo vähän hankala aikuisillekin. Se on valittu myös vuoden peliksi vuonna 2008.

Pelin idea on, että jokaisella pelaajalla on seitsemän eläintä, ja omat eläimet yritetään saada sijoitettua eläinpyramidiin. Voittaja on se, jolla ei ole yhtään eläintä jäljellä oman vuoronsa jälkeen.

Krokotiili on aina pyramidin perusta.

Pelaaja heittää omalla vuorollaan noppaa ja sen jälkeen joko

  • asettaa yhden eläimen pöydälle krokotiilin viereen
  • lisää yhden eläimen pyramidiin
  • lisää kaksi eläintä pyramidiin
  • antaa yhden eläimistä toiselle pelaajalle, joka laittaa sen pyramidiin tai
  • laittaa jonkin toisen pelaajan valitseman eläimen pyramidiin.

Jos eläin tai jokin muu eläimistä putoaa, pelaajan vuoro päättyy. Kaikki pudonneet eläimet korjataan pois, ja pelaajan on otettava pudonneet eläimet takaisin omaan käteensä, kuitenkin korkeintaan kaksi.

Eläinpyramidi on erittäin suositeltava peli, ja ainakin meidän 4-vuotiaamme on siitä nyt kovin innoisaaan.

Enkä itsekään ehdota muita pelejä, jos tätä toivotaan.

Kommentit

Piipo79

Me ollaan pelattu tuota eläinpyramidi2 versiota viime keväästä ja ei kyllä enää tarvitse edes pinnistellä ettei voittaisi, sen verran taidokkaaksi pikkuneiti on pelissä kehittynyt! Loistopeli!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ahaa, siihen on jatko-osa!

Piipo79

Juu vähän eri eläimet ei kait muuta eroa! :-)

Kommentoi