Hauskoja lautapelejä: Richard Scarry’s Busytown

Saimme tytön kummisedältä ja -tädiltä kassillisen lautapelejä, jotka olivat käyneet liian lapsellisiksi heidän pojilleen. Voi, miten onnellinen tyttö oli tästä yllätyksestä!

Pelasimme vappuna yhtä näistä peleistä: Richard Scarry’s Busytownia eli suomalaisittan Touhulaa.

IMG_2180.jpg

Peli on yksi isoimmista näkemistäni lautapeleistä: pelilaudan pituus on peräti kaksi metriä!

Pelin idea on yksinkertainen: pelaajien on päästävä joukkueena laudan päässä odottavalle pikniksaarelle ennen kuin Juupas ja Eipäs Possu syövät piknikeväät. 

IMG_2206.jpg

Matkalla pikniksaarelle pelaajat auttavat Luru Ludetta löytämään laudalle piirrettyjä asioita, ja se myös selittää pelilaudan suuren koon.

IMG_2191.jpg

Kun pelaaja pyöräyttää spinnerin osoittamaan Luru Ludetta, hän saa avata korttipakasta yhden kortin, ja sen jälkeen kaikkein pelaajien on etsittävä pelilaudalta korttiin piirrettyjä asioita.

Esimerkiksi tässä tehtävässä kaikkien piti löytää pelilautaan piirrettyjä numeroita.

IMG_2198.jpg

Löytyneet numerot merkitään oransseilla suurennuslaseilla, ja ne antavat kaikille pelaajille lisäsiirtoja kohti pikniksaarta.

IMG_2201.jpg

Pienille pelaajille on hauskaa, että pelissä pelataan joukkueena possuja vastaan, joten tavallaan pelissä ei ole voittajia ja häviäjiä.

Oikein hauska peli myös aikuisen näkökulmasta, sillä pelilaudalta on kiva etsiä siihen piirrettyjä yksityiskohtia, mikä ei ole lainkaan niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *