Hei Vaasa ja länsirannikko!

Isyyspakkaus

Saimme eilen päähämme, että tekisimme kesäloman päätteeksi yllätysreissun Vaasan suuntaan. Miksi? Siksi, että emme ole koskaan siellä käyneet.

Mitä Vaasassa siis pitää tehdä? Missä käydä? Mitä syödä? Arvostaisin mitä tahansa vinkkejä.

Entäpä lähiympäristö? Suositteleeko joku visiittiä vaikkapa Pietarsaareen, Kristiinankaupunkiin tai johonkin siihen välille?

Kommentit

Vaasan tyttö (Ei varmistettu)

http://www.stundars.fi/?lang=fi

Oi Stundars, sinne menkää! Ja jos auto niin ajelkaa samalla myös Raippaluotoon ja maailmanperintöalueille Björköbyyhyn. Niin kaunista.

Poffuliini
Kahvitauko

Kristiinankaupunki on ihan nätti paikka puutalokortteleineen, hyvä esim pysähdyspaikaksi ohikulkumatkalla (jos haluaa pysähtyä muualla kun abc:llä ja kulkee 8-tietä pitkin). 

 Mutta jos on  kahden viikon päästä (13.7. alk) on kylä varmasti tupaten täynnä kun siellä on markkinat (itse en ole vielä siihen aikaan kyseiseen kylään uskaltanut, suosin enemmän syksyn markkinoita kyseisellä paikkakunnalla).

 

Ihme

Koska tämä:

http://www.gustavwasa.com/fi.html

on kesän ajan suljettu, kävisin ainakin täällä:

http://www.sweetvaasa.fi/, kivasti sisustettu ja ai mitä herkkuja! :)

Ja tosiaan tuo aiemmin mainittu Raippaluodon silta on huikean korkea paikka, kannattaa sekin käydä tsekkaamassa.

Magenta

Stundars ja Raippaluoto ovat mahtavia! Matkan varrella suosittelen Kaskisten pikkukaupunkia, se jos joku on idyllinen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tätä olen kuullut paljon kehuttavan: http://www.ilbanco.fi/index.php?pageid=1&kieli=fi

Jäi itseltä kokematta, kun oli sunnuntaisin kiinni ainakin viime kesänä.

Vaasan tyttö (Ei varmistettu)

Niin ja tietty Käsityön talo Loftet ihan keskustassa Rewell Centerin kanssa kulmittain! http://www.loftet.fi//Kasityon_talo_Loftet
Sinne fiilistelemään, hypistelemää, ostoksille, lounaalle ja kahville.

Vaasasta (Ei varmistettu)

Minäkin suosittelen stundarsia, Sweet Wasaa ja lisäksi: kävelyreitti rantaa pitkin.. varrella uimarantoja, ravintoloita terasseja yms (toki pienen kaupunkin tyyliin, eikä niinku Ranskan rivieralla, mutta kuitenkin). Siellä on kesätunnelma, meri tuoksuu ja lokit kirkuu..) No, Vaasahan on suomen Mallorca :)

Eli kulkee merenrannassa keskustan kohdalla ihan rannan tuntumassa. Ja tämän kävelyreitin varrella on sisäsatamassa myös loistava rantakirpputori (ainakin viikonloppuisin) ja ihan mahtava modernin taiteen museo (KUNTSI), jossa myös loistava ravintola!

Ihanaa lomaa Vaasaan!

Vaasasta (Ei varmistettu)

Joo, ja komppaan Vaasantyttöä, myös Loftet on kokemisen arvoinen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Laivan lähtee ihan keskustasta 2krt päivässä, tätä paikalliset kehuvat AINA! :) Kuulemma ihanat maisemat, hyvää ruokaa jne. 3. opiskeluvuosi Vaasassa takana, mutta vasta ensi viikonloppuna menen käymään tuolla.

http://www.jannensaluuna.com/index-f.htm

Vierailija (Ei varmistettu)

Kristiinankaupunkiin ehdottomasti :)

backyardbambie

Kristiinankaupungissa kannattaa poiketa päiväseltään 13.-15.7., kun siellä on kesämarkkinat. Samalla teidän kannattaa Rouvan kanssa ehdottomasti tsekata Jyllin huutokauppa ja kirppis (on siellä majoitustakin - sekä satoja rukkeja):

http://www.krepelin.fi/kirpputorit.htm

Muuta nähtävää: Kissanpiiskaajankuja (Suomen kapein kaksisuuntainen tie, jonka varrella ikivanhoja puutaloja) ja muut lähikadut puutaloineen sekä Vaasaan lähdettäessä Carlsron huvila/museo:

http://edu.krs.fi/museo/suomi/carlsro/carlsro.html

PS. Vaasassa Raippaluodon silta on tosiaan huikea!

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Täältä löytyy jo paljon hyviä ehdotuksia. Il Bancoa suosittelen myös ja Kaffehus Augustia muitten kommenteissa mainittujen lisäksi. Rewell Centerin (ihan torin tuntumassa) yläkerrasta löytyy ihanan pieni japanilainen ravintola, jonka nimeä en valitettavasti muista, kun vain kerran kokeiltu. Vaasassahan kesällä parasta on meri!
Jos päädytte Pietarsaareen niin käykää Fäbodan uimarannalla, löytyy myös kahvila. Keskustasta löytyy ihana kahvila Fredrika, josta löytyy aivan mahtavia leivoksia. Rannikolla osataan nää leivosjutut.

Vierailija (Ei varmistettu)

Raippaluodosta löytyy Cafe Arken, jonka katkarapuvoileivät on ihan uskomattomia!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikäli haluatte nähdä vähän erilaisen museon niin vierailkaahan Laihian nuukuuren museossa. Noin 25 kilometriä Vaasasta, joten ihan hyvä kohde mennessä tai tullessa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaasassa on ihania sisustusliikkeitä vaikka kuinka paljon. Pietarsaari on myös ihana kesäkaupunki. Siellä kannattaa käydä syömässä Korv&Göranissa "roskaruokaa" - erittäin hyvää ja isot annokset. Ja jos uskallatte vielä pohjoisemmaksi, kannattaa ajaa Kokkolaan 7 sillan saaristoa pitkin ja tutustua Kokkolassa Tankarin majakkasaareen (laivaristeily) ja Vanhaankaupunkiin, joka on viehättävä puukaupunginosa menneiltä vuosisadoilta.

Kati (vierailija) (Ei varmistettu)

Tikanojan taidekodissa on Ilkka Lammin näyttely kesän ajan, sinne on itselläkin tarkoitus poiketa ensi viikolla, kun suuntaamme Vaasaan.

http://www.tikanojantaidekoti.fi/index.html

Kristiinankaupunki ja Kaskinen ovat sympaattisia pikkupaikkoja puutaloineen. Jos Kaskisiin menette, niin suosittelen ajamaan Vaasaan päin "vanhaa tietä", ei siis 8-tietä, Närpiöön (näytti kartan mukaan olevan tie 676), jolloin ajatte Närpiön vanhan kirkon ja kirkkotallien ohi. Vanhimmat kirkkotallit ovat peräisin 1700-luvulta ja niitä on jotain 150 jäljellä. Lisäksi voitte Närpiössä poiketa vaikka ruokakaupassa ja kuvitella olevansa ulkomailla, kun ei siitä Närpes svenskasta saa mitään selvää... Närpiöstä voitte ajaa Vaasaan myös rantatietä tylsän 8-tien sijasta. Matkalla voitte tehdä pitstopin Fagerön uimarannalla ja ohitatte Korsnäsin (lisää kielikylpyä). Myös Söderfjärden tulee tuon reitin varrelle:

www.sundom.fi/?id=85&lang=2&pid=49&mid=63

Vaasassa suosittelen käymään myös yliopiston kampusalueella Palosaarella, sijaitsee meren rannalla. On kävelymatkan päässä keskustasta, joten oiva päiväunilenkki :)

Mukavaa matkaa Vaasaan!

ps. Kiitti kivasta blogista! Tykkäsin jo Putkiremonttipäiväkirjaa lukea.

tilkkutäkki

Jos poikkette kristiinankaupunkissa markkinoiten aikaan, suosittelen ottamaan kantoliinan käyttöön. Siellä pienellä keskustorilla kun on reilusit kojuja ja asiakkaita, käytävät ovat aika kaposet vaunuilla liikkumiseen. Kokemusta on.

 

nanniss (Ei varmistettu)

Kaffehuset Augustia en todellakaan suosittele. Aivan yliarvostettu ja ylihinnoiteltu laatuunsa nähden. Söin (tai no tarkalleen ottaen jätin syömättä...) siellä kamalimman vuohenjuustosalaatin ikinä. Kaikki oli suoraan säilykepurkista; säilöttyä parsakaalia, maissia, herkkusieniä ja mandariinilohkoja ym säilykeshaibaa ja päällä huonosti kärvennetty kiekko vuohenjuustoa. Ja taisi maksaa melkein 10 e tai vähän päälle.

Mutta, Ett rum & kök/Yksi huone + keittiö-niminen kahvilaravintola Pentikin yläkerrassa on aivan mahtava! Siellä olen joka kerta saanut herttaista palvelua, tilat ovat oikein ihanat ja ruoka ja kahvi todella hyvää. Ja käsittääkseni leivät yms paikan päällä leivottuja.

Lauuuuura (Ei varmistettu)

Kuntsin modernin taiteen museo sisäsatamassa (10 min kävelymatka keskustasta) vanhassa tullirakennuksessa, kannattaa käydä! Sielt saa myös hyvää sapuskaa, ja terassi merinäköalalla ei myöskään pahenna asiaa :) Jeij kiva että joku joskus haluaa käydä Vaasassa, se kun ei ikinä tunnu olevan kenenkään matkan varrella! Kivaa reissua:)

Sissi (sissiehrstrom.blogspot.com) (Ei varmistettu)

Paluumatka ehdottomasti Noormarkun kautta, josta löytyy monia kulttuurihistoriallisesti arvokkaita nähtävyyksiä kuten esim. Ahlströmin ruukkialue, Ahlström Oy:n pääkonttori, Isotalo, Havulinna ja Villa Mairea.

Vaasantyttö (Ei varmistettu)

Hyviä ehdotuksia tullut täällä, myös itselle. Alkaa olla kymmenen vuotta siitä, kun Vaasasta muutti pois, joten näköjään sitä ainakin vähän putoaa kärryiltä. Kaffehuset Augustia en myöskään minä suosittele. Se oli alkujaan hyvä, kun perustettiin, mutta ei enää. Itse kävin saaristoristeilyllä Jannen saluunassa tyyliin kakskyt vuotta sitten ja silloin se oli intiimi, pieni, ihana paikka. Nyt kun katsoin nettisivulta, niin aika paljon ovat laajentaneet toimintaa vuosien aikana. Ei se enää kovin idylliseltä näyttänyt. Mutta onhan se saaristoristeily ainakin hieno!

Tuosta Närpiön ruotsista tuli mieleen eräs hauska tarina, kun ruotsinkielisen tuttavaperheen poika meni bisnesasioissa Närpiöön... Niin sitä vain piti pojan taipua paikallisen isännän edessä ja kysyä, voidaanko puhua englantia. :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos ajatte Seinäjoen kautta, käykää tsekkaamassa Amforan keramiikka-myymälä http://shop.amfora.fi/ :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi miten paljon mahtavia vinkkejä! Iso kiitos niistä! Voisipa lähteä vaikka heti. Pitää vaan rakentaa yksi terassipiha ennen sitä... :/ (Katso seuraava juttuni.)

Vinkkejä saa tietysti antaa edelleen, ja lähtö tapahtunee vasta kuun loppupuolella. Raportoin tietysti reissusta myöhemmin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Strampen on raflojen klassikko, vieressä jo mainitut rantakirppis ja Kuntsi!

http://www.strampen.com/?l=fi
http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageWithBanner.aspx?id=12...

Björköby ja saaristo ylipäänsä on mahtavia, ja vaasalaisuuden ytimessä noin muutenkin. Jos on Strömsö-fani, niin sielläkin voi käydä kääntymässä.

Informer (Ei varmistettu)

28.7 Kuntsin terassilla "UV400" olutta,aurinkoa, dj:t soittaa laid back musiikkia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos meinaatte edullisia löytöjä tehdä samalla niin kannattaa tsekata findit.fi, siellä paikalliset ilmottelee ja myy tosi edullisestikin esim vanhoja huonekaluja, siellä ilmotellaan myös piha- ja kyläkirppiksistä ja markkinoista, ensimmäiseksi mainittuja riittää melkeen joka päivälle. Sunnuntaisin torilla myös kirppis, jonne saa tulla ilmaiseksi myymään, eli paljon myyjiä jos hyvä ilma. :)

sai-ja (Ei varmistettu)

Yöpymistä:
http://www.hotelkantarellis.fi/ Ei ketjuhotelli ja vähän erikoinen, mutta ei hinnaltaan muita kalliimpi.
Ja hostelli :
http://www.kenraaliwasahostel.com/Site/etusivu___framsida___home.html

Syömistä:
Kanttarelliksen ravintolassa ei kannata syödä kuin lounasta, alacarte on melkoista huttua nykyään :( Itselläni se on boikotissa.
Il Banco on ihana, sydän sille.
Strampen ihan rannassa on kiva paikka, siellä voi hyvällä ilmalla syödä ulkona, mahtuu ne rattaatkin paremmin :)
Hiljattain on avannut Kaavya kitchen, intialaista ruokaa. En tiedä minkälaista muissa intialaisissa paikoissa on kun en ole käynyt, mutta itse tykkään tästä.

Ostoksia:
http://www.misio.fi/ Ihan keskustassa, käytettyjä vaatteita yms
http://hattujaonni.fi/ Hattuja yms
http://www.yesterdayoncemore.fi/ Vintage vaatteita yms

^ nämä kaikki kolme kauppaa on ihan lähekkäin keskustassa.

Merelle:
http://www.postijahti.fi/Postijahti.html

Vasabo (Ei varmistettu)

Pieni ravintolalaiva Faros (Vaskiluodon sillan kupeessa) on myös tutustumisen arvoinen - ainakin pari kesää sitten sieltä sai Vaasan parhaimman burgerin joskin kala-annoksiakin olen kuullut kehuttavan.

Yesterday Once More toimii nykyään vain nettikauppana Helsingistä käsin.

Ylioppilasteatteri Rampin kesäteatterissa hotelli Tropiclandian takana pyörii tänä kesänä Peter Pan. Toisenlaista kesäteatteria tarjoilee merirosvoristeily Kuusisaareen tiistaisin ja lauantaisin.

Historiasta kiinnostuneen kannattaa myös tsekata Vanhan Vaasan rauniot sekä Vanhan Vaasan museon. Bragen ulkomuseokin on ihana paikka! Pohjanmaan museon Terranovassa voi tutustua Merenkurkun luontoon ja maankohoamiseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kirpputori Adam & Ewa - kannattanee vilkaista läpi... :)

Kirsi(vierailija) (Ei varmistettu)

Hyviä vinkkejä onkin jo tullut. Lisäisin vielä seuraavat:

*Hattu ja Onni- liike Raastuvankadulla (torin laidalla). Hattujen lisäksi aivan mahtavia vaasalaisen suunnittelijan koruja!

*Ih+keittiö Hovioikeudenpuistikolla torilla

*Ortodoksikirkko

*Edvinin polku (harmittavaa vauhtia lahoavia puutaideteoksia kätevästi kävelyreitin varrella)

Black Velvet
Työyhteisö

Joku suositteli ILbancoa ja olin todella positiivisen yllättynyt ruuasta. August siinä lhellä oli kiva kahvila (en tiedä onko sitä enää?) Vaasasta löytyy myös kivoja uimarantoja, joss säät sallii. Vesitornista näkee koko kaupungin.

Magenta

http://www.lily.fi/palsta/kokeiluja-superfoodeista-tokoon

Sweet Vaasa testattu!

P.s. Aluksi epäilin koko paikan olemassaoloa, kun jostain syystä en ole sitä huomannut....

Kommentoi