Helsingin hienoin luistinrata

Isyyspakkaus

Tältä näyttää tyttö, joka on juuri päässyt luistelemaan ensimmäistä kertaa ikinä. Ja vielä luistinradalle, joka on varmasti kaupungin hienoimpia.

Kyseinen luistinrata on tehty meren jäälle, ja se sijaitsee Kruununhaan Pohjoisrannassa, Halkolaiturin vieressä.

Ympärillä aukeavat kuvaukselliset näkymät Kruununhakaan ja Katajanokalle, ja luistinradan ympärillä on veneitä ja laivoja - kuten perinnepurjelaiva S/V Valborg.

Radalla oli miehiä pelaamassa jääkiekkoa, mutta he lupasivat ystävällisesti tehdä tilaa radan toiseen päähän, kun näkivät meidän lähestyvän.

Teimme luisteluretken tytön parhaiden kavereiden kanssa.

Tyttöä jännitti kovasti luistelemaan lähteminen, sillä eihän hän oikeastaan edes tiennyt, mistä on kyse. Hän kyseli minulta etukäteen, "miltä luisteleminen tuntuu", ja kerroin hänelle, että se saattaa olla alkuun vähän vaikeaa. 

Olin oikeastaan valmistautunut siihen, että tyttö ei jaksaisi luistella muutamaa minuuttia kauempaa. Luistimet saattaisivat tuntua oudoilta jaloissa ja niillä voisi olla vaikea pysyä pystyssä.

Ensimmäiset minuutit vaikuttivatkin siltä, että lapsi ei pysy jäällä pystyssä - eikä varsinkaan pääse takaisin ylös kaaduttuaan. Ilmeetkin olivat vakavia.

Mutta sen sijaan, että hän olisi luovuttanut tai vaatinut pitämään kiinni kädestä, hän huusikin: "Ei saa pitää kiinni! Ite, ite!"

Ja niin hän alkoi ottaa pieniä askelia, ja jo muutaman minuutin päästä hän oppi nousemaan itse pystyyn kaaduttuaan.

Kaverit olivat käyneet luistelemassa jo muutaman kerran aiemmin, ja he pysyivät pystyssä vallan mainiosti.

Onko hauskaa?

"On!"

Välillä piti tankata energiaa eväspiparista.

Ja sitten oli taas hauskaa jatkaa tasapainotteluharjoituksia.

Yllätyin, miten hienosti tyttö oppi pysymään pystyssä näin lyhyessä ajassa ja jaksoi olla jäällä peräti kolme varttia.

Ei hän olisi oikeastaan silloinkaan halunnut lähteä, ja jouduin lupaamaan, että tulemme kyllä seuraavana päivänä uudelleen. Ja voi miten hienoa olikaan, että saimme myös pitää tytöllä lainassa olleet valkoiset luistimet. Kavereilla kun oli yhdet ylimääräiset.

Yllättävää oli myös luonnonjään tasaisuus ja hyvä kunto! Melkein alkoi itsekin tehdä mieli hankkia luistimet ja kokeilla, vieläkö niillä pysyisi pystyssä!

Puitteet olisivat ainakin kunnossa.

Kommentit

Piipo79

Meillä aloitettiin luistelutouhut jo ennen 3 vuoden ikää koska tyttö itse katsoi telkkarista luistelua ja ilmoitti osaavansa luistella. Kah vain, hän pysyi heti pystyssä ja oppi muutaman kerran jälkeen menemään joitain kymmeniä metrejä töpsytellen. Nyt tänä vuonna hän yhtäkkiä osaakin ihan oikeasti luistella sivupotkulla ja jopa pyöriä ja nostaa toista jalkaa ilmaan! Uskomatonta tuo miten nopeasti nuo pienet oppivat!! Meillä on ollut heti käytössä ns hokkarimalliset luistimet, koska mielestäni niillä oppii oikeasti luistelemaan. Tänä vuonna tyttö halusi valkoisten sijaan mustat poikien hokkarit kun kävimme alesta ostamassa uudet luistimet. Meillä on jostain syystä sekoitus frozenia ja
merirosvoja!

Piipo79

Suosittelen muuten kypärää noin pienen luisteluun. Meillä vauhti on ainakin tullut jo niin kovaksi että se on aivan ehdoton.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se oli tarkoitus ottaakin mukaan mutta unohtui. Ensi kerralla. 

Piipo79

No alussa se vauhti ei päätä huimaa mutta yllättävän nopeasti meillä ainakin tuli sellaiseksi että kypärä on ehdoton! En ollut muuten tajunnut et tuossa on myös jäärata! Me ollaan käyty 300m päässä tuossa Skattan koululla ja sitten kun on halunnut olla varma että jää aurattu niin rautatieaseman jääpuistossa. Lapsen hinta oli muistaakseni jotain 3€ eli oikein kohtuullinen. Tuo jäärata pitää kyllä katsastaa nyt ensitilassa! Kiitos vinkistä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä olen harkinnut siellä jääpuistossa käymistä jo vuosia :D Mutta en ole sitten saanut aikaiseksi, kun en ole mikään huikea luistelija itse. Ja kypärä oli tänään mukana leikeissä, kun muistin ottaa sen mukaan ;) En mäkään olisi tiennyt tuota luistinrataa, ellei joku olisi siitä maininnut Facebookissa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpa hieno luistinrata, pitääpä ottaa joskus retkikohteeksi. Meillä lapsella (vajaa 4v.) on toinen luistelutalvi ja olen kyllä hämmästynyt että viime vuonna opitut jutut eivät olleet unohtuneet, vaan lapsi jatkoi siitä mihin viime vuonna jäi. Välinepuoleen vinkkaisin minäkin, että kypärä kannattaa olla (aikuisillakin ois hyvä, mutta meillä ei (vielä) ole kuin lapsella) ja hokkareilla tosiaan oppii paremmin luistelemaan "oikein" kuin kaunoluistimilla. Niin ja eniten kyllä iloitsen luistelussa siitä, että nyt lapsen taidot on sillä tasolla, että perheet aikuisetkin voivat ottaa luistimet mukaan, joten meillä on ihana koko perheen ulkoiluharrastus :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei kannata odottaa liian pitkään, kun sitä ei voi tietää, milloin säät kääntyvät taas plussa puolelle! Mitä muuten on "oikein" luisteleminen, ja mitä eroa on hokkareilla ja kaunoluistimilla?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaunoluistimien terissä on sellaiset piikit kärjessä, ne on hyppyjä ja piruetteja varten. Lapset usein käyttävät niitä eteen päin potkutteluun, kun tarkoitus olisi työntää koko terällä vauhtia sivulle. Hokkareista piikit puuttuvat, joten niillä vauhti on otettava oikeaoppisesri potkimalla :)

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Jep, juuri näin :) Ja helpompi opetella kerralla oikein kuin sitten vanhempana opetella koko homma alusta. Meiän isi höyläsi kaunoluistimista ne piikit pois :D

Piipo79

Mä jouduin opettelemaan uudelleen koko luistelun kun ostin seiskaluokalla hokkarit :-) viikko takapuoli kipeänä...

Vierailija (Ei varmistettu)

Minun isäni on ainakin opettanut minut luistelemaan kaunoluistimilla, mutta täysin oikeaoppisesti! Ei luistimet siis sinänsä saa aikaan väärää tai oikeaa tyyliä, lapselle täytyy vain neuvoa miten kuuluu luistella, oli jalassa sitten hokkarit tai kaunokit. :)

mmiu (Ei varmistettu)

Niin ja mistäs sen tietää, jos lapsi vaikka haluaakin kohta jo opetella niitä hyppyjä ja piruetteja - ei onnistu hokkareilla noin vaan :D

paulahelena
ALUAP

Meidän 2v5kk oli tänään tokaa kertaa luistelemassa ja siellä se töpötti menemään ilman tukea jo metrikaupalla! Meillä on alusta alkaen ollu aikusillakin luistimet jalassa, helpompi kulkea toisen mukana :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Helpompi ja helpompi... mulla on viimeksi ollut luistimet jalassa... ehkä... lukiossa. Tai sitten yläasteella. Eli 21 vuotta sitten! Apua! :D

Johanna K (Ei varmistettu)

No on kyllä puitteet, wow! :) Ja nyt kun on ollut näin kauniita talvipäiviä säidenkin puolesta. Tunnelmallisia kuvia!

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, mun piti tehdä vielä toinenkin luistelupostaus, ihan vain kuvien takia! :)

Kommentoi