Helsingin kaupunginorkesterin kummilapsena

Isyyspakkaus

Helsingin kaupunginorkesteri kutsui helsinkiläispienokaisia toistamiseen kummilapsikseen. Kutsu lähti kaikille vuonna 2012 syntyneille lapsille, ja lapset perheineen saavat seuraavien seitsemän vuoden aikana kutsuja HKO:n lastenkonsertteihin. Vaikka oma musiikkiharrastukseni onkin aikain saatossa muuttunut klassisesta ensin kevyempään ja sitten raskaampaan musiikkiin, kutsu otettiin tässä perheessä oikein ilolla vastaan.

Osallistuimme tytön kanssa ensimmäiseen konserttiimme eilen Helsingin Musiikkitalossa, johon kerääntyi myös sata muuta taaperoa tai vauvaa perheineen. En olekaan ollut aiemmin yhdessä tilassa näin monen noin yksivuotiaan lapsen kanssa. No, samaa olisin tosin voinut sanoa, vaikka lapsia olisi ollut vain kymmenen.

Pienellä oli päällään uusi kukkamekko.

Konsertti kesti puolisen tuntia. Se alkoi Mozartin Eine Kleine Nachtmusikilla ja sisälsi myös lastenlauluja ja leikkejä. Pienelle puoli tuntia oli varmasti oikein sopiva pituus, mutta isi huomasi, että olisi kuunnellut musiikkia pidempäänkin. Haa, tämähän on ovela juoni saada ihmiset kiinnostumaan klassisesta musiikista!

No, on jollakin varmaan pahempiakin juonia mielessään.

Lähtiessämme ihailin juuri avautumaisillaan olevan Taste of Helsingin telttoja. Huomenna, huomenna...

Kommentit

Liisa
Osasin!

Me käytiin Ilon kanssa kokemassa sama konsertti aiemmin keväällä. Syksyllä järjestetty ihan ensimmäinen musiikkimaistiainen jäi meiltä valitettavasti väliin. Tykkäsin tosi paljon tuosta, kiva nähdä millaisia musakokemuksia seuraa jatkossa. Iso hatunnosto tästä HKO:lle. Ja hyvä onni meillä syntymävuoden suhteen. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Todellakin, hyvä onni! Joo, ei mekään käyty syksyllä siellä konsertissa, sillä eipä se pieni pötkylä olisi siitä vielä mitään ymmärtänyt. Nyt hän jo seurasi esitystä kiinnostuneena.

Saga Raippalinna (Ei varmistettu)

Hoh, hetken ajan ehdin jo ihmetellä, kun itse kävimme samana päivänä keskipäivän konsertissa! :D Ja samalla sivulla konserttisalissakin tuli pyörittyä.

Huomasin HKO:n kummiprojektin jo aiemmin ja harmittelin, että kun en synnytä 2012 niin ei se joku tulevaisuuden lapseni pääse siihen mukaan. Kas kummaa, saatiinhan me sittenkin syyskuussa oma pikkuinen musiikkia rakastava tyttönen.

Samasta syystä ei myöskään menty syksyn konserttiin, kun lapsi oli ymmärtämätön pötkö, mutta aivan varmasti osallistumme kaikkiin tuleviin. Näin mahtavaa tilaisuutta ei voi jättää käyttämättä.

Kommentoi