Helsinki - Tuo kuuma rantalomakohde

Isyyspakkaus

Olisitko uskonut vielä muutama vuosi sitten, että Helsingin kauppatorin kupeessa olisi upea ulkoilmakylpylä saunoineen ja hiekkarantoineen? Minä en.

Joka kerta, kun lehdessä esitellään jonkun visionäärin suunnitelmia siitä, mitä hienoa kaupunkiin rakennettaisiin lähitulevaisuudessa, skeptikko minussa hokee kahta asiaa: "Ei tule toteutumaan". "Tai jos tulee, ei se näytä tältä kuin kuvissa".

Sitten tuli Allas Sea Pool. Helsingin paraatipaikalle suunniteltu ulkoilmauimala, jossa on aurinkoterasseja monessa tasossa ja ruskettuneet ihmiset nauttivat auringosta, ravintolan tarjonnasta ja amerikkalaistyylisestä ulkokuntosalista. Ei, kyllä tässä jokin takapakki vielä tulee ja koko projekti perutaan.

Vaan eipä peruttukaan! Vuoden ympäri auki oleva Allas Sea Pool aukesi jo viime syksynä ja se on tänä kesänä päässyt täyteen toimintaansa, kun sen päärakennuskin on nyt täysin valmis.

Kävimme tutustumassa paikkaan ensimmäistä kertaa eilen, kun sääennuste lupaili suotuisia lämpötiloja. Olin luvannut tytölle jo aiemmin, että jonain lämpimänä päivänä suuntaamme sinne, ja nyt näytti siltä, että kaikki muut suunnitelmat saisivat väistyä tältä iltapäivältä ja illlalta.

Ja paikka oli todella positiivinen yllätys. Postikorttimaisemiin sijoitettu kylpylä suorastaan kerjäsi tulla kuvatuksia kaikista mahdollisista kuvakulmista, ja aurinko paistoi paikkaan koko illan.

Altaita on kolme. Aikuisten ja lasten altaan vesi on kuin uimahallissa, lämpötilaltaankin 28 astetta.

Kolmannen altaan vesi on suodatettua merivettä, joka on lämpötilaltaan täysin samaa kuin ympäröivässä satama-altaassa. Jokunen hurjapää uskaltautui kokeilemaan sitäkin.

Alueella on myös hiekkaranta ja kuntoilulaitteita. Altaalla voi siis esimerkiksi steppailla näillä kuntolaitteilla katsellen satamaa ja Etelärantaa.

Altaan lippu on voimassa koko päivän, joten pulikoimaan voi tulla aamulla, käydä jossain asioilla välissä ja tulla jatkamaan myöhemmin. Jos nälkä yllättää, alueella on myös kahvila ja bistro. Niihin emme tällä kertaa tutustuneet.

Allas järjestää myös ohjelmaa: tapahtumia ja konsertteja on kesäkaudella useita.

Allas on siis paitsi edustava ja kuvauksellinen matkailukohde, myös jonkin palkinnon arvoinen asia Helsingin kaupunkikulttuurille. Kauppatorin seutu ja Katajanokan ranta eivät ole aiemmin olleet paikkoja, joihin helsinkiläisillä olisi hirveästi asiaa, mutta Allas on elävöittänyt seutua merkittävästi.

Tämä vierailu oli meille todellakin ensimmäinen, mutta ei varmasti jää viimeiseksi. Lippujen hinnat (12 € aikuiselta, 6 € lapselta) ovat kalliimmat kuin uimahalliin, mutta sijainti ja miljöö ovat aika ainutlaatuiset.

Vaikka kesäinen ja aurinkoinen päivä oli upea tälle vierailulle, uskon että Altaassa on kiva käydä myös kylmillä ilmoilla, kun lämmitettyjen altaiden vesi höyryää yhtä lämpimänä kuin kesällä ja saunat ovat kuumina.

Jee! Mahtavaa! Milloinkas mentäisiin seuraavan kerran?

Kommentoi