Hitti ja huti: Balti Jaama Turg & F-Hoone

Isyyspakkaus

Palataanpa taas hetkeksi Tallinnaan ja reilun viikon takaiseen minilomaamme siellä. Käytyämme Lentosataman merimuseossa suunnistimme myöhäiselle lounaalle ja illalliselle kohti Balti Jaama Turgia ja Telliskiven aluetta.

Balti Jaama Turg on Tallinnan rautatieaseman tuntumassa sijaitseva tori, joka remontoitiin hiljattain ja muistuttaa nykyisin enemmänkin isoa, ruokaan kallellaan olevaa ostoskeskusta. Edellisen kerran Tallinnassa käydessäni tori oli vielä remontissa, mutta Rouva ehti tutustua siihen jo viimekesäisellä Tallinnan-matkallaan. 

Torin alakerroksissa on mm. iso kauppahalli, supermarket, tuoreiden vihannesten myyntikojuja, ravintoloita ja katuruokapaikkoja. Yläkerrassa on useita antiikkikauppiaita.

Koska etsimme vain pientä lounasta, otimme italialaista streetfoodia tarjoavalta Eugenio'silta palan pizzaa sekä perunagnoccheja ja tortellineja ragùlla. Ruoat maistuivat ja antoivat riittävästi virtaa käydä kävelemässä Telliskivessä ennen illallista.

Uusi Balti Jaama Turg on siis todella näkemisen ja maistamisen arvoinen paikka, jossa vierailua voin suositella.

* * *

Telliskiven alue sijaitsee aivan Balti Jaama Turgin vieressä, joten niillä kannattaa vierailla samalla reissulla. Telliskivi Loomelinnakissa on useita ravintoloita ja pieniä putiikkeja, joista esimerkiksi designliike Les Petites on Rouvan vakiokohde.

Illallispaikaksi valitsimme suositun F-Hooneen, joka oli meille tuttu paikka jo muutaman vuoden takaa.

Tilana vanha ja korkea tehdasrakennus on todella kiva ja hauskan rustiikkinen. Ruoan suhteen paikka ei ole kuitenkaan kovin tasalaatuinen, ja edellisellä kerralla ruoan tasossa ja maussa oli paljon toivomisen varaa. Koska monet kuitenkin kehuvat paikkaa, ajattelimme antaa sille uuden mahdollisuuden. Emmekä toisaalta jaksaneet lähteä etsimään muutakaan paikkaa lasten kanssa.

Alkudrinkit ja alkupaloiksi tilaamamme bruschetat olivat erittäin hyvät. Rouva inspiroitui kovasti omasta juomastaan, jossa oli giniä ja ruusulimonadia ja koristeena ruusunnuppuja. Oma juomani oli viskipohjainen.

Pääruoissa oli sen sijaan toivomisen varaa. Tilasin tattaririsottoa ja possua, ja - mitenkäs tämän sanoisi kauniisti? - ruoka oli niin kuivaa, että se piti nieleskellä alas oluen kanssa. Possu olisi voitu jättää mehevämmäksi, ja risotto olisi kaivannut runsaasti lisää kosteutta tai jonkin kastikkeen seurakseen.

Rouva tilasi täytetyn munakoison. Sen lisukkeet olivat hyvät, mutta itse munakoiso oli jäänyt raa'aksi.

Lapsukaiset saivat lastenlistan puolelta kanapastaa ja lihapullia perunamuusilla. Touhukas taaperomme ei tainnut syödä juurikaan, ja jouduimme tälläkin kertaa jättämän jälkiruoan väliin. Vaikka naapuripöydässä istuneet naiset kovasti ihastelivat, miten näkee, että näiden lasten kanssa on käyty ennenkin syömässä ulkona, havaitsimme itse jo sen verran väsynyttä säheltämistä, että päätimme lähteä hotellille nukkumaan.

F-Hoone ei siis tälläkään kertaa oikein säväyttänyt, mikä on harmi, sillä tilana paikka on niin kiva. Jos jotain hyvää hakee, niin ei hintatasokaan ole kallis: pääruoat maksavat vain 4,80 € - 10,50 €, ja koko illallisemme juomineen maksoi yhteensä reilut 50 €. Silti maksaisin mieluummin vähän enemmän ja söisin jotain, joka on varmasti parempaa.

 

Lisää tältä Tallinnan-matkalta:

Kommentit

Thebs (Ei varmistettu) http://outlandishblog.com

Olen itsekin ihmetellyt kaksi vuotta Tallinnassa asuneena miksi kaikkien suomalaisten on aivan pakko päästä aina F-Hooneeseen ja sitten kehua se maasta taivaaseen, vaikka ruoka jättää hyvin usein kylmäksi (joskus ihan kirjaimellisesti)... Onkohan kyseessä se kuuluisa joukon-mukana-ilmiö, kun toikin sanoo noin niin kyl määkin, vai tykkääkö suuri osa suomalaisista vain mauttomasta ruoasta? :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kokemus on monen osan summa. Tila on kiva, ja jos seura on hyvää ja ruokakin ihan OK, kokonaisuus kääntyy varmasti plussa puolelle. Luulen että ongelma on laadun epätasaisuus. Meillä kävi huono tuuri, mutta viereisessä pöydässä saattoi olla aivan täydelliset annokset.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse asun Tallinnassa, ja F-hoone on tuttu paikka. Itse olen sitä mieltä, että hinta-laatusuhde on kelvollinen, ja paikkana se on viihtyisä. Mutta tosiaan, jos suurempia makuelämyksiä odottaa, ja on varaa maksaa enemmän, voi ehkä mennä muualle...

Tommi K
Isyyspakkaus

Näiden pääruokien suhteen sanoisin, että edes hinta-laatusuhde ei ollut kohdallaan, mutta uskon, että kelvollisiakin annoksia löytyy listalta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tila on kyllä mahtava. Jos siitä haluaa päästä nauttimaan, niin kokeilkaa seuraavalla kerralla pelkkien jälkkäreiden nauttimista: viime reissulla söin tuolla ei-ihan-täydellisen lounaani jälkiruuaksi taivaallisen ihanaa marenkitorttua! Sen perässä menisin uudelleenkin, en pääruokani.

Tommi K
Isyyspakkaus

Okei, hyvä tietää. Tosin en kyllä oikein näe sellaista tilannetta, että menisin johonkin ravintolaan vain jälkiruokaa syömään :D

Kommentoi