Hullujen päivien löytö

Isyyspakkaus

Taas tuli käytyä Hulluilla päivillä säästämässä rahaa.

  • Ne kengät, joita menin tytön kanssa sovittamaan, oli loppuunmyyty
  • Se takki, jota kokeilin hänelle, oli aivan liian iso
  • Se takki, jota kävin kokeilmassa itse, olikin ruma.

Säästö: noin 390 euroa.

Jotain sentään otimme mukaamme, ettei reissu olisi ollut aivan turha.

Kymmenen hiuslenkkiä: 1 euro. Pieni oli onnellinen.

Minä puolestani voisin melkein maksaa siitä, että joku tekisi vaateostokset puolestani sekä lapselle että itselleni.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun ratkaisu näihin asioihin on NETTIKAUPAT. Ostan lapsille (ja usein myös itselleni) lähes kaikki vaatteet netistä (myös käytettyjä ostan suht paljon lapsille netin kautta), saa rauhassa kotona katsella (yöllä, kun lapset nukkuvat ;) ) että mitä tilaa ja sitten sovittaa kotona tarkkaan harkiten uhmakohtausten välissä ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo. Mutta kun ei ole siihenkään oikein aikaa. Silloin kun lapsi nukkuu, mä yritän päivittää tätä blogia. Kun se on tehty, pitää nukkuakin :-/ Ja sitäkin tulee tehtyä ihan liian vähän arkisin.

PiaH (Ei varmistettu)

Ne kengät, joita kävitte sovittamassa, saa alle puoleen hintaan siitä käytettynä Huuto.netistä. Meillä on kaks ipanaa, joille ei vielä ikinä ole ostettu talvikenkiä kaupasta vaan aina käytettynä. Ne kestää yleensä ihan hyvin kaks tai kolmekin käyttäjää. Ja totuuden nimessä meiltä kahden käyttäjän jälkeen (plus heitä edeltävän tuntemattoman käyttäjän jälkeen) talvikengät kelpaa vielä ihan hyvin kaverin lapselle kiertoon.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä saa, mutta en pidä sitäkään vaihtoehtoa kovin vaivattomana. Mä olen vielä niitä ihmisiä, joiden on vaikea ehtiä postiin ennen kuutta, jolloin se menee kiinni, joten pyrin välttämään minkään tilaamista postitse :D

PiaH (Ei varmistettu)

Ei kukaan muukaan kerkiä postiin ennen kuutta. Siksi kaikki postihommat hoidetaan Smartpostin kautta, joka on lähes jokaisessa isommassa ruokakaupassa ja auki samaan tahtiin kaupan kanssa. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Öh, toimiiko se siis myös yksityisten lähettäjien lähetyksillä vai vain jos tilaa jostain nettikaupasta?

Nimim. "Vähän pihalla näistä nykyajan hommista"

Linn (Ei varmistettu)

Yksityisten välillä Smartpost toimii mainiosti! Olen itse sekä lähettänyt että vastaanottanut monta pakettia. Helppoa kun mikä! Monissa verkkokaupoissa voi myös suoraan valita Smartpost-lähetyksen, oman kokemuksen mukaan tämä koskee lähinnä pienempiä kotimaan verkkokauppoja. Omat ostokseni esim Ellokselta, H&M verkkokaupasta ja Indiskasta olen aina noutanut läheiseltä Valintatalolta, joka on auki kl. 23 saakka. Nämä verkkokaupat käyttävät PostNordia / Matkahuoltoa jakelijana.

PiaH (Ei varmistettu)

Toimiipa hyvinkin! Erittäin helppoa lähettää ja vastaanottaa. Kun ostat jotain yksityiseltä, hän tarvitsee tiedon, mistä Smartpost-automaatista haluat paketin noutaa, ja sinun kännykkänumerosi (jotta saat ilmoituksen ja salakoodin, jolla saat paketin). Pieninpäänkin Smartpost-laatikkoon mahtuu melkolailla tavaraa, esim. juuri niitä talvikenkiä. Ja kun esim. Huuto.netistä bongaa joltain hyvät talvikengät, kantsii samalla vilkaista ko. myyjän muukin kenkätarjonta (koska ne on oletettavasti sitten myös sopivia) ja ostaa useammat kerralla, jolloin 7-8 euron smartpost-kulu kuoleutuu helposti.

Tosin itse olen ostanut vaikkapa Vikingin goretex-talvikenkiä ihan yhdenkin parin kerrallaan, koska hinta on silti reilusti halvempi kuin kaupassa, esim. 15 + 8 euroa.

Vierailija (Ei varmistettu) http://paavalinkukka.blogspot.fi/

Kävin Turun kirjamessuilla ja yrittin löytää Rouvan Gastronaattia, mutta en nähnyt. Onko se jo kirjakaupoissa?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kirjakaupoissa on ollut viime viikosta lähtien ja parhaillaan myös Akateemisessa kirjakaupassa lokakuun kanta-asiakastarjouksessa. Turun kirjamessujen sisällöstä mulla ei ole tietoa.

SP (Ei varmistettu)

Oli Turun kirjamessuilla, ainakin juuri Akateemisen pöydässä. Hyppäsi melkein syliin heti kun pääsin messuhallin ovesta sisään. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa vinkkaan kuin edelliset eli verkkokaupat (ja tarkastus ilmaisesta palautuksesta on paikallaan). Sovitus kotona ipanan kanssa on niin paljon helpompaa. Joo ja meidän posti on surkeassa paikassa ja siihen ratkaisuna postin ohjauspalvelu. Siinä saa paketit ohjattua haluamaansa paikkaan (meillä lähiärrä on paras) ja elämä helpottuu. Ongelmana ovat enää maksikirjeet jotka pitää hakea oikeasta postista. Niin ja matkahuollon postiversio (mypack) on kans kätevä jos on optiona kun saa lähisiwaan.

Mutta mutta, kyllä nettiostoksiin menee aikaa myös, ei siitä mihinkään pääse. Mutta on tämä vaivattomanpaa kuin kauppoihin raahautuminen. Kaupassa kun tuntuu just olevan oma koko loppu tai jotain vastaavaa.

Käytettyä suosin myös, huuto.net ja oman kaupunginosan kierrätysryhmä facebookissa. Helpointa olisi livekirppis mutta ei löydy valitettavasti läheltä. Huuto.netin kahlailuun menee ihan turkaisesti aikaa ja suuren osan aikaa ihmiset pyytää ihan älyttömiä käytetyistä rytkyistä (tästä syystä vissiin omat tavarat menee kaupaksi nopsaan kun on hintapyynnöt kohdillaan).

Tommi K
Isyyspakkaus

Pitkälti samaa mieltä, paitsi että edelleen mulle helpoin olisi mennä lapsen kanssa kauppaan sovittamaan. Mullahan siis niin varmasti jää palauttamatta ajoissa tavarat jotka pitäisi palauttaa, varsinkin postitse. Mutta mä palaan tähän aiheeseen vielä uudessa postauksessa kunhan ehdin sen kirjoittamaan. 

*Annika* (Ei varmistettu)

Jäin kiinni viimeiseen lauseeseesi: Voisit melkein maksaa siitä, että joku tekisi vaateostoksesi puolestasi... Olen nimittäin pohdiskellut mitä tehdä hoitovapaan jälkeen, ja varmaan kaikkein eniten haluaisin vaatettaa lapsia. Olen kuitenkin toistaiseksi tyrmännyt ajatuksen lasten "personal shopperista" sillä, ettei sellaiselle varmaankaan olisi kysyntää. Vai olisiko...?

Tommi K
Isyyspakkaus

Sehän riippuu ihan hinnoittelusta. Ja siitä, onko se kotitalousvähennyskelpoista :D Varsinkin sellainen kirpparillakiertelypalvelu olisi hyödyllistä, sillä se tavallaan maksaisi itsensä takaisin jo parilla hyvällä löydöllä. 

Marihanna (Ei varmistettu)

Onhan tavarataloilla personal shoppereita pukeutumisneuvojien muodossa. Tylsä puoli siinä on, että silloin on toki sidottu aina siihen yhteen tavarataloon kerrallaan. Mutta myös kanta-asiakkuus pienemmässä liikkeessä voi toimia. Kun kauppias oppii tuntemaan asiakkaansa, hän osaa ottaa yhteyttä kun sopivaa tulee liikkeeseen. Itse käytän usein ”toimittajamenetelmää”: kurkkaan sopivassa välillä netistä ja käyn sitten sovittamassa ja hakemassa kaupasta ihan täsmäiskuna, kun on toinen sopiva hetki.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, en mä ainakaan pystyisi sanoa, mikä olisi se tavaratalo, josta hakisin kaiken. Tai no, oikeastaan vaihtoehtoja on vain yksi, se kaikkein ilmeisin...

Vierailija (Ei varmistettu)

voisin kuvitella, että lasten vaatteissa on niin paljon erikoisuuksia, joita pitää huomioida ja toisaalta monenlaista tarjontaa, että kun vain Annika löytäisit maksukykyiset asiakkaat, niin tarvetta olisi. Se on sitten toinen juttu kohtaako se :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Niinpä, siinä vaan pitää tosiaan pystyä osoittamaan, että tuo lisäarvoa. Ja asiakaskuntaa pitäisi olla hyvin, jotta voi esim yhdellä kauppareissulla katsella tuotteita useammalle asiakkaalle ja siten pystyä pitämään hinnat alhaalla. Ja sitten vielä se kirpparinäkökulma mukaan. Jos mä voin valita että ostanko jotain halvalla vai kalliilla, niin ei ole vaikea arvata mitä valitsen. Mutta olen vaan laiska käymään kirppareilla erityisesti siksi että monesti helmiä on vaikea löytää sen skeidan joukosta. 

Kommentoi