Immimmim, ärppärppärp ja ö?

Isyyspakkaus

Odotan kovasti sitä, että tyttö alkaa puhua.

Tilasimme lapsen, joka alkaisi ensin puhua ja sitten kävellä, mutta toisin kävi. Olisi huomattavasti helpompaa kysyä suoraan häneltä, mitä hän oikein ajattelee, ettei tarvitse arvailla esimerkiksi näiden sanojen todellista merkitystä. Tässä omat tulkintani:

 • Apua. Oli se ensimmäinen oikealta sanalta kuulostava sana, jonka tyttö päästi suustaan. Taisi olla vahinko eikä tarkoittanut mitään
 • Immimmimmimmim. "En halua nukkua/syödä/olla potalla/että minut puetaan"
 • Mäm. "Nam"
 • Mämmäm. "Nam"
 • Mämmämmäm. "Nam"
 • Mämmämmämmäm. Sanotaan suupielet alaspäin käännettynä. Ks. Immimmimmim
 • Näm. Kyllä, tämä tarkoittaa varmasti "nam", sillä se on tullut monta kertaa ruokapöydässä
 • Ppu. "Eppu"
 • Ädlädlädlädlädl. "Nyt minulla on kivaa ja juttelen tässä niitä näitä leikkiessäni." Usein ääni tuotetaan heiluttamalla kieltä suupielestä toiseen
 • Äitiiii. Nouseva intonaatio. Tarkoittaa varmaan isiä?
 • Äitth. Ks. Äitiii
 • Ärppärppärrppärp. Ks. Ädlädlädlädlädl. R-äänne tuotetaan huulitärynä. Itse en kykene edes toistamaan tätä perässä
 • Ölölölölö. Ks. Ädlädlädlädlädl. Ääni tuotetaan heiluttamalla kieltä suun ulkopuolella
 • Ö. Yleissana, kun jokin on kiinnostavaa, uutta, outoa tai ihmeellistä. Usein siihen liittyy vielä sormella osoittaminen. Luulen, että se pitäisi kirjoittaa kysymysmerkin kanssa: "Ö?"

Kommentit

Nannainen (Ei varmistettu)

Ö, ö, hö ö; hö ö mö :)

Liskolainen (Ei varmistettu)

Haha, hauska postaus!

One day

Haha toistelin täällä itse perässä samalla kuin luin... Onhan tuossa kielessä ihan selkeä logiikka! :D

Seregi
Sekaisin Seregistä

Minä itse kuulema opin puhumaan vasta lähempänä kolmea vuotta. Äitini sanoin, tulin ymmärretyksi ilmankin.

Ulri (Ei varmistettu)

Itse olen alkanut puhua suhteellisen myöhään, mutta sitten sieltä tulikin jo valmiita lauseita. Toiset lapset ovat vain sellaisia, että opettelevat ensin mielessään ja puhuvat vasta sitten. Kummipoika sen sijaan puhuu ja höpöttää kaiken mahdollisen mitä vain päässä liikkuu, ja heti kun vain taitoa yhtään on. Sen seurauksena saimme mielenkiintoisen väläyksen vähän alle kaksivuotiaan mielenmaisemaan: Pojan vauvaserkku makoili sohvalla peittoon käärittynä. Joku nosti vauvan peitoista pois ja "hyppyytti" sylissä niin että vauvan kävelyrefleksi alkoi toimia. Kummipoika katsoi hetken ihmeissään ja tokaisi että "On sillä jalat!". Ilmeisesti poika oli ajatellut ettei vauvalla ole jalkoja ollenkaan kun se vain aina makaa :)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Halutessaan jotain tiettyä syötävää meidän tyttömme ei sano "anna" niinkuin kai suurin osa lapsista, vaan hän sanoo "tätä! tätä!". Olemme kai liian usein kysyneet "otatko tätä?"...

Uni (Ei varmistettu)

Monesti sanoja alkaa löytyä lisää kun välillä heittäytyy vähän ymmärtämättömäksi :D Serkkupoika puhui monen vuoden ikään saakka omaa kieltään, koska tuli varsin hyvin vanhempiensa ymmärtämäksi silläkin. Tosin teidän tytteli nyt onkin vielä aika nuori :)

hunajaluu

Meillä kaikki on "auto, auto, auto". Sana kuullaan noin sata kertaa päivässä, varsinkin kun pieni Veikka Gustafsson kiipeää sohvalle ikkunalautaa vasten roikkumaan ja katselee ulos autojen toivossa. Toinen vaihtoehto on "apa! Apa! Apa!" Ja samalla tyttö nostelee vanhempiensa paitoja ylös löytääkseen sen kullanarvoisen navan. Isi on i-i ja äiti jotakin sekalaista ä:n ja t:n yhdistelmää. 

Melina G

Hihih.. 

Joo, emme mekään tilanneet tällaista tapaturmamagneettia, joka lähti kävelemään 8 kk ikäisenä. Pojalla on välillä koko pää yhtä kuhmua :-) 

Sanoja (siis ihan oikeita) pojalla on nyt 13 kk ikäisenä ehkä viisi. Meidän tytöllä niitä oli vastaavassa iässä jo kymmeniä. Mutta ei kai niitä sanoja viitsikään harjoitella kun on hauskempaa kiipeillä huonekaluilla.. 

Omenainen

Siskoni ensimmäinen sana oli kakka. Toivotan teille parempaa onnea ensi sanojen kanssa, sillä niistä saa sitten kuulla ihanilta vanhemmiltaan koko loppuelämän ajan.

Kommentoi