iPuhelimesta

Isyyspakkaus

Tällä viikolla olen muistellut vanhaa hullujenhuonevitsiä, jossa hullut hyppivät uima-altaaseen. Kun paikalle sattunut tohtori tiedustelee, onko hauskaa, hullut vastaavat:

"On, mutta huomenna on vielä hauskempaa, kun saadaan vettä siihen!"

Olen nimittäin käyttänyt innoissani uutta puhelintani jo kuukauden verran, ja vielä hauskempaa on huomenna, kun saan siihen puhelinliittymän.

Nyt mennään siis täysin off-topic, mutta antaa mennä, sillä haluan kertoa, miten niin merkityksettömän pieni asia kuin uuden puhelimen saaminen voi tuntuakin niin merkitykselliseltä ja isolta.

Hieman taustaa: Olen viimeiset kymmenen vuotta käyttänyt niitä puhelimia, joita työnantajani on kulloinkin tarjonnut. Vaihtoehtoina on ollut aina jokin nokialainen, ja kolmisen vuotta sitten valitsin Nokian N8:n. Puhelin on ollut alusta asti aivan susi, ja Nokian päätös hävittää Symbian maan päältä on mielestäni aivan oikea ratkaisu.

Eivät minua koskaan haitanneet ne hankalat ja syvät valikkorakenteet vaan yleinen hitaus, toimimattomuus, muistin vähyyteen liittyvät ongelmat ja applikaatioiden puuttuminen. Symbianin kehitystyön päättäminen tarkoitti tietysti myös, että uusia applikaatioita ei ollut edes tulossa. Puhelimen kamera oli kuitenkin niin hyvä, että annoin kaiken muun anteeksi. Jäin odottamaan Nokialta uusia malleja ja nuoleskelin näppejäni, kun aloin kaivata puhelimeeni lisää sisältöä.

Vuosi sitten Rouvan jäädessä äitiysvapaalle ostin hänelle työpuhelimen tilalle uuden iPhonen.

Itse en ollut mitenkään ihastunut kyseiseen kapistukseen, ja minua ärsyttivät iTunes, iTunesin käsittämättömät synkronointiasetukset, puhelimen johonkin viime vuosikymmenelle jämähtänyt käyttöliittymä, huonommat kartat ja navigaattori, muistin lisäämisen mahdottomuus, kameran laukaisimen sijainti kosketusnäytöllä, se, että kuvia ei voi siirtää tietokoneelle Bluetoothin kautta ja se, jos kuvan lähettää sähköpostilla itselleen, puhelin antaa sille nimeksi kuva.jpg. Kuvien laatu ei ole mielestäni myöskään yhtä hyvä kuin Nokian N8:ssa, ainakaan hämärässä otettuina.

Mutta puhelimen applikaatiot toimivat. Ei hidastelua, ei kaatuilua. Ja niitä applikaatioita ylipäänsä on.

Töihin palattuaan Rouva sai jälleen uuden iPhonen omalta työnantajaltaan, joten päätin ottaa Rouvan puhelimen itselleni käyttöön ainakin toistaiseksi.

Nyt minulla on puhelimessa Instagram, Evernote, Yelp, Skype, Bad Piggies, Angry Birds Star Wars, toimiva Facebook-applikaatio, tv:n kaukosäädin, ilmaiset iMessaget ja FaceTime-kuvapuhelut Rouvan kanssa. Muun muassa. Ja ne kaikki toimivat hyvin. Puhelinta ei tarvitse buuttailla jumiutumisen vuoksi eikä sen käynnistymistä tarvitse odottaa joka kerta viittätoista minuuttia.

Olen siis valmis antamaan iPhonelle anteeksi sen puutteet.

Huvittavaa on tosiaan se, että olen käyttänyt iPhoneani jo kuukauden, vaikka saan siihen puhelinliittymän vasta huomenna. Kaikki muut paitsi puhelut ja tavalliset tekstiviestit toimivat wlan-yhteydellä, ja Helsingissä tuntuu kantakaupungista löytyvän avoimia langattomia verkkoja erittäin hyvin.

Se, miten puhelinliittymän siirtäminen työnantajalta omiin nimiin ja numeron siirtäminen toiselle operaattorille voi edelleen viedä lähes kolme viikkoa, on sitten toinen juttu, mutta ei mennä siihen.

Huomenna taskustani löytyy enää yksi puhelin, ja siinä on uusi ja edullinen puhelinliittymä, jonka mobiililaajakaistassa ei ole käyttökattoa. Sitä odotellessa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Tiesithän, että iPuhelimella voi ottaa kuvan myös painamalla äänenvoimakkuuden näppäimiä? Sekä + että - toimii käy tähän :)

Tommi K
Isyyspakkaus

En. Kiitos :) Sen huomasin, että kaksi välilyöntiä muuttuu pisteeksi, kun kirjoittaa tekstiä. Onko pilkulle jokin oikopolku? Sen etsiminen toiselta tabilta on ärsyttävää. 

Tämä oli kirjoitettu iPhonella :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Settings -> General -> Keyboard -> Shortcuts

Pääset määrittelemään omia oikopolkujasi.

miian
Inspirationainen

Voi, mäkin unelmoin vuosi sitten iHuumassa iPhonesta. Sitten sain puolisen vuotta uuden Lumian käyttööni ja se on ollut ihan unelma! Kuvat solahtavat suoraan nettiin (josta omena-merkkinen tietokoneeni ei niitä kyllä mielellään lataa), josta ne ovat aina saatavilla. Postit, sään, viestit, kalenterin ja vaikka mitä muuta saa näkyviin suoraan puhelimen näyttöön TYYLIKKÄÄSTI (vertaa iPhonen kuvakekamallukset) ja kaikki toimii. Sen, miltä luuri näyttää näytön osalta, voi itse päättää. Miinusta vain Nokian omasta reittioppaasta, joka ei enää toimi, mutta HKL:n versio sitäkin paremmin. Eli ei kannata heittää kirvestä kaivoon Nokian osalta, noi Lumiat on aivan mahtavia!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva kuulla. Mitenkäs applikaatiopuoli?

miian
Inspirationainen

Mitä appseja käytät? Instagramia odotan, siihenkin on ihan ookoo softa, muttei ihan Instan veroinen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Noita jutussa mainittuja tällä hetkellä. Vanhassa puhelimessa ei voinut käyttää oikein mitään...

-Katja (Ei varmistettu)

Television kaukosäädin... mitä, mitä, mitä? Avarratko tätä ihan vähäsen kiitos :) Tuon aplikaation jos saan niin aina kake tallessa

Tommi K
Isyyspakkaus

Samsungin älytelkkari, joka on kiinni samassa langattomassa verkossa kuin puhelin, tottelee Samsungin Smart View -appia. Se on oikeasti tosi kätevä silloin kuin kakea ei löydy. Paitsi jos telkku pitää saada päälle. Sitä se ei osaa tehdä.

Suttura

^ Samaa tulin heti urkkimaan - kerrokerrokerro! :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Ai niin, listalta puuttuu Spotify, sillä se toimi myös vanhassa puhelimessa. Sen on yksi tärkempiä käyttämiäni appeja.

Kao Kao

Minä olen miettinyt kohta 1,5 vuotta, että mistä se hemmetin piste tulee sinne keskelle tekstiä, kun yleensä koetan painaa joko kirjanta n tai välilyöntiä. 

Nyt minä sen tiedän. Jännää tämä ipuhelimen omistaminen :D

Eerika
Bättre liv

Kuvat voi synkronoida suoraan automaattisesti iPhotoon ilman mitään tarvetta käyttää iTunesia (toimii aina kun iPhone on wlanissa, vaikka reissussa!), kartat ja navi ovat viimeisimmissä versioissa huomattavasti parantuneet (Lataa siihen ehdottomasti google maps!) ja kameran laukaisin jo löydettiinkin (toimii myös kuulokkeiden napista muuten!). Nimim. ei niitä ärsyttäviä puolia olekaan enää niin paljoa ;) Iloa appsi-elämään! Meillä on taloudessa sekä Lumia, että iPhone ja näistä kamerapuolen voittaa ehdottomasti iPhone. Lumiassa on hyviäkin puolia, mutta mies nappaa kyllä mun iPhonen jos meinaa kuvata jotain tai surffata netissä, niin tai pelata angry birdsejä!

Liisa
Osasin!

Minä käytän nykyään eniten applikaatiota nimeltä Egg!. Lapseni ei saa siitä tarpeekseen. Muita hyviä appivinkkejä lapsenviihdytykseen, anyone?

Annika/Karkkipurkki (Ei varmistettu) http://www.karkkipurkki.com

Omassa iPhonessa taitaa olla eniten käytetyt appsit lapselle ladatut fisherpricen pelit ;) Nyt 1,5vuotiaana Fisherpricet alkaa jäädä taka-alalle, ja iPanan suosikki on tällä hetkellä Kapun metsä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vähän isommalle lapselle ja etenkin meille aikuisille: Sanajahti. Ihan kammottavan koukuttava peli - alussa on kamalaa nähdä, miten huono itse on ja miten hyviä muiden täytyy olla. No, harjoitus tekee mestarin tässäkin, mun 6v on jo ihan ässä ja voittaa usein perheen aikuiset. Ja samalla oppii paljon uusia sanoja ("äiti, mikä on mausoleumi?").

miian
Inspirationainen

Spotify toimii, samoin face ja pelejä löytyy sikana. Ilmaisia puheluita ei kyl ole, mutta maksan niistä mielelläni, kun tiedän, että voitot puhelimesta menevät edes jotenkin suomalaiselle suuryritykselle. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Paras käyttöliittymä johon tähän mennessä on tullut törmättyä on ollut Nokian N9:ssä. iPuhelimesta ei voi puhua samana päivänä. Harmi että jäi sukunsa viimeiseksi. Onnea Jollalle joka jalanjäljissä seuraa.

Kommentoi