Ja sitten lapseni sanoi, että... #10

Isyyspakkaus

Yritä siinä sitten jutella ja kysellä kuulumisia lapselta, kun saat vastaukseksi vain jotain epämääräistä mutinaa ja murahduksia kuin teini-ikäiseltä.

"Ei tiiä. En halua kertoa."

Neiti 2,5 v

Mitä söit päiväkodissa?

"Ei tiiä."

Mitä leikit siellä? Kenen kanssa?

"En halua kertoa."

Vai niin. No mitä tanssitunnilla, oliko siellä kivaa?

"Joo."

No mitäs te siellä teitte?

"Ei tiiä."

Niin, teittekö te siellä sitä apinakävelyä ja lentokonejuoksua?

"En halua kertoa."

No niin. Meillä tuntuu siis asuvan varhaisteini, jonka mielestä vanhempien kuuluu huolehtia vain omista asioistaan.

Enpä nähnyt tämänkään tulevan.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämäkö on jotenkin tytöille ominainen piirre? Huoks...

Uraäiti (Ei varmistettu) http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi

Meidän lapset on juuri tuollaisia. Päivän kuulumisia ei saa heti kertakysymällä irti, vaan informaatiota jaetaan tipoittain. Esim.
"Oliko kiva päivä?"
"Joo ihan ok."
"Ai kiva, mitä teitte A-kaverin kanssa?"
"Ei mitään ihmeellistä."
"---"
"Tai ei se oikeastaan ollut koulussa."
"No mikäs sillä, oliko kipeenä?"
"Joo."
"---"
"Tai siis ei."
"---"
"Tai siis en mä tiedä. Ese oikeastaan oo enää mun kaveri."
Jne. Jne.

Vierailija (Ei varmistettu)

Se on kai aika tavallista että lapset "ahdistuu" jos niiltä alkaa kysellä asioita liian suoraan. Se tuntuu tenttaamiselta ja epäolennaiselta, siksi vastaavat ei/en halua kertoa. Tästä oli jossain ohjelmassa just. Varsinkin heti esimerkiksi tarhapäivän jälkeen. Että ehkä auttaa jos kyselee vähemmän, antaa hiljaisuudelle tilaa niin ehkä jossain välissä jotain muruja tulee ulos lapsen omilla ehdoilla :) kai?

TK (Ei varmistettu)

Kai sitä vois verrata siihen, jos itseltä heti työpäivän jälkeen kysyttäis, että ketä näit, mitä teit, mitä söit, oliko kivaa, teittekö budjettia, näitkö asiakasta.. Pitäis vähän ehkä saada tilaa kertoa tarina kysymyslistan sijasta :)

Hippuli (Ei varmistettu)

Meidän päiväkodin tädit sanoivat, että on hyvä jos lapsi ei kerro. Silloin voi olla hyvillä mielin siitä, ettei mikään ole vialla.

Faabeli
#MOMFIE

Oma tyttäreni on saman ikäinen ja sillä ihan samanlainen vaihe käynnissä. 

Ja toissapäivänä se ilmoitti mulle (kun yritin piristää sitä päiväunien jälkeen ilosella höpöttelyllä): "ÄITI! Voisitko nyt olla puhumatta!"

Luulin että tällainen alkaisi vasta 10 vuoden päästä.

Dukanette

No, meillä 4v:llä ihan sama laulu. "En tiedä, en muista, en halua kertoa"... 

Miitu (Ei varmistettu)

Muunnelma/laajennus "minä itse" -tilanteille. Meillä 3-v:n eriytymisvaihe on edenny "Äiti, ihan oikeesti, mene pois! Minä itse!" -juttuihin.

Marihanna (Ei varmistettu)

Tuttua myös kahden poikalapsen äidille. Pojat eivät koskaan ”muista”, mitä ovat päivän mittaan tehneet tai edes mitä on ollut ruokana. Mun teoriani on, että päiväkoti/koulu on lapselle hänen omaa reviiriään, jonka tapahtumat eivät ikään kuin kuulu vanhemmille. Enhän minäkään raportoi työpäivän jälkeen, että ”näpyttelin tietokonetta ja välillä söin papumuhennosta”. :-)

Ninnikin

Awww ihana. :) ehkä saat nyt jostain luoja oikusta taaperon ja teinin samassa paketissa ja säästyt sitten siltä oikealta teinihirviöltä aikanaan? ;) 

Hennuli (Ei varmistettu)

Mun veljentyttö on kahdeksan ja tokalla luokalla. Kun tää täti sit käy heillä kylässä ja kyselee koulusta ja tekemisistä, on vastaukset luokkaa "nooo siel tehtii kaikkee" tai "joo iha kivaa." Eikä eskari-ikäisen veljensä vastaukset oo kovinkaan paljon sisältörikkaampia. :D

Opiskelen itsekin tällä hetkellä ja kerron kyllä avomiehelle koulupäivän jälkeen koko illan tarinoita koulusta, ihan hänen kyllästymiseen asti. En mää vaan tiedä miksei sitä muka jaksa kiinnostaa opiskelutoverini ystävän äidin uusi hieno kaulahuivi esimerkiksi...

Kommentoi