Ja sitten lapseni sanoi, että... #12

Isyyspakkaus

"Isi, tämä ei aukea."

Neiti 2,6 v, joka meni hetkeä aiemmin vessaan pesemään käsiään

Siis et kai sinä vaan lukinnut itseäsi sinne vessaan?

"Joo."

Voi sinua. Yritä avata se salpa. Vedä sitä pientä metalliosaa siihen toiseen suuntaan kuin mihin vedit sitä äsken.

"Näinkö?"

(En näe mitään.)

"Ei se liiku."

Yritä kulta uudestaan. Nosta sitä nuppia ylöspäin ja vedä sitten peilin suuntaan.

"Ei se liiku."

* * *

Ovi ei ole auennut kymmenen minuuttia myöhemminkään, joten repäisen sen auki voimalla, ja salpa vetäisee oven karmista irti ison palasen.

* * *

Älä sitten tee tätä uudestaan.

"En."

No, laitetaan liimaa karmiin ja toistaiseksi se on sitten vaan tiks lukkoon.

Kommentit

Dukanette

Mul on kerran yks entinen kaveri (aikuinen siis) saanu ihan tavallisen vessanoven (missä siis kahvasta käännettäessä ovi menee lukkoon) lukkoon niin, et mun isosisko hyvänä raksamiehenä joutu menemään saranapuolelta sisään että saatiin tyyppi ulos :D 

Tommi K
Isyyspakkaus

Ha :D Ja se vasta olisikin kamalaa jos niin kävisi jossain julkisessa vessassa, ja sitten joutuisi huutelemaan apua oven sisäpuolella....

Miiza

Kröhöm.. Amsterdamin lentokentän naisten vessassa jäin "jumiin" vessaan. Paniikissa remmoin ovea (siis työnsin hartia voimin) ja huutelin apua, kunnes jonossa tympääntynyt saksalaisrouva tuli hyvin ynseänä työntämään oven auki. Ovet siis aukesivat sisään päin toisin kuin Suomen yleisissä vessoissa... nimim. hieman saattoi hävettää...

Tommi K
Isyyspakkaus

:D:D:D

JKL (Ei varmistettu)

Vastaavaa paniikkia koettu aikanaan Jyväskylän yliopiston kirjaston vessassa, jossa ovet aukesivat sisäänpäin. Miten se ei jää mieleen koppiin mennessä, miten päin se ovi aukeaakaan...

Tiiu. (Ei varmistettu)

Mä olen kunnostaunut ravintoloiden vessoihin jumiin jäämisessä.

Jäin tuossa taannoin Sinne Helsingin vessaan jumiin. Piti nousta pöntön päälle ja huhuilla sieltä apua. Onneksi sen sai ulkopuolelta riuhtaistua auki. Ja onneksi en ollut vessassa yksin, puhelinkaan ei ollut mukana.

Toinen vielä koomisempi vessatilanne tapahtui meidän häämatkallamme. Jäin hotellimme ravintolan vessaan jumiin, lukko ei vaan liikahtanut mihinkään suuntaan. Yritin hakata ovea, mutta ravintolasalin melussa kukaan ei kuullut. No, vessassa oli lavuaarin yläpuolella katonrajassa pieni ikkuna. Sieltä sitten näppäränä tyttönä kampesin itseni ulos. Lyhyt mekko päällä.

Että sattuu näitä aikuisillekin :D Se on kyllä jännä fiilis kun tajuaa, että ei tää lukko liiku mihinkään suuntaan vaikka kuinka vääntäisi.

Mathias (Ei varmistettu)

Kokenut Stockan vessassa. Soitin Stockan vaihteeseen ja pyysin, että joku tulisi vapauttamaan minut.

mariken (Ei varmistettu)

Nämä on niitä vihoviimeisiä lukkoja lapsiperheen kotiin. Aina pitää olla sellainen minkä saa ulkopuolelta auki.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvin aukesi tämäkin. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä oon ihan samaa mieltä. Meillä on itse asiassa kaikki väliovet viety lasten takia ullakolle. Myös matot, ettei lapset kompastu. Teräviä keittiövälineitä säilytetään lukollisessa kaapissa, ettei lapset kiipeä tuolille ja siitä ulotu puukkoon. Pinnasängyssä nukutetaan esikouluikään, etteivät putoa sängystä. Onhan tätä listaa jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta eihän tämä ole kuin semmoinen seitsemän vuoden rutistus. Lyhyt aika ihmisen elämässä, kun vertaa, että voidaan säästää ihmishenkiä.

Tommi K
Isyyspakkaus

:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on tavallinen haka, joka on niin ylhäällä, että pienimmät ei yletä ja jossa on sen verran väljyyttä, että tarvittaessa sen saa pienestä raosta kapealla esineellä auki.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuulostaa hyvältä ratkaisulta. Ei vaan ole sellaista rakoa oven ja karmin välissä...

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos laitat tarpeeksi pitkän haan, niin se riittävä rako jää. Edellyttää toki, että aikuiset pystyvät käymään vessassa, jonka ovi on 2 mm raollaan, vaikka olisi kiinni.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se vaatisi, että ovesta poistettaisiin kahva ja se kieleke, joka sulkee oven. Siihen ei siis jää mitään rakoa, kun ovi on suljettu.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Voi ei :D Odotan kauhulla koska oma tytär tajuaa vessan lukon. Onneksi se on niin korkealla ettei E vielä yllä vääntämään sitä lukkoon. Ehkä sitten kun tajuaa niin on jo se verran iso että älyää avatakin...

Seregi
Sekaisin Seregistä

Mä jäin tätini luona vessan oven taa lukkoon jurui silloin, kun olisi ollut kiire. Tietenkin nauroin hysteerisesti, kun täti yritti avata ovea meissilillä

 

CougarWoman
CougarWoman

Mä jäin kerran parikymppisenä, ollessani kaupassa töissä, jumiin pukuhuoneen naistenvessaan. Muuten nou hätä, mutta olin aamuvuorossa täyttämässä, kello oli viisi ja kaikki muut paikalla olijat olivat miespuolisia. 

Onneksi vessan ovi oli semmoista halpaa lastulevyä, potkaisin chucknorrisinomaisesti oven rikki...

Mimimii (Ei varmistettu)

Haha, tämä herätti heti "traagisen" lapsuusmuiston. Oltiin tutuilla käymässä heidän uudessa kodissaan ja jäin vessaan jumiin, lukko ei vain auennut. Itkin ja huusin vessassa kun aikuiset yritivät avata ovea. Avaus kesti ehkä 5min mutta muistan kuinka hysteerinen olin. Onneks teidän tyttö otti asian sopivan coolisti ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Otti kyllä. Ehkä se tilanne kesti oikeasti vain minuutin, mutta itsestäni se vain tuntui pitkältä, kun piti olla tekemässä jotain ihan muuta kuin kuvailla lapselle, mitä sillä salvalla pitää tehdä. Tai sitten se oli sen kymmenen minuuttia. Jos lapsi olisi hätääntynyt, olisin tullut nopeammin oven läpi...

Dukanette

Sankari-isi to the rescue ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla samat kokemukset lapsuudesta, todella pelottavalta tuntui olla kyläpaikan vessassa jumissa. Itse asiassa siinä vessassa käydessä ahdisti vuosia tapauksen jälkeen, vaikka lukko olisi ollut aukikin.

Ehkä kotona ei olisi ahdistanut samalla lailla, kun on kuitenkin tuttu ja turvallinen paikka? Toivotaan, ettei teidän tytölle jää mitään traumoja tapauksesta.

mungoliini (Ei varmistettu)

minä olin lapsena sairaalassa, siis ehkä just kouluikäisenä? äiti lähti käymään jossain, ja minä menin vessaan, ja jäin sinne lukkojen taakse. onneksi siellä on ne hätänarut mistä voi kiskoo, mutta kyllä pelotti!

Dukanette

No, mä jäin kerran jumiin teboilin autopesuun. Jouduin soittamaan sisälle et päästäkää ny herranen aika ulos ku auto on jo puhdas :D

Yuki (Ei varmistettu)

Jäin Korkeasaaren reissulla vessaan jumiin. Hirveä jono ja mä oon jumissa sen takia, että KÄSI oli jäänyt kiinni siihen peltitelineeseen, jonka sisällä se iso vessapaperirulla oli! Vähänkö nolotti.

hehe (Ei varmistettu)

Itsehän onnistuin kerran ihan aikuisena lukitsemaan itseni omaan huoneeseeni lapsuudenkodissa. Ei siinä muuten mitään, mutta ovessa ei ole lukkoa! Kahva irtosi niin, että oven sai auki vain ulkopuolelta. Onneksi oli muitakin kotona, taisin soittaa nauraen isälleni alakertaan että tule päästämään ulos :D

Katie
Aika kypsä äidiksi

Hah, me jäätiin Miehen kanssa kerran jumiin upouuden vuokrakämppämme makuuhuoneeseen... Tiukka ovi ja pyöreä vedin, ei vain saatu otetta. Onneksi makkarissa oli en suite -kylppäri, niin ei tullut pahempi hätä. ;) Lukittautuminen tapahtui yöllä nukkumaanmennessä, joten nukuttiin sit, ja aamulla minä kätevä emäntä korkeanpaikankammoineni kapusin ikkunasta (4. kerros; Mies ei mahtunut ikkunasta) sellaiselle katonlappeelle huhuilemaan alas kadulle, että jos heitettäis avain alas, niin tulisko joku auttamaan... Naapuri sitten tuli, kunhan oli aikansa hölmistyneenä kuikuillut ympärilleen, että mistä ääni kuuluu. Lukkoseppä silti tarvittiin tiirikoimaan meidät ulos!

Onneksi tosiaan teidän(kin) neitosella hermot pitivät, oli varmasti huomattavasti leppoisampaa potkia ovi sisään kuin jos lapsi olisi huutanut hysteerisenä...

Kommentoi