Ja sitten lapseni sanoi, että... #13

Isyyspakkaus

Siivouspuuskan hullaannuttama isi saa idean: "Tehdäänkö niin, että laitetaan tähän sun ikkunalaudalle tällainen kiva kori, johon voidaan sitten kerätä nämä pehmolelut?"

"Tehdäänkö niin, että sinä annat minulle sen sinun puhelimesi?"

Neiti 2,6 v.

(Hetken hiljaisuus.)

(Iso hymy leviää isin kasvoille.)

(Iso hali.)

"Ei nyt. Mennäänpä jatkamaan noiden laatikoiden järjestelyä."

(Voi miten nokkela pieni tyttö! Voiko näin pienellä olla tällainen tilannekomiikan taju?)

Kommentit

Silkkitassu

Meillä muksu kävelee lörpötellen pitkin kämppää (äidin tai isän) kännykkä korvalla. Mummolle tai tädille juttelee, jos tiedustelee et "kelles soitat?"Mä niin sieluni silmin näen jo tän tilanteen meillä.  

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kuulostaa siltä, että jollakin on sana hallussa jo pienenä :) Nyt on kyllä Rouva varmasti ylpeä kasvatuksen tuloksista.

Vierailija (Ei varmistettu)

???
Miksi Rouva? Miksei isä (kun isä tätä kirjoittaa)? Miksei vanhemmat? Jäi sellainen olo, että vain ja ainoastaan Rouva kasvattaa tytärtä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Viitattiin varmaan siihen, että Rouva kun on toimittaja ammatiltaan (ja kirjailija harrastukseltaan), niin hänelle tuo sanankäyttö on kovin tärkeää :)

Ja kyllä, myös isä on hyvin ylpeä. Erityisesti siitä, että sarkasmi ja näsäviisaus siirtyvät näin hienosti polvelta toiselle!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Juu, juuri tuohon viittasin. Myös isälle terveisiä :)

:D

H-äiti (Ei varmistettu)

Minulle muistui mieleen tilanne, jolloin esikoinen oli noin 2,7 v ja minä olin hyvin väsynyt työpäivän jälkeen, kuopuksen raskauden puolessa välissä. Esikoinen kärtti minua seuraksi kaikkeen mahdolliseen ja minä yritin parkkeerata sohvalle nokosille. Poika yllätti minut lauselle: "Kuule äiti, sinä saat valita, leikitäänkö pikkuautoilla vai mennäänkö leikkipuistoon."

Oi kyllä! Se tunne, kun huomaat että lapsesi ymmärtää sarkasmin päälle <3 Meidän 6v on jo ihan mestari :D 

Ella (Ei varmistettu)

Kiitos päivän piristyksestä kesken tylsääkin tylsemmän iltavuoron :)

Tasaraita

Meillä tänään aamulla lapsi kiukutteli ihan urakalla. Mies nukkui vielä ja me oltiin lapsen kanssa kahdestaan hereillä kun tarkoitukseni oli ehtiä aamun spinningiin. Väsytti mutta ajattelin että kahvi auttaa ja raahaan itseni sinne salille. Kun kiukuttelu meni siihen pisteeseen että lapsi tahallaan huitaisi kättäni jossa oli kahvikuppi ja kahvit pöydällä, alkoi ketuttaa niin että päätin mennä takaisin nukkumaan kun mies herää. Lapsi joutui jäähylle huoneeseensa ja miehen noustua kapusin yläkertaan aikeena mennä nukkumaan. Kurkkasin pojan huoneeseen että  onko jo rauhoittunut ja valmis pyytämään anteeksi. "Äiti etkö mennytkään jumppaan", hän kysyi. "Ei äiti nyt mennyt, äidille tuli vähän paha mieli tuosta sinun kiukuttelusta ja äiti taitaa ottaa nyt torkut jumpan sijaan." Sitten oli hetken hiljaista ja poika totesi "Äiti mene vaan sinne jumppaan vaikka on paha mieli, siellä tulee parempi mieli". 

No äiti meni kuitenkin nokosille ja jumppaan vasta sen jälkeen. Fiksu pieni mies tuo 3 vuotias. 

Kommentoi