Ja sitten lapseni sanoi, että... #37

Isyyspakkaus

"Sitten illalla me ajetaan takaisin Suomeen."

Neiti 4,1 v,
joka suunnitteli mummilassa paluumatkaa kaukaa Savonmaalta takaisin kotiin.

Kommentit

Piipo79

Suosittelen muutes laadukasta lasten karttakirjaa Suuri Karttakirja (Mizielinska). Kartoissa on eri maihin liittyviä kuvia lipuilla, lopussa on vielä lippukollaasi. Meillä tyttö sai kirjan vuosi sitten kun huomattiin että häntä kiinnostaa kartat ja sen avulla on hahmottanut eri maat ja miten Helsinki on Suomessa. Lisäksi osaa aivan julmettoman määrän lippuja mikä on Helsingissä aika kiva homma kun täällä on suurlähetystöjä joiden lippuja hän bongailee.
Ps. Hän on oppinut jopa EU -käsitteen kun selitin että se on maiden perhe ( nyt kun Britit lähtee EUsta niin olikin helppo kertoa että muitatkos sen maiden perheen jne..)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä olen katsonut sitä, ja se oli jossain alessakin hyvään hintaan, mutta ei viitsinyt vielä silloin ostaa. Ollaan kyllä katseltu karttapallosta niitä paikkoja missä ollaan käyty tai mistä on muuten puhuttu.

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh :) Se mun pitäisi selvittää vielä tytöltä, että kun hän kuitenkin tuntee myös käsitteen Helsinki ja tietää, että asumme Helsingissä, mikä on Helsingin ja Suomen välinen suhde. Ehkä hän ajattelee Helsingin olevan tämä meidän oma kotimme tai oma kaupunginosamme ja Suomen sitten sitä aluetta, missä voi liikkua raitiovaunulla :) "Ollaanko vielä Suomessa"-kysely alkaa tuossa Lahdenväylällä.

Belgian Lempi (Ei varmistettu)

Ja meillä lapsuuteni Karstulassa aikuiset sanaili, että "Pylkönmäelle, ulkomaille". :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ystävämme kertoo myös aina menevänsä vanhemmilleen "ulkomaille Uttiin".

Kommentoi