Ja sitten lapseni sanoi, että... #52

Isyyspakkaus

Terveisiä täältä kaukomailta Tampereelta.

Niin, mitenkäs on?

Kommentit

Lindaericha

Hahah! Ihan loistava. Lasten suusta kuulee aina parhaat jutut. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Harmillisen usein ne vaan jää kirjoittamatta muistiin... Kuten sekin, miten tyttö viime viikolla puhui jotain ulkomaista: "mennään ulkomaille niin kuin Italiaan, Jyy Nookkiin tai Vantaalle". 

Tasaraita

Itsekin osittain Tampereella asuvana huvitti tämä kyllä. Luin sitten miehelle kirjoituksen ääneen ja hän totesi, että kyllä Tampereella puhutaan, mutta puhutaanko Kuopiossa? :)

Itse Savosta kotoisin olevana olen varmaan vähän jäävi siihen mitään vastaamaan, mutta ilmeisesti tuolla meidän perheen toisella puoliskolla on välillä vaikeaa ymmärtää muita kun ollaan Savossa sukuloimassa. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä on taidettu todeta jo kauan sitten, että Savo ei ole Suomea. Kun lähdemme tytön mummilasta takaisin kotiin, tyttö kertoo, että menemme nyt takaisin Suomeen. Mutta muistan kyllä itsekin, että meillä oli pieni kielimuuri appivanhempieni kanssa silloin kun heidät ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten tapasin.

Emilia M

Hahaa, mä oon sanonut 80-luvulla ihan saman pienenä turkulaistyttönä Tampereella :D Äiti meni ostamaan kiskalta nakkeja ja mää silmät suurina kysyin, että "miten sää ymmärsit mitä se sanoi???"

Tommi K
Isyyspakkaus

No kieltämättä Turussa puheenparsi eroaa merkittävästi hämälaismurteista :D 

OP (Ei varmistettu)

Ruotsissa asuva serkkuni oli pienenä sitä mieltä, että Oulun seutu mummoloinee on vasta Suomea, ei Kemi-Tornio-alue, jossa asuimme. Hänen mukaansa se oli vielä Ruotsia.

Tommi K
Isyyspakkaus

:D

Kommentoi