Ja sitten vaimoni sanoi, että...

Isyyspakkaus

Sain vaimoltani sähköpostia vartin yli neljä. Päätin tarkistaa yhden asian.

Rouva & Tommi

Kommentit

Karina (Ei varmistettu)

Siis mikä vanhempainilta alkaa neljältä?? Nel-jäl-tä? Kuka sellaseen ehtii? Otetaanko lapsi mukaan? Jos toinen vie ja toinen hakee, niin sen hakijan on pakko ottaa siis lapsi mukaan? Neljältä? Why?

Tommi K
Isyyspakkaus

Jep jep. Lapsi sai toki olla hoidossa vanhempainillan ajan, joten Rouva (joka ehti paikalle tilaisuuden loppupuolella) otti sieltä sitten lapsen mukaansa.

Mutta tiedätkös, että tosi moni hakee lapsensa joka päivä jo neljän - puoli viiden aikaan. Kun meidän tyttöä haetaan usein siinä varttia vaille viisi tai lähempänä viittää, hän on toiseksi viimeinen tai viimeinen lapsi päiväkodissa...

Katjahenriikka (Ei varmistettu)

Ainakin meidän päiväkodissa vasukeskustelut, joulujuhlat ja vanhempain-illat (nimi pitäisi muuttaa vanhempain-iltapäiväksi) alkavat jo neljän maissa, jotta hoitajille ei kerry ylitöitä (niistä ei makseta) ja tilaisuudet saadaan loppumaan klo 17, jolloin päiväkoti normaalistikin menee kiinni. Onhan päiväkodin henkilökunnalla liukuman mahdollisuutta työajassaan kyllä, mutta mielummin haluan, että se käytetään lasten hoitamiseen eikä vanhempien työaikoihin paremmin sopiviin tilaisuuksiin. Itse olen yrittänyt olla läsnä kaikissa päiväkodin tapahtumissa ja kyllä se joustoa vaatii työajasta. Onneksi minullakin on liukuva työaika (kellokortti ihan hyvä asia), jotta pääsen vanhempain "iltoihin" ja sitten jonain muuna päivänä teen pidemmän työpäivän. Päiväkotihan onneksi aukeaa jo klo 7 :) Toki on varmaan sellaisia työpaikkoja, joissa työajasta ei yhtään voi joustaa, mutta harvemmin kummallakin vanhemmalla on sellainen tilanne. Meillä varahakijana päiväkodista toimii myös mummo, minkä omilta töiltään ehtii.

LeenaM (Ei varmistettu)

Nyt oli pakko kommentoida. Lapseni on hetki sitten aloittanut päiväkodin ja olen törmännyt tähän samaan asiaan. Miten ihmeessä ihmiset tekevät kovin lyhyitä työpäiviä vai vuorottelevatko vanhemmat hakuvuorojen kanssa jotenkin. Nimittäin, minä vien lapsen 7.35 hoitoon ja siellä ei vielä ole juuri ketään ja haen 16.15 maissa ja lapseni on viimeisiä jäljellä olevia ainakin pienten ryhmässä. Oon ihmetellyt, että mitä ihmettä. Missä ne kaikki uraohjukset pitkine työmatkoineen / työpäivineen, ei niitä ainakaan meidän päiväkodissa ole :D Mutta siis hienoahan on se, että pienten lasten vanhemmat lyhentävät työpäiviä lapsien vuoksi :)

suvi345 (Ei varmistettu)

Vuorotellenhan se onnistuu ja liukuvan työajan avulla: meillä mies tekee n. 7-15 ja minä n. 8-16, joten minä vien kasin maissa ja mies hakee kolmen maissa pois.

Elliee (Ei varmistettu)

Meillä lapsi on päiväkodissa klo 8.30-15.45. Tämä onnistuu siten, että on vanhemmat joilla on vapaa mahdollisuus porrastaa työpäivänsä (mies on töissä klo 7.45-15.30 ja hakee lapsen, minä vien, joinain päivinä toisinpäin) JA lyhyet työmatkat (minulla 15 minuuttia päiväkodin ovelta töihin, miehellä 10 minuuttia ... pyöräilykaudella, talveksi työmatkan pituus tuplaantuu, joten ymmärrettävästi meillä pyöräilykausi jatkuu mahdollisimman pitkään). Eipä sillä, 7h 45min työpäivä ei aina riitä, joten harvinaisia eivät ole illat jolloin kumpikin istumme työasioiden äärellä lapsen mentyä nukkumaan (oma valinta toki, mieluummin teen töitä kun lapsi nukkuu ja näen häntä enemmän hereilläollessa).

Eka ja vika (Ei varmistettu)

Vuorotellen viedään aina, kun on mahdollista.

Riippuu kyllä paljon alueestakin tuo hakuaika. Nykyisellä alueellamme on ilmeisesti paljon 7-15 töitä tekeviä vanhempia. Kun meidän lapsi viedään kasiksi, lapsi on viimeinen tuotava, ja kun haetaan 16-16:30, viimeinen haettava. Aiemmin asuimme eri puolella kaupunkia, ja siellä elettiin enemmän 9-17 rytmissä. Kun silloin veimme lapsen aamulla klo 8 hoitoon, lapsi oli ekoja siellä, ja haettaessa 16:30, lapsi oli eka, joka haettiin! Että niin ne "olen viimeinen joka hakee lapsensa" -paineet vaihtelee. :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mutta neljältä?! Hullun touhua. :D Ei oikeesti voi kaikki päästä neljäks vanhempainiltaan. Toki on perheitä, jotka pystyy järkkäileen, mutta jos meillä esim. ois mies aamussa tai illassa ja mulla vuoro neljään tai viiteen, niin bye, bye vanhempainilta. Poitsun pk:lla on onneksi aina ollut muistaakseni 17.30 tai 18. Ja jos mies on ollut töissä, niin poitsu on mennyt hoitoon esim. mummolaan, että mä pääsen sinne, koska lapsille ei oo hoitoa silloin järkätty. Omalla työpaikallakin vanh.illat on järkätty aina päiväkodin sulkeutumisen jälkeen...

Jensp (Ei varmistettu)

Kuulostaa kyllä hurjan aikaiselta tuo klo 16! Siis myös näin työntekijän puolesta. Nykyisessä (ja kaikissa edellisissäni) työpaikassani järjestetään vanhempainilta siinä klo 18.

Mutta Tommilta tahtoisin kysäistä, miten lapsen hoito oli järjestetty päiväkodilla? Oliko lapset joidenkin työntekijöiden kanssa ulkona tms. ja osa työntekijöistä keskustelemassa vanhempien kanssa..? Vai miten? Ihan mielenkiinnosta :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jees, lapset olivat toisen ryhmän aikuisten kanssa ulkona, ja oman ryhmän hoitajat ja opettaja olivat sitten keskustelemassa.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Ahaa, tää oli vaan niin kuin oman ryhmän vanhempainilta. Meidän pk:lla on aina ollut koko päiväkodin yhteinen vanh.ilta. :)

Jenps (Ei varmistettu)

No se kuulostaakin toimivalta :) Meillä on siis aina koko talon yhteinen vanhempainilta, joka kyllä kieltämättä on aina välillä hankala paristakin eri näkökulmasta, niin työntekijöiden kuin osan vanhemmista.

Joillain kuin voi olla kaks lasta, jotka molemmat ovat eri ryhmässä -jolloin molempien vanhenpien pitäisi päästä paikalle. Tosin oli meillä viime vuonna myös perhe, jossa nuorin lapsi oli alle 3v ryhmässä, keskimmäinen 3-5v ryhmässä ja vanhin eskarissa. Ja vanhempainilta oli samaan aikaan kaikilla ryhmillä, jakaudu siinä sitten kolmeen ryhmään :D

Meillä on kyllä myös ollut tapana kirjoittaa joku koonti/ info vielä vanhempainillan jälkeen niille vanhemmille, jotka ei päässyt paikalle :)

MiiaM (Ei varmistettu)

Meillä on pojan päiväkodissa tänä vuonna ensimmäistä kertaa vanhempain"ilta" aamulla! Koko päiväkodilla on samana päivänä, ja tilaisuuteen voi menneä klo 6.30 -8.30. Siellä sitten syödään aamupala, ja tädit juttelee juttuja.

Vähän kyllä mietityttää miten tuo toimii. Onko tarkoitus syödä lasten kanssa yhdessä aamupala, eli siis lapset on kuulolla? Ja todellako opet kertoo ne samat asiat uudelleen ja uudelleen kaikille, jotka saapuvat eri aikoihin?

Meillä muuten 4-vuotias on hoidossa n. 8.20 - 16.15. Joskus tulee kotiin aikaisemminkin, jos isä pääsee ajoissa lähtemään töistä. Äiti siis vie ja isä hakee.

Torey
Näissä neliöissä

Enpä oo moista aikaa ennen kuullutkaan vanhempainillalle! 

17.30 on jo ok, mutta NELJÄLTÄ?! Vanhempainkeskustelut voidaan sopia mihin aikaan vaan, muttei vanhempainiltoja joihin tulee useampi perhe!

vierailija (Ei varmistettu)

Mihin aikaan teidan tytto menee hoitoon, jos viela neljatakaan ei haeta noin pienta pois? Ihan vain mielenkiinnosta, minulla ei tassa lapsettomana ole todellakaan tarkoitus moralisoida. Itseani ihmetyttaa aina vaan se, miten ihmeen pitkia tyopaivia sita ihmiset oikeasti tekee, kun tyoaika/paiva on kuitenkin Suomessa niin lyhyt...

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä taas ihmettelen, miten lyhyitä työpäiviä ihmiset tekee, jos lapsi ehditään hakea neljältä. Normaali työaika kun toimistotöissä tuppaa olemaan noin 8:30 - 16:30 puolen tunnin liukumalla. Mun työmatkani vie toisinaan jopa 45 minuttia. Jos lähden neljältä, olen silloin perillä varttia vaille viisi. Kolmen jälkeen lähteminen on aika hankalaa, kun töissäkin pitää silloin olla seitsemän aikoihin, jotta päivä tulee täyteen, ja silloin siellä taas ei ole ketään muuta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tähän täytyy kyllä kommentoida, että kaikki eivät tee toimistotöitä eikä duunmatkat pitkiä. :)
Ja monessa perheessä tehdään vuorotöitä, toinen aamuun ja toinen iltaan: lapsen hoitopäivä jää lyhyeksi.

MinEna
Kasvukäyrillä

Mä ihmettelen ihan samaa, vaikka itsellä on 80% työaika (jonka hyödynnän yhtenä vapaapäivänä viikossa) niin meidän vajaa kaksivuotiaan hoitopäivä venyy väistämättä 7-16.45. Työmatkaa meillä kertyy 35km, mutta ajallisesti se tarkoittaa noin 40 minuuttia, eli ihan kohtuullinen. 

Tämä äon tietysti asia, joka itseä harmittaa joka päivä, että ne päivät on niin pitkiä, mutta kun nykymaailmassa siellä töissä on kuitenkin oltava, ei auta itku markkinoilla. 

MinEna
Kasvukäyrillä

Ja lisäyksenä vielä, että näin päivätöitä tehdessä toimistoaikoina meillä on kuitenkin illat koko perhe paikalla, vuorotöitä tehdessä se toinen on kuitenkin yleensä aina poissa, vaikka päivät olisivatkin lyhyempiä. Molempi parempi??

Hemmuli (Ei varmistettu)

Kaikki ei tosiaankaan ole toimistotöissä. Itse olen töissä sairaalassa ja työaikani on yleensä 7-15 tai 7.30-15.30. Ehdin siis ihan hyvin tekemään täyden työpäivän ja hakemaan lapsen hoidosta neljältä tai aiemminkin.

No huh (Ei varmistettu)

Aika moralisoivalta tuo vierailijan kommentti kuulosti.

Torey
Näissä neliöissä

Itse äitinä ja lastenhoitajana voin sanoa, että lapsen iästä viis, on harvinaista jos lapsi haetaan jo kolmelta. 

Itse jouduimme pitämään vuoden ikäistä tytärtämme hoidossa aikoinaan 7.15-16.00 ja joskus jopa 17.00 asti, koska meillä miehen kanssa oli 40 minuutin työmatkat suuntaansa OMALLA autolla ja työpäivä toisella 7-9 tuntia ja toisella sen 11 tuntia. 

Ja kotiin olisin jäänyt tytön kanssa jos olisin siitä saanut kuussa enemmän kun 400€. 

Ja tiedänpä perheitä joilla kolme lasta ja vanhemmat töissä 7-18. Tällöin tosin onnistuu vain yksityisen hoitajan palkkaaminen...

Markkula (Ei varmistettu)

Vienti joka päivä ennen kasia ekojen joukossa ja haku puoli viiden jälkeen vikojen joukossa. Näinhän se menee.

Jos sä haluut selviytyy sun uravanhemmist sun täytyy olla tarhas eka tarhas vika.

Mari Johanna se on (Ei varmistettu) http://www.liuskapaivassa.blogspot.fi/

Samaa olen ihmetellyt. Että miten voi olla, että kun haen lapseni noin 16.15 tai 16.30, hän töröttää usein ainoana lapsena hoitajan kanssa pihalla. Päiväkoti on kyllä auki viiteen, mutta enin osa lapsista haetaan 15 jälkeen ja myös tuodaan likempänä ysiä aamulla. Ei onnistuisi minulla ei mitenkään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei tuossa minusta ole mitään ihmeellistä, ihmiset tekevät eri aloilla töitä/opiskelevat. :)
Tiedän useamman perheen jossa isä/äiti menee aamulla 7 töihin ja toinen 9/10. Eli lapsi menee tarhaan "vikojen" joukossa ja toinen pääsee "jo" 15, niin saa haettua lapsen "ekojen" joukossa pois. :)
Eikä kaikilla ole pitkät työ/tarha matkat. Meillä esim. molemmilla 15min.
Valintoja.

Jodelie
Mama-mammutti

Valitettavasti ei aina oo kaikilla valinnan mahdollisuutta... :/

piupali (Ei varmistettu)

Niin, perhetilanteita on monenlaisia. Me olemme tehneet opiskeluaikana lapsen (ja toisenkin, mut tuloilla vielä), ja sen vuoksi lapsen ei tarvitse olla päiväkodissa yleensä kuin kuusi tuntia. Meidän ipana tuodaan ysiltä eli aina viimeisenä ja haetaan kolmelta. Meidän päikyssä tosin ainakin pienten ryhmässä suurin osa haetaan kolmen aikaan. Yhden lapsen hakevat isovanhemmat (onpa muuten luksusta, menevät siis lapsen kanssa lapsen kotiin, vanhemmat tulevat kotiin valmiille ruoalle!), toinen tekee lyhennettyä päivää ja kolmannella vanhemmat vuorotellen liukuvat jne. Opiskelijavanhemmuudessa on toki budjettihaasteensa, mutta aikaa ja vapauksia on enemmän. Voidaan pitää toisinaan spontaaneja vapaita päikystä ja niin edelleen. Että jos joku tätä harkitsee niin suosittelen :D

Silli (Ei varmistettu)

No tilanteita on monia, mutta meillä menee koulumatkoihin 1h-1,5h/suunta riippuen vähän julkisenliikenteen toimivuudesta. Opiskeluajatkin ovat suunnilleen samat tai mieheni pidemmän matkan takia hän lähtee samaan aikaan. Käytännössä lapsemme joutuu päiväkotiin jo 7:15 ja hänet haetaan viideltä tai varttia aiemmin. Tilanne on surullinen, mutta opiskelupaikkamme sijaitsevat alueella, jossa on kallista asua/todella suosittu, joten sopivan hintaisen asunnon löytäminen lähempää on jokseenkin haastavaa. Vapaa päiviä tai puolipäiviä onneksi järjestyy helpommin kuin työelämässä, mutta esimerkiksi nyt minulla on todella intensiivinen vaihe opinnoissa...

Aiheeseen lisätäkseni meillä on pk:n vanhempainilta yhdelle ryhmälle kerrallaan ja klo. 17 alkaen.

KolmenÄiti (Ei varmistettu)

Meillä miehellä on onneks hyvin liukuva työaika ja voi esim. iltaisin mennä takaisin töihin. Miehen työpaikka on lähellä kotia, joten työmatkoihin ei mene kauaa. Itse olen opettaja, mutta työmatkoihin menee n. tunti. Tällä hetkellä mulla alkaa tunnit monena aamuna klo 8 ja loppuu klo 16. Lapset ovat 2 päiväkodissa ja toinen aukeaa vasta 7.30 ja toinen menee kiinni tasan 17, joten mulla on harvoin mahdollisuus viedä tai hakea lapsia. Lapset ovat tällä hetkellä päiväkodissa n. klo 9-16.30.

Salallaa (Ei varmistettu)

Viime vuonna onnistuin hakemaan lapsen hoidosta viimeistään puol neljältä ja parina päivänä viikossa jo puol kolmelta, tästä kiitos inhimillisen mittaiselle työmatkalle (n.20-30min), äärimmäisen lyhyelle hoitomatkalle (hoitaja samassa taloyhtiössä), osittaisella hoitovapaalla olleelle puolisolle ja ammatille.

CougarWoman
CougarWoman

(Kommenttia kommenttiosioon, ei niinkään itse postaukseen.)

Minun lapsuudessani (tosin asuinkin PÖNDELLÄ) tuo lapsen kotiintulo tarhasta ratkaistiin vähän eri tavalla; neuvottelin äitini kanssa, että sain luvan kanssa lähteä yksin kotiin. Minun 5-vuotiaan päähäni kun ei vaan mennyt, miksi minun pitää odotella äidin töistä pääsemistä kuuteen (äiti yh erittäin liukumattomilla työajoilla), jos voin itse hilpaista mummun seuraksi jo kolmen ja neljän välillä. Ilmeisesti osasin argumentoida suhteellisen vaikuttavasti. :D 

 

Kapusha (Ei varmistettu)

Näihin edellisiin kommentteihin liittyen.
Meillä on niin ideaali tilanne, että mies vie pojan 7:15 päiväkotiin ja minä haen 14:30. Tämä on pisin päivä mitä pojalla on päiväkodissa ollut. Menen itse joko kuuteen töihin tai vastaavasti kymmeneen, jolloin poika menee 9 hoitoon ja mummo hakee 14:30. Meillä on ihana tilanne, koska mummo pääsee hakemaan poikaa hoidosta ja mies saa itse päättää työaikansa alkamisen.
Meillä kuitenkin työmatkat on minulla 30km ja miehellä pahimmillaan 100km (vaihtuvat työmaat) joten matkoihinkin menee jo oma aikansa.
Meillä poika tuntuu olevan kovin harmissaan ettei iltapäivällä pääse kavereiden kanssa leikkimään vaan joutuu lähtemään Äidin kanssa kotiin. Että en nyt usko että se kovin traumatisoivaa teidänkään tytölle on,vaikka haette vasta viiden aikaan :) Kuitenkin vietätte muun ajan perheen kesken :)

ukonlintu (Ei varmistettu)

Hehe, voi teitä "pitkänmatkalaisia" tarhojen pitkillä päivillä. Minulla on työmatka suuntaansa tunnin ja miehellä 45 minuuttia omilla autoilla ja aivan eri suuntiin. Tämän vuoksi lapset ovatkin tarhassa 6.30-16.30. Hyvin ovat pärjänneet ja tykänneet. Souvi lyhenee onneksi 1,5 tunnilla vuodenvaihteessa, kun mies siirtyy pyöräilymatkan päähän töihin. Mielelläni olisin lähempänä töissä, kuin toisessa kunnassa, mutta koska ei tarjolla ole töitä omassa kaupungissa, niin sitten on tähän tyydyttävä muunkin perheen.

MinEna
Kasvukäyrillä

Miten ihmeessä tästä muuten edes tuli "mikä on hyvä hoitoaika lapselle" -keskustelu? =D 

Kommentoi