Jatkoajalla

Isyyspakkaus

Eppu-koiralla on sydänvika, joka löydettiin kolme vuotta sitten. Hiippaläpän rappeuma. Läppä vuotaa, joten sydän joutuu tekemään töitä enemmän kuin pitäisi, mikä taas rasittaa sydäntä ja koko koiraa. Koirat elävät keskimäärin kaksi vuotta tämän sairauden löytymisen jälkeen.

Eppu on syönyt yhtä sydänlääkettä kaksi vuotta, mutta rappeuman edettyä hän sai vuosi sitten toisen lääkkeen, jota annetaan kahdesti päivässä.

Lääkkeet ovat purutabletteja, joiden pitäisi maistui koirista hyvältä. Eppu on eri mieltä ja sylkee lääkkeen varmasti pois, jos sen antaa ruoan seassa tai pelkiltään. Meidän kulinaristimme nauttii siis lääkkeensä vuohenjuustopallon sisään piilotettuna.

Eppu käy kerran vuodessa kontrollissa eläinlääkärissä. Siellä ihmettelemme lääkärin kanssa sitä, miten reipas ja virkeä hän on, vaikka sydänvika on jo edennyt pitkälle: "Yskiikö?" Ei. "Väsyykö aiempaa helpommin?" Ei oikeastaan. "Ruokahalu?" Oikein hyvä. "Jaksaa käydä juoksulenkeillä?" Kyllä. Ja sitten jännitetään ultraäänitutkimuksen tuloksia ja tietoa siitä, onko lääkityksestä edelleen apua.

Kontrolli oli tänään.

"Sydämen sivuääni on voimakas, mutta syke rauhallinen. Ei vajaatoimintaoireita. Ultraäänitutkimuksessa todetaan voimakas hiippaläpän vuoto ja rappeuma (myksomatoosi läppäsairaus). Tilanne on kuitenkin ennallaan viimevuotiseen verrattuna eli sairaus tuntuu olevan hyvin stabiili. Tämä parantaa jatkossakin ennustetta.

Sydänlääkitys ennallaan."

Helpotus oli suuri. Pieni koira sai lisää jatkoaikaa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä voi vieraan koiran takia tunteet heilahdella juttua lukiessa...hieman hymyilytti kulinaristinen lääkkeiden syönti :) Nimim. Kolmen koiran ruokkija/lenkittäjä/rapsuttaja.

Vierailija (Ei varmistettu) http://www.petravuorela.partylite.fi

Hyvä, että Eppu sai noinkin hyvän tuloksen! <3

Coffee to go

Loistavia uutisia :) Epulle terkkuja!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olipa hienoja uutisia! Toivottavasti Eppu saa vielä monta hyvää vuotta, tsemppiä koko perheelle :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana juttu! Kääpiöpinserinarttu Heta lähettää Epulle terkkuja <3

-riika

nonnanen (Ei varmistettu)

Karvattomat kaverukset täältä eli kiinanharjakoira-lukijat pistää terkkuja kanssa Epulle ja terveitä vuosia :) on ne ihmeellisiä sissejä nuo eläimet <3

Isäkokelas

Ultraäänitutkimuksista saa näköjään huojenusta moniin tilanteisiin. Onnelisia yhteisiä hetkiä!

Annukka* (Ei varmistettu)

Mukavia uutisia :) Paljon terveitä hetkiä vielä teidän koiralle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpas hän soma pikkuinen höppänä :) Toivottavasti yhteiselonne jatkuu mahdollisimman pitkään.

Tommi K
Isyyspakkaus

Eppu kiittää terveisistä!

Hemuli
Oisko tulta?

Teräs-Eppu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten Epun sydänvika alunperin diagnosoitiin? Oliko oireita, jos niin millaisia, vai muuten vaan esim. eläinlääkärissä huomattiin? Onnea hyvistä uutisista!

Tommi K
Isyyspakkaus

Epulla huomattiin jo aiemmin sydämen sivuääni ihan rutiinitutkimuksissa. Pulssi oli myös normaalia korkeampi. Itse emme havainneet mitään oireita, ja sydänvika todettiin lopulta ultraäänitutkimuksessa.

Kommentoi