Jetlag

Isyyspakkaus

Nämä jetlagit vain pahenevat iän myötä. Sen lisäksi, että nukuin koko viime viikon huonosti ja paluulennolla unta riitti vain tunniksi, olen nyt valvonut kolme yötä kotona katsellen telkkaria. Onneksi on Netflix. Nyt kuitenkin väsyttää niin, että luulen kuolevani. Lapsikin kuumeessa ja itsellä kurkku kipeä. Jotenkin pitäisi selvitä huomisesta laulukeikasta asiakastilaisuudessa. Miten ihmeessä jotkut voivat matkustella työnsä puolesta säännöllisesti Jenkkeihin tai Aasiaan?

Kommentit

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, se on jotenkin näppärämpi kuin kömpelö suomenkielinen 'aikaerorasitus'. Ja pitäisi tosiaan varmaan kirjoittaa välilyönnin kanssa.

Mä taas löysin Netflixistä useampia seurattavia sarjoja. Arrested Developmentista (Sukuvika) ilmestyi sunnuntaina uusi Netflixin tuottama tuotantokausi, mutta koska en ole varsinaisesti seurannut sarjaa aiemmin, aloitin aivan alusta. Mutta joo, kirjoittelen Netflixistä myöhemmin enemmänkin osana heidän kanssaan yhteistyössä toteuttavaa kampanjaa.

Mun mies on talven aikana ollut n. 10 viikkoa aasiassa, 2-3 viikkoa kerralla. Jetlag on kestänyt 2-8vrk. Ja mikään ei ole niin raskasta kuin rättiväsynyt koomainen mies kahden lapsen lisäksi. Kun reissaajaa odottaa kotiin helpottamaan arkea eikä tuomaan yhden lisähoivattavan :( 

Tommi K
Isyyspakkaus

Onneksi meillä Rouva on päässyt töihin karkuun rättiväsynyttä miestä, ja mies on saanut itse hoivata itseään :)

JonnaH. (Ei varmistettu)

Eiköhän aika moni ota koneessa nukahtamislääkkeen, että saa edes siellä nukuttua.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, niin. Ehkäpä pitäisi joskus kokeilla sellaista. Mun ongelma ei ole nukahtaminen vaan se, että herään tosi herkästi. Myös ihan normiöinä kotona.

Kummelimummeli (Ei varmistettu)

Mulle on aina sanottu, että lentokoneessa ei sais ottaa unilääkkeitä. Tosin eipä kovin moni tunnu kännykkäänsäkään sulkevan nousuissa ja laskuissa. Ihan turhia nuo turvallisuushömpötykset. Eikö?

minä-tässä-hei
A modo mio

Jossain jenkkiohjelmassa selitettiin kerran, että jetlag helpottaa, kun ei syö koko matkan aikana mitään ja sitten syö perillä aamiaisen, lounaan tai päivällisen -mikä nyt sattuukaan olemaan sen ajan ateria. En tiedä, toimiiko, mutta sen ehkä justiinsa kestäisi jos lentää Aasiasta tai Jenkeistä. Australian-matkalla en minä ainakaan kestäisi :P

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm. Kuulostaa vähän huuhaalta :D

Melina G

Tiedätkö, olen huomannut, että monet yritysjohtajat / työkseen reissaavat jne. ovat joku oma mutaatti-ihmislajinsa: epätavallisen vähäinen unentarve ja jonkinlainen "adhd". Ja sitten toinen juttu: pitää oppia nukkumaan lentokoneessa.

Sympatiat kyllä sulle, Tommi. Tähän voisi todeta (kuten How I Met Your Mother -sarjan kaudella 4): I'm too old for this stuff.

Kandee muuten tsekata toi(kin) sarja sieltä Netflixistä. :-)

 

 

 

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, kyllä tämä tästä. Mä olen joskus katsellut sitä How I Met Your Motheria mutten jotenkin päässyt siihen sisään. Ajattelin antaa sille uuden mahdollisuuden ja katsoin toissapäivänä sen ekan jakson juurikin Netflixistä.

Lääkettä napaan (Ei varmistettu)

Eikö kannattaisi ottaa esim melatoniinia tai nukahtamislääkettä? Miksi turhaa kärsiä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kannattaisi varmasti. Mitenköhän se vaikuttaa siihen öiseen heräämiseen kesken unien? Mä siis tosiaan nukahda hyvin mutta herään sitten parin - kolmen tunnin päästä.

Melatoniini (Ei varmistettu)

Jos melatoniinin ottaa vasta nukkumaan mennessä, niin pitäisi vaikuttaa pidempään. Reseptillä saatava melatoniini ainakin vaikuttaa pidempään, lähes koko yön

Tylsistynyt perhe (Ei varmistettu)

House of Cards!!! Olemme koukussa.

Tommi K
Isyyspakkaus

On hyvä! Kaksi jaksoa vasta katsottu. Ja ensi vuoden puolella tulee toinen kausi.

Kommentoi