Jouluvalmisteluista ja piparkakkutaikinasta

Isyyspakkaus

Teoriassa olen jouluihminen ja tykkään laittaa joulua. Käytännössä en kuitenkaan ehdi tehdä sitä. Sama juttu joka vuosi. 

Joulun alusviikot tuntuvat olevat kovin täysiä aamusta iltaan ja viimeisen viikonlopun ennen joulua vietämme perinteisesti anoppilassa. Jouluvalmistelumme alkavat siis yleensä vasta aatonaattona. Nyt kyllä ajattelin hakea kuusen ja kinkun jo päivää aiemmin, ja pipareita leivoimme jo viime viikonloppuna.

Kokeilepas muuten pipareita cashewpähkinävoin kanssa

Työkaverini tiedusteli viikko sitten, että onkos meillä jo laitettu joulukoristeita ja pohti, että meillä varmaan on laitettu koti jo tosi jouluiseksi ja nätiksi. Naureskelin, että juu ei tosiaan. On meillä sentään yhdet jouluvalot kiedottuna olohuoneen seinässä olevien pienten kaappien ympärille, mutta sekin johtuu siitä, että en saanut koskaan otettua valoja pois viime joulun jälkeen.

Joululahjojen suhteen olen kyllä ylittänyt itseni tänä vuonna: kaikki hankinnat oli tehty jo joulukuun ensimmäisellä viikolla.

Mutta kyllä tämä tästä jouluiseksi vielä muuttuu. Siihen tarvitaan vain kuusi, kinkku, laatikot ja tietysti perinteiset jouluaaton blinit!

Ja sitten pitää koota se piparkakkutalo. Ilman sitä ei tule joulua. Tein rakennuksen osat jo viime viikonloppuna, mutta en ole yksinkertaisesti ehtinyt jatkaa projektia, sillä tällä viikolla ei ole ollut aikaa juuri mihinkään. Ehkäpä sitten aatonaattona samalla, kun keittelee lanttuja ja porkkanoita.

Säästin muuten viime sunnuntaina osan piparitaikinasta, että voisin leipoa siitä jonain toisena iltana lisää pipareita. Mutta kun se on niin hyvää, ja se oli siellä jääkaapissa niin helposti saatavilla...

Vähitellen, pala palalta, söin taikinan. Kaiken. Viimeistä murua myöten. Öisin.

Apua!

Kommentit

MikkoP (Ei varmistettu)

Jouluna saa yölläkin syödä

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyräilee mielessään: "Oi jospa ihmiseeellä ois joooulu ainainen..."

Metsärusakko (Ei varmistettu)

Jestas, mä katoin, että sulla on sinappia siinä piparkakun päällä! Cashewpähkinävoi on kyllä huomattavasti miellyttävämpi ajatus :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu juu, hyvä dijon-kerros siinä! Cashewpähkinävoi loppui, joten piti korvata se jollain ;)

Sama kommentti tuli muuten Instagramissakin, kun siellä oli samainen kuva :D

karkkimaria

Taikina on parasta! Lähipiirissä just mietittiinki, et mitä sitä turhaan paistamaan, kun maistuu sellaisenaankin sekä isoille että pienille. Ja onhan teillä jo noita valmiitakin ;)

Meillä jouluun kuuluu myös jo vähän räjähtäneennäköinen, vuosia palvellut joululaulukirja, jonka saa kaivaa esiin jo hyvissä ajoin ennen aattoa. Ei niinkään levytetyt rillutukset, vaan nimenomaan itselaulettuna ja joskus jopa säestettynä. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

No ihan ehdottomasti! Siis sekä taikinalle että joululauluille. Mulla on kaksi joululaulukirjaa, ja ne molemmat pitää jouluisin laulaa kannesta kanteen. Hmm, no kyllä ne piparitkin maistuu aika hyvältä maidon kanssa.

susaanna (Ei varmistettu)

Mutta hei toi piparitaikinan syöntihän on oikeaa joulupuuhaa - jouluvatsan valmistelua tuleviin koitoksiin :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Uh, vielä suklaat kehiin... Ja se noin seitsemän kilon kinkku, joka syödään kolmestaan...

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mmm, taikinaa... Mä oon aina ollutvähän sitä mieltä, että pipareissa on parasta se taikina. :D Ei ne valmiit oo yhtään niin hyviä. Muistan, kuinka lapsena kävin aina salaa syömässä jättikattilasta piparitaikinaa. Ja oon mä sitä ehkä aikuisenakin käynyt salaa napsimassa. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin, mitäköhän sille aineelle tapahtuu paistettaessa? Miksi se taikina maistuu todella usein niin paljon paremmalta kuin valmiit leivonnaiset? Vaikkapa kuivien kakkujen taikinat?

Nannannaa
Pahinta Nannaa

En kyllä ymmärrä! :D Siks mä tykkäänki leipoa eniten juustokakkuja yms., joita ei laiteta uuniin. Ja joskus oon laittanut piparitaikinapalleroita juustokakkuun sattumiksi, nam! Ja vähän aika sitten näin kakkureseptin, jonka kuorrute oli piparitaikinaa. Täytyy tehdä ehkä jouluks. :D

PSK
Insert Cool Phrase

Mä joskus uhkailin perustavani taikinabaarin, sen verran kaikki, siis kaikki, jopa lettutaikina maistuu meikäläiselle.

Tommi K
Isyyspakkaus

Wau :D Se on muten mainio keksintö se Ben & Jerry'sin Cookie Dough -jäätelö. Siis jäätelöä, jossa on taikinapalloja. Nerokasta!

Aarnilintu (Ei varmistettu) http://aarnilintu.blogspot.fi

Kyllä tuntuu niin tutulta, tuota taikinansyömistä myöten:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä tehtiin viime joulun aikaan piparijäätelöä - jäätelömassaan piparimausteet ja mukaan piparitaikinasattumia - nam!

Tommi K
Isyyspakkaus

Oi joi. Tuo kuulostaa hyvältä!

Kommentoi