Joutsenen Koski-untuvatakki sopii jokaiseen talvisäähän (sisältää alekoodin)

Kaupallinen yhteistyö: Joutsen

Talvi yllätti perheenisän! Onneksi hän ehti kuitenkin saada uuden Joutsenen Koski-untuvatakin lämmittämään kovimmilla pakkasilla.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Joutsen – ei vain vuodevaatteita

Joutsen on kotimainen perheyritys, joka on valmistanut untuvatuotteita jo yli 80 vuotta. Joutsen on perheellemme tuttu vuodevaatteista, ja olemme nukkuneet Joutsenen peittojen alla ja tyynyjen päällä jo useita vuosia. Havahduin kuitenkin vasta aivan hiljattain siihen, että Joutsenellahan on myös tyylikkäitä untuvatakkeja.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Vanha untsikkani on ollut jo yhdeksän vuoden ajan käytössä päivittäin joka talvi, ja se on alkanut monin paikoin myös näyttää siltä. Nyt, kun vanha takki alkoi olla jo korjauksen tarpeessa, oli aika katsella uutta takkia.

Miksi untuvatakki?

Untuvatakki on minulle ainoa vaihtoehto, vaikka Helsingissä onkin harvoin sellaisia pakkasia kuin viime viikolla. Nyt, kun perheessä on taas koira, sen kanssa on käytävä ulkona säässä kuin säässä. Koira jää usein nuuskimaan ja ihmettelemään, joten kävelylenkeillä saattaa tulla kylmä, ellei vaatetta ole riittävästi.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Untuvatakki pitää tuulta ja kosteutta ja lämmittää, mutta se ei ole kuitenkaan hiostava pienemmällä pakkasella. Materiaalina untuva on luonnollinen ja ekologinen, ja koska untuva on tehokas lämmöneristäjä, untuvatakit ovat myös uskomattoman kevyitä!

Koski-untuvatakki

Koski oli valintani erityisesti siksi, että siinä oli reilusti pituutta.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Takki ulottuu reisille, ja se peittää myös pikkutakin, jos sellaiselle on taas joskus tarvetta.

Arvostan takin yksinkertaista ja tyylikästä muotoilua, enkä esimerkiksi kaipaa takkini huppuuni karvareunuksia. Muotoilultaan takki sopii yhtä hyvin sekä juhlapuvun, farkkujen että ulkoiluhousujen kanssa pidettäväksi.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Huppu on irrotettavissa vetoketjulla, mutta koska käytän huppua käytännössä päivittäin, en näe sille tarvetta. Helsingissä tuulee usein, ja vähänkään kylmemmällä ja kosteammalla ilmalla on kiva vetää huppu päähän, ettei kylmä ilma palella niskaa.

Sen sijaan hupun kiristysnauha auttaa silloin, kun lunta tuiskuttaa vaakatasossa. Myös takin helman voi kiristää.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Pitkässä takissa on myös kätevää se, että takin vetoketjun saa avattua alhaalta päin, jos tarvitsee kyykistellä tai vaikkapa kaivaa jotain taskusta. Takin sisältä löytyy kaksi vetoketjullista povitaskua. Hihoissa on istuvuutta parantavat muotosaumat ja kevyt kuminauhakiristys hihansuissa.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Takkia on saatavilla näiden kuvien mustan värin lisäksi myös tummansinisenä.

Jokaiseen talvisäähän

Olen ehtinyt testata uutta takkiani jo kovalla pakkasella, pikkupakkasella, muutaman asteen lämpötilassa ja sankassa lumipyryssä.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Ja lumikasassa.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Tihkusadetta en ole vielä takin kanssa kokenut, mutta ainakin sulava lumi on pysynyt takin ulkopuolella.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Takki on ollut riittävän lämmin jopa pelkän t-paidan kanssa, mutta kovimmilla pakkasilla lisäsin alle myös villapaidan. Kahdenkymmenen asteen pakkanenkaan ei tuntunut lainkaan kylmältä – paitsi jaloissa sinä päivänä, kun en muistanut laittaa farkkujeni alle villahousuja ja lähdin kävelylle.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Takin huoltaminen pidentää sen ikää

Untuvatakkia kannattaa huoltaa, ja suosittelen, että sen pesettää aina keväällä ennen kesäsäilöön laittamista. Vaikka Koski onkin vesipestävä, tiedän jo nyt, että en aio tehdä sitä itse.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Olen pesettänyt edellisenkin untuvatakkini aina pesulassa, sillä untuvatakin peseminen vaatii oikeanlaista rumpukuivausta, jotta täytteet pysyvät ilmavina ja pörröisinä. Joutsenella on oma pesupalvelu, joten jatkossa vien takkini Joutsenen myymälään, josta se lähetetään Joutsenen pesulaan.

Jos sattuisi sellainen katastrofi, että takkiin tulisi repeämä tai reikä, Joutsenella on myös korjauspalvelu. Odotankin, että kuljen tässä takissa vielä pidempään kuin edellisen kanssa.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Valitse oikea koko

Takin mitoitus oli melko väljä, ja sovitettuani Joutsenen liikkeessä sekä M- että S-kokoisia takkeja, totesin, että pienempi istuu paremmin. Untuvatakki ei saa olla liian iso, sillä jos takki on väljä, ihmisen ja untuvakerroksen väliin jää ilmakerros, joka estää untuvaa pitämästä ihmisen itse tuottamaa lämpöä tallessa.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Liian tiukkakaan takki ei saa olla, sillä silloin täytteenä oleva untuva ei pääse aukeamaan kunnolla eikä sen vuoksi muodosta kylmältä eristävää ilmakerrosta.

Alekoodi

Käy ihmeessä sovittamassa untuvatakkeja Joutsenen liikkeessä, ja jos olet kiinnostunut ostamaan takin, voit hyödyntää alta löytyvän alennuskoodin.

Joutsen - Koski-untuvatakki

Alekoodi on ISYYSPAKKAUS ja sillä saa 20 %:n alennuksen kaikista Koski-takin väreistä ja Paju-takin normaalihintaisista väreistä: musta ja sininen. Vihreästä ja punaisesta takista saa jo saman alennuksen ilman alekoodia. Toimi kuitenkin pian, sillä alekoodi on voimassa 29.1.2021 keskiyöhön asti.

Joutsenen verkkokauppaan: joutsen.fi/collections/untuvatakit

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *