Kaikkea ei siivoojakaan siivoa

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Tolu

Toiset sitä rakastavat, toiset eivät. Siivoamista siis.

Itse kuulun niihin, joita siivoaminen ei todellakaan rentouta vaan pikemminkin kiristää entisestään. Onneksi viikkosiivouksemme onkin ulkoistettu jo ammattisiivoojalle, ja pari vuotta sitten totesimme, että samasta paikasta kannattaa tilata myös ikkunoiden pesu.

Mutta vaikka kotona kävisi siivooja joka viikko, on paikkoja, joita on pyyhittävä useammin, ja tietyt paikat eivät myöskään kuulu siivojan viikkosiivoukseen. On siis otettava rätti kauniiseen käteen ja siivottava itse.

Lapset saavat ruokapöydälle ja sen ympäristöön tietysti aikaiseksi melkoisen akuutin sotkun, mutta kevätaurinko paljastaa useita kroonisia ongelmapaikkoja. Yksi sellainen on liesituulettimen kupu. 

Rasvainen pöly ei lähde noin vain rätillä pyyhkäisemällä, vaan se vaatii rasvaa irrottavan pesuaineen.

Tolu on Suomen suosituin yleispuhdistusaine, ja muistan sen jo lapsuudestani yleispuhdistusaineena. Silloin Tolu sisälsi vielä voimakkaan tuoksuista liuotinta, mutta nykyisin tuote tehdään sekä kuluttajille että pinnoille ystävällisemmistä aineista. Rasvan se edelleen irrottaa.

Tolua saa nykyisin monessa muodossa, ja sitä valmistava Henkel on aivan hiljattain tuonut kauppoihin myös käyttövalmiit suihkepullot uusilla tuoksuilla Aloe Vera ja Tunturin kevät. Spraypullosta aine on helppo helppo sumuttaa pinnalle, ja suutinta kääntämällä saa aikaiseksi vaahtoa pahempiin tahroihin.

Lika ja rasva irtoavat, ja puhdasta tulee.

Onhan tätä puhdasta kupua ja pestyjä suodattimia taas kiva katsoa.

Liesituuletin ei tietenkään ole ainoa paikka, johon on itse työnnettävä sormensa. Seuraava odottaa jo siellä vasemmalla, ja keittiön kaappien päälle kertyy samanlainen rasvainen pölykerros, ellei jopa pahempi.

Ja sitten vuorossa olisivat ilmanvaihtoräppänät suodattimineen. En kehtaa edes laittaa kuvaa niistä.

Milloinkas sinä olet puhdistanut liesituulettimesi viimeksi?

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Liesituuletinta tulee pyyhittyä tasaisin väliajoin ja se ilmoittaa milloin suodattimet täytyy pestä. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Oho! Meillä vaimo hoitaa sen ilmoituspuolen ;)

Torey
Näissä neliöissä

Se on ihan toimiva ja! :D

Nimetön (Ei varmistettu)

Meillä pestään tarpeeksi usein vain niitä asioita mitä lapset siivousinnoissaan pyyhkivät. Kuvasta pisti silmään, että usein tuollaisella samanlaisella Kiertin bamburätillä kuin teilläkin. Ne vaan on hyviä, vaikka tuntuukin hassulta kehua rättiä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Bamburätit ovat kyllä tosi hyvät! Välillä ne keitetään kattilassa puhtaaksi, ja ovat todella kestävät.

airo (Ei varmistettu)

Hei! Tämä yhteistyöpostaus, kuten jotkin muutkin postauksesi, joissa on taustalla kaupallinen yhteistyökuvio, on hyvin perinteisen mainosmainen ja poikkeaa laadultaan muusta tuottamastasi sisällöstä. Ei siis pahalla, mutta näin palautteena toive siitä, että näihin kamppiksiinkin löytäisit jonkun tuoreen kulman ja ehkä blogisi imagoon paremmin sopivan tuotteen: nyt kaikki yhteistyösi eivät tunnu oikein istuvan blogin linjaan, tämä yhtenä esimerkkinä. Lisäksi epäaito kehuminen pukkaa joskus pintaan.

Muuten: kiitos kivasta blogista, nautin etenkin vinkeistä Helsingin ja Tallinnan ravintoloihin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei! Kiitos palautteesta! Toisinaan yhteistyöt toimivat paremmin, ja kehotan vaan ohittamaan postaukset, jotka eivät kiinnosta ;) Epäaitoa kehumista en kyllä koe tekeväni, vaan jos kirjoitan jonkin mielipiteen jostain, se on omani.

Kommentoi