Turun Kakolanruusu muuttui popup-ravintolasta pysyväksi

Turun toisen illan illallispaikaksi valikoitui ravintola Kakolanruusu.

Kakolanruusu

Jos mietit, liittyykö ravintolan nimi jotenkin Kakolan vankilaan, niin kyllä. Ravintola sijaitsee entisellä vankila-alueella. Kakolan vankilatoiminta on lakannut jo yli vuosikymmen sitten, ja vanhoja vankilarakennuksia on muutettu nyt uusiin käyttötarkoituksiin kuten asunnoiksi.

Ravintolalla on samoja taustajoukkoja kuin mainetta niittäneellä Kaskiksella, ja se avautui kaksi vuotta sitten alun perin popup-ravintolaksi Turun Kakolanmäelle. Popup-ravintolasta tulikin pysyvä, ja tänä keväänä se pääsi uusiin tiloihin Kakolan vanhan yösellisiiven kellarissa.

Kakolanruusu

Eikä ihmekään, että ravintolasta tuli pysyvä! Sanoisin, että illallinen oli yksi parhaista aikoihin.

Kakolanruusu

Tilasimme listalta kolme pientä ja kaksi isoa annosta sekä muutamat lisukkeet, ja illallinen oli varsinainen grillijuhla!

Kakolanruusu

Pienet jaettavat:

  • Grillattua kesäkurpitsaa, kantarellia, heinämajoneesia (10€)
  • Grillattua mustekalaa, munakoisoa, jalapenoa (10€)
  • Pimientos de padron paprikoita (6 €)

Lisukkeet:

  • Sydänsalaattia, anjovis-voikastiketta, hauenmätiä (6€)
  •  Friteerattua varhaisperunaa, tartar-kastiketta (6€)

Isot jaettavat:

  • Bo Ssäm, grillatut kalapullat salaattikääreellä, dippejä (23€)
  • Grillattua luullista possunkylkeä, sitruunaa, rakuunaa (26€)

Kakolanruusu

Pienemmistä annoksista erityisesti friteeratut varhaisperunat herättivät ihastusta. Perheen pieni yllätti mutustelemalla mielellään mustekalaa. Vihreät paprikat ja sydänsalaatti sopivat aikuiseen makuun.

Kakolanruusu

Possun kylki oli erinomaista, mutta se oli niin kovasti kaikkien mieleen, että kylkipaloja olisi tarvinnut seurueellemme kaksi.

Kakolanruusu

Korealaistyyppisesti salaatinlehtiin käärittävät kalapihvit olivat oma suosikkiannokseni, ja olisin voinut syödä näitä vaikka ihan kokonaisen annoksen yksinkin.

Kakolanruusu

Perheen pienimmät oli väsytetty hyvin Muumimaailmassa, muttaa päätimme uhmata heidän jaksamistaan vielä hetkisen ja tilata kaikille jälkiruoat.

Pienet vaikuttivat hyvin tyytyväisiltä omien mansikka-vaniljajäätelöidensä parissa.

Kakolanruusu

Minä taas nautin elämäni parhaan tuulihatun. Tämä valtava tuulihattu oli täytetty mansikkavaahdolla ja se tarjottiin jäätelön kera.

Kakolanruusu

Oh, olipas aivan TÖRKEÄN hyvää. Ravintolassa oli mielestäni aivan kaikki kohdallaan, ja tunsimme olon tervetulleiksi jopa pienten lasten kanssa. Siispä lämpimät suositukset varauksettomasti kaikille Turun-kävijöille!

Kakolanmäelle voisi muuten nousta myös internetin hupijutuista tutulla funikulaarilla, mutta meillä sen testaaminen jäi toiseen kertaan.

perhe ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *