Kaksi lounasta Vanhassa Raumassa

Isyyspakkaus

Rauman-matkaajat huomio! Tässä kaksi ravintolaa, jotka kannattaa laittaa muistiin: Kalatori ja Goto.

Kalatori (Vanhankirkonkatu 26), entiseltä nimeltään S. J. Nyyper, on Hotelli Vanhan Rauman alakerrassa sijaitseva ravintola, joka on uudistanut hiljattain nimen lisäksi myös ilmeensä ja ruokalistansa. En tiedä vanhasta, mutta nyt oli ainakin laatu niin kohdillaan kuin vain voi olla!

Päivän kalaa x 3

Ravintola sijaitsee Vanhassa Raumassa Kalatorin vieressä, ja juuri sen mukaan ravintolakin on nyt nimetty. Hotelli Vanhan Rauman rakennus on hieno funkkistalo, ja myös tämä hotelli näyttää paikalta, jossa haluaisin seuraavalla Rauman-reissulla yöpyä.

Kävimme ravintolassa lounaalla, mutta ruoka valittiin à la carte -listalta, joten samat annokset on saatavilla myös iltaisin.

Pääruoaksi valitsimme "Päivän kalaa x 3" (ylin kuva). Annos sisälsi siikaa, ahventa ja lohta, ja se tarjoiltiin perunoiden, kasvisten, tillipeston ja dijon-kermaviilin kanssa. Annos on periaatteessa kahdelle, mutta siitä riitti hyvin jaettavaksi myös 4-vuotiaamme kanssa. Otimme sen lisäksi "Raikasta kevätsalaattia", jossa oli käytetty kivasti myös mansikoita!

Ja kylläpä olikin hyvää! Laadukkaat raaka-aineet, hyvin valmistetut annokset ja maut juuri kohdallaan. Sanoisin, että yksi parhaista ravintola-annoksista ja kalaruoista aikoihin. Lämpimät suositukseni! Itsekin tulen varmasti toiste.

Jälkiruokaa emme täällä nauttineet, sillä Wanhan Rauman KaffeBarin munkkirinkilät pyörivät Rouvan silmissä niin vinhaa vauhtia.

Toisen lounaamme nautimme ravintola Gotossa (Kuninkaankatu 17, Rauma), joka sijaitsee 1800-luvun hirsitalossa Vanhan Rauman torin laidalla.

Ravintola on vaihtanut omistajaa viime syksynä, ja uusi ravintoloitsija Rami Kurki on mukana innolla ja suurella sydämellä.

Olimme sulaa vahaa, kun hän kertoi, että ravintola tarjoaa kesällä koululaisille koululaislounaan neljällä eurolla. Miten loistava idea tutustuttaa jo kouluikäiset lapset ravintolakulttuuriin ja ulkona syömiseen! Kivaa myös vanhemmille.

Kaikki à la carte -listan annokset saa myös puoleen hintaan lasten annoksina. Tytön valitsema jokirapupasta tuli kyllä pöytään täysikokoisena pienestä tarjoilijan ja keittiön välisestä kommunikaatiokatkoksesta johtuen.

Alkuun otimme kalalautasen: kylmäsavulohta, lämmisavulohimoussea saaristolaisleivällä, sillikaviaaria, mummun kurkkua ja marinoitua punasipulia.

Rouvalla oli pääruoaksi stifadoburger eli tomaatti-yrttikastikkeessa meheväksi ylikypsytettyä häränrintaa.

Parhaan annoksen palkinto meni tällä kertaa omalle karkkipossulleni: mausteisessa liemessä ylikypsäksi haudutettua possua ja soija-karamellikastiketta. Nam.

Jälkiruoiksi valitsimme artesaanisorbetteja ja rosmariini- crème brûléetä.

Voi kyllä! Kiitos näitä paikkoja suositelleille lukijoilleni! On ilo jakaa hyviä suosituksia eteenpäin.

Ja vielä jäi muutama mielenkiintoinen paikka käymättä, joten nyt on monta hyvää syytä palata Raumalle uudelleen!

Rauman-tunnelmissa ollaan vielä yhden postauksen verra, kun kerron seuraavassa jutussani Kylmäpihlajan majakkasaaresta.

Kommentit

Lumos

Oh! Tiedänpä mitä paikkaa ehdotan kaverilleni, kun ensi kerralla menne vierailemaan Raumalla! Ja Rauma on kyllä puutalofanin rakkauskohde <3

Tommi K
Isyyspakkaus

Loistavaa! Ja Raumaa voi lämpimästi suositella muillekin kuin puutalofaneille!

Vuosi villasukissa (Ei varmistettu)

Kivaa, että olette viihtyneet Raumalla! :) Mites perheen pienin on viihtynyt reissullanne mukana?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä! Ja huomasitkin jo seuraavan postaukseni, jossa kerroin tästä :)

LauraCaarina (Ei varmistettu) http://hiekkalaatikonreunalta.blogspot.fi

Oi namnam! Juuri ne kaksi paikkaa, mihin en ole saanut itseäni raahattua, vaikka jatkuvasti mielessä onkin... Nyt on kyllä otettava itseä niskasta kiinni ja mentävä jompaan kumpaan kaverin kanssa, ennen kun hän lähtee vuodeksi jenkkeihin! Jää hänellekin jotain herkullista muisteltavaa. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Sinnepä siis! Ette kadu.

Kommentoi