Kantarellirisotto

Risotto on Suomessa täysin väärin ymmärretty ruokalaji, ja monet luulevat sen olevan kuivaa riisiä, johon on sekoitettu herne-maissi-paprikaa ja sitkeäksi paistettua kanaa. Tällä ohjeella tehty risotto on helppo, nopea ja maukas ruoka, jota voi varioida ja maustaa lukemattomin tavoin.

img_1839.jpg

Kantarellirisotto

Ainekset

  • 2-3 dl kantarelleja (pakastimesta sulatettuna)
  • 2 sipulia
  • 2 varsisellerin vartta
  • oliiviöljyä
  • 3-4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
  • 1,5 litraa kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä (vaihtoehtoisesti tilkka sitruunamehua)
  • pala parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa

img_1880.jpg

Valmistaminen

  1. Sulata pakastesienet. Säästä sienten sulattamisessa irtovava neste. Jos käytät tuoreita kantarelleja, niitä paistetaan pannulla omassa liemessä, kunnes kaikki neste on haihtunut.
  2. Pilko sipuli ja varsiselleri.
  3. Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa.
  4. Kuullota sipuli, varsiselleri ja sienet öljyssä ja lisää riisit.
  5. Kuullota riisit varovasti läpikuultaviksi. Varo palamista, ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
  6. Lisää sienten sulatusneste sekä kuuma kasvisliemi kattilaan muutama desilitra kerrallaan. Sekoita riisiä ja anna liemen imeytyä siihen ennen kuin kaadat lientä lisää.
  7. Lisää valkoviini. Voit korvata viinin myös sitruunamehulla, joka antaa risottoon hapokkuutta.
  8. Jos risotto tarvitsee vielä nestettä, lisää siihen vettä
  9. Kun riisi on vielä al dente, lisää raastettu parmesaanijuusto ja mausta suolalla. Jätä risotto kosteaksi ja lisää nestettä, jos se ei ole tarpeeksi valuvaa.

Kuvan annos on koristeltu parmesaanilastuilla ja rucolalla.

Kokeile myös näitä risottoja, jotka olen julkaissut aiemmin Putkiremonttipäiväkirjassa:

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.