Kantorepputestissä Manduca

Isyyspakkaus

Saimme kehutun Manduca-kantorepun kaveriltani lainaan muutama viikko sitten.

Reppu on tuntunut ensimmäisistä kokeiluista asti hyvin miellyttävältä, ja se on Stokkeen verrattuna pehmeämpi ja helpommin lähestyttävä. Manduca häviää kuitenkin tyylikkyydessä Tulalle sen säätöneppareiden ja vetoketjujen vuoksi.

Ilmojen viiletessä minun intoni kantamista kohtaan on hieman laimentunut, sillä lapsen pukeminen reppua varten vie turhan paljon aikaa ja vaunuihin hänet saa nopeammin. En ole saanut hankittua itselleni kantosuojaa, vaikka sellainen vaikuttaakin oikein kätevältä.

Rouva on sen sijaan löytänyt kantamisen ilon. Hän löysi jo aiemmin hienon talvitakin, jossa on irrotettava vuori, ja hän huomasi, että reppu mahtuu hyvin lapsen kanssa takin alle. Nyt roolit ovat siis keikahtaneet niin päin, että Rouva viilettää ympäri kaupunkia Manducan kanssa, ja minä valitsen herkemmin vaunut.

Ominaisuuksiltaan Manduca on kuin muutkin kantoreput: siinä lasta voi kantaa niin takana kuin edessä. Kun Stokke-repun kanssa minulla oli hieman ongelmia istumisen kanssa, Manducan kanssa on voinut tehdä kaikkea niin ulkona kuin sisällä. Rouva on kertonut useampana päivänä puuhailleensa kotona niin, että lapsi on roikkunut mukana repussa. Repun kanssa voi hyvin syödä myös lounasta, jos ruokailu onnistuu yhdellä kädellä.

Rouvan mukaan tyttö nukkuu Manducassa kuitenkin huonommin kuin Stokkessa, sillä hän näkee sieltä hyvin ympärilleen ja on aivan liian kiinnostunut kaikesta mitä tapahtuu.

Joku neuvoi edellisen Manduca-juttuni kommenteissa, että voisin käyttää repun yläosasta ulosvedettävää niskatukea peittämään lapsen näkymät, mutta niskatuki tuntui jotenkin tosi ihmeelliseltä viritelmältä kiinnitysnaruineen. Sitä paitsi nyt kun olen käynyt hänen kanssaan iltakävelyllä, hän on nukahtanut lähes saman tien, kun olemme ylittäneet ensimmäisen kadun. 

Näiden kolmen testirepun perusteella itselleni Manduca ja Tula ovat aika lailla samalla viivalla. Rouva taas on ehdottomasti sitä mieltä, että Manduca on tuntunut käytössä parhaalta, sillä lapsi tuntuu olevan siinä kaikkein tukevimmin. Olen tosin miettinyt, voisiko se johtua siitä, että hän on nyt lähes kaksi kuukautta vanhempi kuin Tulaa testattaessa. Ehkä tyttö vain kannattelee itseään paremmin.

Olisi oikeastaan kiva ottaa Tula uudelleen testattavaksi ja käyttää sitä vuoropäivin Manducan kanssa, jotta vertailu olisi todella mahdollista.

Luulen, että valinta on kuitenkin tehty. Manduca on päässyt Rouvan suosioon, ja ainoa jäljellä oleva kysymys lienee, saako sitä kokonaan mustana.

Olen kuitenkin huomannut, että hihnojen säätäminen edellisen käyttäjän jäljiltä on hieman ärsyttävää, joten mielessä on käynyt sekin, että pitäisikö hankkia kaksi reppua.

Ergo-reppua on ole vielä päässyt testaamaan. Ja löytyisiköhän jostain vielä jokin musta hevonen?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

mulla on ollut lapsella windstopperhaalari (ainakin polarn o pyret myy tällaisia) näillä keleillä kantorepussa, ja se on toiminut loistavasti. Lapselle ei ole tarvinnut pukea sen enempää päälle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuo yllä mainittu haalari on tosiaan hyvä reppuillessa.

Meillä on käytetty Beco Butterfly-kantoreppua. Muista repuista ei ole kokemusta, mutta säätöjen osalta beco on helppo, sillä kantajan vaihtuessa tarvitseesäätää vain olkapäiden yli kulkevat remmit. Nuo solkiremmit kiristyvät vetämällä, eli nopeaa säätää. Tätä reppua olen käyttänyt sisällä ja ulkona, etu- ja selkäpuolella.

S-S

Meilläkin on Manduca - mustana, luonnollisesti. Itse olisin varmasti jatkanut nihkeähkösti sujuneesta alusta huolimatta kantoliinalla, mutta mieheni koki liinan sitomisen itselleen liian hankalaksi ja kaipasi miehekkäämpää ratkaisua. Niinpä hankimme Manducan sen enempiä testailematta, sillä se taisi olla ainoa kantoreppu josta olimme ikinä edes kuulleet.

Nyt parin kuukauden käyttökokemuksella hankinta on ollut mielestämme loistava. Huomaan itsekin lähes aina valitsevani Manducan liinan sijaan, sillä se on vain nopeampi. Alkuun minulla oli hankaluuksia sen takaklipsin kiinnittämisessä, kunnes tajusin että kah, sitähän voi siirtää! 

Olemme myös havainneet saman ilmiön kuin teillä, eli maailma alkaa kiinnostaa pientä miestä niin paljon ettei repussa juuri enää ulkosalla nukuta. Pieniä päikkäreitä, kitinäntorjuntaa sekä vanhempien käsien vapauttamista varten se silti toimii loistavasti.  Meidän ei muuten mieheni kanssa juurikaan tarvitse toistemme jäljiltä hihnoja säätää, sillä vaikka muutoin olen pienikokoisempi, nykyinen, ehm... no, maitobaariosasto etupuolella vie tilaa sen verran paljon :)

Ja mä en ole vieläkään oppinut niksejä tuohon kantoreppupukeutumiseen; jonkun ihmeellisen äitihössötysgeenin vuoksi tulen aina pukeneeksi lapsiparalle liikaa päälle ja lopputuloksena on kotiintullessa aivan hikiset äiti ja lapsi. Ehkä vielä jonain päivänä...

VierailijaKirsi (Ei varmistettu)

No niin, mitä mä sanoin. Meiltä saatte lainaan mustan Manducan. Manducan ohjekirjassa olis myös neuvo, miten lasta voi kantaa lantiolla (helpottaa kotitöitä esmes) mutta olen kadottanut ohjekirjan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mie teetätin nahkatakkiin sellasen kankaisen lisäpalasen, mikä tulee kiinni takin vetoketjuu. Hyvin mahtuu tyttö takin alle ja pärjää vähän vähemmällä vaatetuksella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tula on mulle ykkönen! Manduca ei jostain syystä istunut päälle ollenkaan mutta Tula istuu hyvin, on helppo ja kaunis :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida, vaikka tämä ei nyt liity kantoreppuun: ihana lukea tätä blogia kun kaikesta huomaa, että teillä on selvät sävelet omien arvojen suhteen. Panostatte kaikeessa laatuun, niin esineissä, materiaaleissa, ruuassa, ja ennen kaikkea elämässä. Ihana, että tuot selkeästi esille erilaiset arvovalinnat. Ja kaikesta tulee esille se, miten kunnioitat ja arvostat puolisoasi. Äh, nyt lähden kauppaan, muuten tämä ylistys menee jo yli...

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on molemmilla vanhemmilla omat Manducat. Toimii! Nyt vuosikasta kantaessa olen huomannut, että etupaneelin reunat eivät enää yllä polvitaipeeseen asti, joten jossain vaiheessa olisi tarkoitus testata taaperokoon Tulaa.

Manducoita on muuten liikkeellä sekä uuden- että vanhanmallisina. Jossain kantoliinablogissa oli testiäkin, voiko näitä asettaa paremmuusjärjestykseen, ja jossain määrin muistaakseni kirjoittajan mielestä voi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuosta Beco Butterflystä en ollut (kai) kuullutkaan tai sitten olen vaan unohtanut sen.

No mutta nyt on reppuja: VierailijaKirsiltä sain hänen Manducansa, ja posti toi mukanaan myös Ergo-repun. Siitä lisää myöhemmin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hui noi sun hyytävät ilmeet xD Mut hyvä tietää että Manduca on taas jälleen kerran hyväks todettu!

Kommentoi