Kattotiiliä ja muita puutarhakuulumisia

Hei, katsopas, mitä täällä tapahtuu!

Rouva on haaveillut jo pidempään vanhoista kattotiilistä kukkapenkkien reunuksiksi, ja viime viikolla hänen puutarhakuiskaajansa, Riikka, vinkkasi, että Tori.fi:ssä olisi sellaisia myynnissä iso pino. Ja vain muutamaa päivää myöhemmin saimme puutarhamökin portille 1200 kattotiiltä, joilla reunustaa kukkapenkkejä 250 metrin verran.

Myyjä kertoi, että hänellä on vielä kaksi kertaa saman verran tiiliä jäljellä, jos tarvitsemme niitä lisää.(Alla olevassa kuvassa on ostamistamme tiilistä vain puolet.)

Ehdin jo kokeilla sitäkin, miten kukkapenkin reunustaminen toimii käytännössä, ja ensimmäisenä kohteena oli Rouvan kesäkukkapenkki, joka on tähän asti ollut multakasa. Laitoin tiilet maahan lapion ja kumisaappaan kannan avulla, mutta totesin, että voisin hankkia seuraavalle kerralle kuminuijan, jolla naputella tiiliä paremmin maahan.

Puutarha ei ole muuten kovinkaan kummoisen näköinen, mutta kevätpuuhat ovat jo pitkällä. Rouva ehti istuttaa jopa perunat tähän ulkotiskipöydän taakse. Siinä kasvoi aiemmin surkeita vattuja ja paljon rikkaruohoja. Rikkaruohopenkki sopii kuulemma hyvin perunoille, sillä maata käännetään ja mullataan, joten rikkaruohot ehkä siitä sitten tukahtuvat.

Kasvatuslavoillakin tapahtuu: yksi ilon aihe ovat nämä valkosipulit, jotka istutin tammikuussa heti uuden vuoden jälkeen, ja ne näyttävät hyvin elinvoimaisilta.

Sipulia ja ruohosipulia pukkaa myös.

Ja tämä! Tänä keväänä syömme ensimmäiset oman laatikon parsat! Juurakot ovat vahvistuneet laatikossa muutaman vuoden ajan, ja nyt on aika kerätä satoa.

Mökin sisäpuolella itää laatikoittain Rouvan kukkia, sekä perennoja että yksivuotisia kesäkukkia. Tässä mm. ritarinkannusta, turkestaninmaksaruohoa ja tuoksuorvokkia, jotka saapuivat taimina Mustilan puutarhasta.

Täällä on morsiusharsoa, kurjenmiekkoja ja akilleijoja.

Tämä on kuulemma pensasruusu ’Queen of Sweden’, joka tekee jättimäisen isot kukat.

Ja Rouva on pelastanut sisätiloihin myös viime kesäisiä neilikoita, jotka ovat jälleen kerran onnistuneet talvehtimaan mutta jotka puput aina syövät ennen kukintaa. Tänä kesänä ne pääsevät ruukuissa kasvihuoneeseen.

Ja täällä on kaikenlaisia kesäkukkia kuten jättiastereita, törmäkukkia ja unikkoja.

Tässä altakastelulaatikossa kasvaa tarhapapuja ja tarhaleukoijia. Tarhapavun taimet saimme taloyhtiön Facebook-ryhmän kautta, sillä joku oli kasvattanut taimia muttei tarvinnutkaan niitä.

Tomaatit ovat toki kasvaneet kotimme ikkunalaudalla jo pidempään, ja pian niitäkin päästään siirtämään kasvihuoneeseen. Kesä tulee!

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *