Kauan etsityt valot

Isyyspakkaus

Olemme etsineet (ei kovin aktiivisesti) useamman vuoden ajan mökille aurinkokennolla latautuvaa ulkovalosarjaa. Valkoista ja simppeliä, mielellään jonkinlaisia pyöreitä lyhtyjä.

Voit kuvitella, miten hihkuin innosta, kun bongasin nämä aurinkosähkölyhdyt Granitissa! 

Harvoin kaupasta löytyy täsmälleen jotain sellaista, mitä etsii, ja olinkin niin tohkeissani löydöstäni, että ostin sarjoja saman tien neljä. Kaksi niistä sijoitettiin saman tien mökin lasikuistille ja kahden paikkaa harkitaan vielä.

Pienet aurinkopaneelit tökkäsin toistaiseksi hirren päihin, mutta mukana tuli myös ruuvit pysyvämpään kiinnitykseen.

Nähtäväksi jää, miten kestävät valosarjojen akut ovat, ja riittääkö valo lataamaan ne myös pilvisinä päivinä. Ainakin heti ensimmäisenä iltana akut näyttivät loistavan kirkkaasti.

Juhannusyö muuttui pian aamuksi, ja iloitsemme valoista varmasti vielä enemmän, kun illat alkavat pimenemään heinä- ja elokuussa.

Kommentit

Tommi K
Isyyspakkaus

Ok! Juurikin Ikeasta olemme noita aiemmin kyselleet. Ensin ei ollut, ja sitten löytyi vain värikkäitä tai kukanmuotoisia. Sitten piti olla sekä värikkäitä että valkoisia mutta valkoisia ei näkynyt missään. Myyjä ei myöskään osannut kertoa, onko niitä jossain tai onko niitä tulossa, sillä varastojärjestelmä oli värisokea. Luovutimme, ja sitten asia jäi kokonaan. 

Kanelibasilika

Sama homma, hyvin toimii Ikean mallit ainakin :)

Pasi (Ei varmistettu)

Käyppä joskus Teuvon mökillä katsomassa miten tuuli ja aurinko muuttuu sähköksi. On muuttunut jo

monta vuosikymmentä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin, on meilläkin aurinkosähköjärjestelmä, mutta sitä virtaa säästellään muuhun käyttöön. Eikä muutenkaan kiinnostaisi vedellä jatkojohtoja pihan poikki valosarjoja varten. 

Naananka (Ei varmistettu)

Meillä on kasvihuoneessa Ikean vastavia ollut jo 3-4 vuotta. Ovat paikallaan ja päällä kesää talvea. Yksi kevään merkeistä on, kun pääsiäisen maissa kasvihuonevalot alkavat toimia.

Sinisuu (Ei varmistettu)

Näyttävät jännästi ampiaispesille neljännessä kuvassa. :D

kati a-v (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Todella mukavat!
Ja ulkosuomalainen huokaa haikeasti mökistänne avautuvalle järvinäkymälle...

polar coding

Näyttääpä hyvältä!

Kiitos vinkistä, näitä tarvitaan myös meidän mökille.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanat valot! Täällä Kainuussa on niin valoisat yöt, ettei valoilla tee oikein mitään. Sitten kun alkaa tulla elokuun lopussa hämärämpää, niin on jo aika kylmä...

Kommentoi