Kellohallin keittiö ja kirpputori
Helsinki osaa näyttää sekä huonoimmat että parhaat puolensa samana päivänä.
Kun lämpötila laskee alle kymmeneen ja sataa vaakatasossa niin, että sateenvarjosta on pidettävä kiinni kaksin käsin, alkaa pohtia, miksi kannattaa asua tällä tuulisella niemellä. Sitten siihen saa vastauksen: esimerkiksi tämän Teurastamon Kellohallin takia.
Kellohalli on avattu syyskuun alussa vanhan Teurastamon alueelle Helsingin Hermanniin, ja se toimii sekä ravintolana että tapahtumapaikkana. Eilen Kellohallissa järjestettiin toisen kerran keittiökirpputori, jossa oli myynnissä sekä pientä syötävää että ruoanlaittoon ja keittiöön liittyvää kirpputorikamaa.
Kirpputoritapahtumassa olisi kyllä saanut olla hieman enemmänkin myyntipöytiä, mutta pientä ostettavaa löytyi näiltäkin: itse tehtyjä omenamehua, kaurakeksejä ja näkkileipää sekä neitsytkookosöljyä ja kookossokeria.
Ravintolatilana rosoinen Kellohalli oli puolestaan juuri sitä, mitä olemme Helsinkiin kaivanneet. Kuin tuulahdus New Yorkia tai Kööpenhaminen Kødbyeniä.
Sunnuntain brunssilistan anti näytti makoisalta, ja emme voineet vastustaa näitä hampurilaisia. Hmm, kuinkas monennet nämä olivatkaan viikon sisällä..?
Ruokajuomaksi suositeltu omena-selleri-inkiväärijuoma oli juuri niin jänskällä tavalla raikkaan makuista kuin miltä se kuulostaakin.
Tämän (ja viinilistan) perusteella en malta odottaa, että pääsen tänne syömään jokin ilta. Toivon myös, että keittiökirppari saa jatkoa ja tilassa järjestetään muutakin mielenkiintoista.
Tällä kertaa tyttö roikkui mukana kantoliinassa, mutta tänne olisi voinut hyvin tulla vaunujenkin kanssa. Toivottavasti se on OK myös illallisella.