Kesäjuhlat Keljonkankaalla

Isyyspakkaus

Kesäloman viimeisen viikonlopun täyttivät kesäjuhlat, jotka äitini ja isäni järjestivät lapsuudenkodissani Jyväskylän Keljonkankaalla.

Äitini täytti 60 vuotta viime joulukuussa, mutta hän halusi järjestää isommat juhlat vasta kesällä.

Ilmatkin sattuivat suosimaan, ja vieraat pääsivät istuskelemaan myös ulos terassille ja huvimajaan.

Ruoat oli tilattu Keski-Suomen Pitoset -pitopalvelusta. Erinomaiset ruoat, ja varsinkin kylmät lihat kastikkeineen maistuivat vieraille erityisen hyvin.

Kahvin kanssa tarjolla oli passionmoussekakkua ja suklaa-sitruunakakkua sekä tietysti kanelimureleipiä, jotka kuuluvat meillä kaikkiin juhliin. Rouva oli muuten sitä mieltä, että keksejä pitäisi kutsua kanelimuroleiviksi, mutta meillä ne on tunnettu aina mureleipinä. Ehkä se on ollut joskus jokin kirjoitusvirhe jossain, mutta en minä osaa niitä muiksi kutsua.

Vieraat taisivat tulla paitsi juhlimaan äitiäni myös ihmettelemään ja ihastelemaan vauvaa lähes yhtä paljon. Emme nähneet poikaa koko päivänä juurikaan, kun hän kiersi nuuskuteltana sukulaisten ja ystävien syleissä.

En nähnyt kyllä tyttöäkään kuin vilaukselta, ja hänellä näytti olevan superkivaa. Kyllä hän olikin odottanut juhlia!

Nyt on kaikki juhlat juhlittu ja lomatkin lomailtu, ja alkaa olla aika lähteä kotiin. Omaan kotiin.

Kommentit

Köksänmaikka (Ei varmistettu)

Hei,
Täällä eräs kotitalousopettaja pohtinut jo pitkään teidän kanelimureleipien koostumusta...vesi kielellä... Tohtiiko kysyä reseptiä... ;) Mikäli sikäli kyseessä ei ole tarkoin varjeltu sukusalaisuus! :) Onnea äidillesi! Kivalta näyttivät juhlat!

OP (Ei varmistettu)

Hei,
Resepti taitaa olla blogissa aikaisemmissa postauksissa. Olen itse kai otttanut sen sieltä.
Perinteiset leivonnaiset ovat hyviä ja helppoja tehdä.

Tommi, vanhemmillasi on tosi viihtyisä piha.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos heidän puolestaan! Sitä on laitettu pitkään. Olen itse ollut mukana joskus teini-ikäisenä rakentamassa huvimajaa isäni kanssa ja perustamassa rinteessä olevaa kukkapenkkiä, ja lätäkkö ison kiven viereen kaivettiin myös jo silloin, kun vielä asuin kotona. Kukkapenkin viimeisimpään uudistukseen äitini on saanut suunnitteluapua Kasvihormoni-blogia pitävältä ystävältämme, Siniltä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ne ovat liian herkullisia, varo vain! Mutta resepti ei siis ole mikään salaisuus, ja se on täällä: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/kanelimureleivat

Kommentoi