Kesäkurpitsaa seitsemällä tavalla
Vielä pari… muutama… no okei, seitsemän ideaa kesäkurpitsan käyttöön.
1. Täytetyt kesäkurpitsat
Aikuiseen makuun. Kun kesäkurpitsaa ei tarvitse piilottaa, sen päälle voi hienontaa muitakin kasviksia ja gratinoida juuston kanssa uunissa. Tarjoile basilikaöljyn kanssa.
2. Kesäkurpitsa-linssisosekeitto
Kesäkurpitsasta tulee mainio sosekeitto, johon saa mukavaa rakennetta punaisista linsseistä ja lisämakua sipulista ja tuoreista yrteistä. Kaikki vaan kattilaan kiehumaan ja sauvasekoittimella hienoksi.
3. Kesäkurpitsapaistos
Kun kesäkurpitsasta höylää ohuita siivuja juustohöylällä, niistä voi tehdä lasagnen kaltaisen uuniruoan laittamalla uunivuokaan vuorotellen kurpitsasiivuja ja tomaattista jauhelihakastiketta ja päällystämällä ruoan juustolla. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa kerros riisiä imemään kesäkurpitsasta irtoava neste.
4. Kesäkurpitsalasagne
Voi kesäkurpitsaa käyttää lasagnessakin: Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä. Valmista lasagne muuten normaalisti, mutta laita kerros kesäkurpitsasiivuja jokaisen jauhelihakastikekerroksen päälle.
5. Kesäkurpitsa-jogurttikastike
Raastetusta kesäkurpitsasta ja maustamattomasta jogurtista tulee tzatzikin kaltainen soosi, jonka voi maustaa vaikkapa mintulla tai valkosipulilla. Jos kesäkurpitsan valuttaa, kastikkeesta ei tule niin märkää.
6+7. Kesäkurpitsapihvit ja kesäkurpitsa-tomaattisalsa
Raastetusta kesäkurpitsasta, raastetusta halloumijuustosta ja kananmunasta taputellut pihvit voi paistaa uunissa. Tomaatista, kesäkurpitsasta, sipulista ja chilikastikkeesta syntyy kivan tulinen salsa, joka maistuu esimerkiksi siikafileiden ja kesäkurpitsapihvien kanssa.
Muista myös kesäkurpitsarieskat!
Joko muistin sanoa: ”kesäkurpitsa”?
Lupaan, että seuraavassa ruokajutussani käsittelen taas muita raaka-aineita.