Kiitos Tintå!

Isyyspakkaus

Palasimme Muumimaailmasta vielä takaisin Turkuun. Olimme varanneet yösijan Raumalta, mutta päätimme käydä ensin päivällisellä ravintola Tintåssa (Läntinen Rantakatu 9, Turku), johon emme saaneet pöytää edellisenä iltana. Nytkin ainoa vapaa pöytä oli tarjolla jo klo 16:ksi, mutta päätimme ehtiä siihen.

Se oli hyvä ratkaisu. Vaikka "Muumimamman keittiön" lihapullat olisivatkin varmasti vieneet nälän, oli huomattavasti kivempaa syödä oikeasti kivassa ravintolassa, ja varsinkin Rouva halusi niin kovasti käydä juuri Tintåssa. 

Huomasimme muuten Turussa yllätykseksemme, että moni ravintola oli suljettu maanantaisin mutta ne olisivat olleet auki sunnuntaina. Tintå on kuitenkin auki joka päivä, ja varaustilanteesta päätellen se on hyvin suosittu.

Ravintola on kuulemma rakennettu vanhaan hevostalliin, ja se sijaitsee Turun kauniissa jokirannassa monen muun ravintolan ja kuppilan kanssa.

Ruoka on bistrotyylistä cross kitcheniä, jossa pizzat, Lähi-Itä ja Aasia kulkevat käsi kädessä.

Ravintolan erikoisuus ovat viinit, ja se on valittu jokunen vuosi sitten myös vuoden viiniravintolaksi.

Itse otin indonesialaisen lammasvartaan. Liha oli mureaa ja makua sopivasti.

Rouvalla oli falafeleja ja kukkakaalicouscousia. Se oli hänen mukaansa ihanaa, ja kukkakaalicouscous menee heti kotona omalle ruokalistalle!

Tytön kanssa menimme helpoimman kautta ja tilasimme pizzaa. Pizzakin oli erittäin hyvää.

Jälkiruokana nautin sitruuna-lakritsivanukkaan. Perheen naiset valitsivat vitriinistä kakkupalaset.

Kiitos Tintå, pidimme taas kovasti!

Kommentit

EricaK
EricaK

Tintå on aivan ihana! Sinne tulee vietyä Turkuun eksyvät vierailijat :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä valinta! Sinne meidätkin vietiin ensimmäisenä, kun muutama vuosi sitten tulimme Turkuun kyselemään, missä siellä kannattaisi syödä.

Kaskiksessa olisi kiva käydä, mutta pöydän saaminen ex tempore taitaa olla käytännössä mahdotonta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, näyttää tosi hienolta, mutta jäi nyt seuraavaan retkeen! Kävimme Kalatorissa ja Gotossa, joista julkaisin juuri postauksen: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/kaksi-lounasta-vanhassa-raumassa.

Kommentoi