Kiurut ja punokset

Isyyspakkaus

Viime viikko oli täynnä suuria päätöksiä: ensin lastenvaunut, sitten tapetit ja lopuksi vielä uusi senkki olohuoneeseen!

Tapettipäätös oli oikeastaan kypsynyt jo pari viikkoa sitten (ks. Tapettien valinnan aika), ja tässä ne nyt ovat: Lastenhuoneeseen Ken kiuruista kaunein - Design Birger Kaipiainen. Rouva huokaili, että tapetti on seinällä vielä kauniimpi kuin hän uskoikaan.

Makuuhuoneeseen Punos - Design Veikko Roikonen. Tapetti on aito 1950-luvun paperitapetti, eli rullat on todella painettu 60 vuotta sitten. Tapetti vaati hieman enemmän askartelua, sillä vuodat laitettiin seinälle limittäin, ja jokaisesta vuodasta oli itse leikattava ikkunanpuoleiselta sivulta kaistale pois.


Jännitin tapetointia jotenkin tosi paljon enkä olisi millään halunnut ryhtyä hommaan. Siksipä se taisi viivästyäkin, vaikka lupailin tekeväni sen jo pari viikkoa sitten (ks. Retki eteiseen). No, en oikeastaan itsekään usko näihin suunnitelmiini remonttiaikatauluista. Ehdin stressata töissä aivan tarpeeksi projektien aikataulujen suhteen, joten kotona haluan odottaa enemmänkin sopivaa inspiraatiota.
 

Tapetointi olikin helpompaa kuin muistin. Tai sitten minusta on vaan tullut huomaamattani luonnonlahjakkuus siinä.

Lastenhuoneen viimeinen tekemätön remonttihomma on ovien ja listojen maalaus. Ovesta on jo poistettu vanhat maalit, ja sain sen laitettua alustavasti saranoille. Alustavasti siksi, että ovi on aivan aavistuksen verran liian leveä, vaikka mittasin, että se sopisi aukkoon hyvin. Tämän huomattuani kyllästyin hommaan, ja se jäi odottamaan seuraavaa inspiraatiopuuskaa. 

Palataan siihen uuteen senkkiin myöhemmin.

Kommentit

annemi

Aivan mieletön tuo lastenhuoneen tapetti!

Me tilattiin valokuvasta tapetti makuuhuoneeseen ja koska ei oltu kumpikaan koskaan tapetoitu ja tapetti oli aika kallis, meillä venyi tapetoinnin aloittaminen lähes kahdella kuukaudella. Ei vaan uskallettu ryhtyä tuumasta toimeen kun pelättiin että pilataan tapetti. No, eihän se pilalle mennyt ja nyt on upea seinä makuuhuoneessa :D

Iisa

Tapettitalon tarjonta on kyllä ihanaa. Meidän kodin huoneista kaksi on tapetoitu sillä toisella Kaipiaisen kiurulla. Tosin kyseinen design alkaa tulla jo vähän turhankin usein vastaan siellä sun täällä...

Tommi K
Isyyspakkaus

annemi: Eikö olekin! Sellaisen supererikoistapetin kiinittäminen olisi kyllä varmasti aiheuttanut aika lailla sydämentykystä. Ehkä jokin päivä uskalletaan ostaa sellainen tapetti, jossa on yksi tosi iso kuva, joka peittää koko seinän.

Iisa: Kiurujen yö on kyllä edelleen todella nätti. Meillä oli sitä keltaisena makkarin seinässä, ja joskus harkitsimme sitä sinisenä jollekin toiselle seinälle. Juuri viime viikolla telkkarissa oli jokin mainos, jossa oli taustalla sama tapetti, ja tuli sellainen hassu mitä-sä-teet-mun-makkarissa-fiilis ;)

Tapetoinnista tulee aina mieleen tämä klassikkoanimaatio lapsuudesta:

Pat ja Mat - Tapetoijat

Luru
Changes

Hienot tapettivalinnat! Meilläkin odottelee 7 rullaa noita samoja kiuruja eteisen seinille pääsyä. Saa nähdä kauanko kestää, tällä hetkellä eteinen on vielä rempseästi lautapinnalla. :)

Mikä siinä muuttuu?

Senkkijuttu kiinnostaa ja vinkit mistä löytyisi :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Luru: Hienot valinnat siis sielläkin! :) Mitäs niiden lautojen päälle tulee? Tapettia laitetaan tuskin suoraan niihin kiinni?

Lyy: Senkkijuttu ei ole nyt aivan heti tulossa, mutta vinkit voin antaa: Meillä parhaat löydöt on tehty Fasaanista ja Huuto.netistä. Senkki löytyi Helsinki Secondhandista, joka toimii samoissa tiloissa Fasaanin kanssa Korkeavuorenkadulla. Etsiminen vaatii malttia, viitseliäisyyttä ja jonkin verran tuuria.

Luru
Changes

Juuei, kyllä siihen mitä ilmeisimmin laitetaan cyprocia väliin :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Pieni käytännön neuvo, joka ehkä olikin jo tiedossa: Kannattaa maalata se gyproc-levy ennen tapetointia, niin tapetin vaihtaminen on helpompaa sitten joskus myöhemmin.

laurafree
Laura loves

Meillä päädyttiin aikanaan samoihin kiuruihin, juuri tuossa värissä. Ihana on!

http://www.lily.fi/juttu/krumeluurikeskus

Ps. Rouvalle terveisiä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, Rouva näyttikin jo aiemmin tuota kuvaa, että tuolta se näyttää.

Terveiset on toimitettu perille :)

Kommentoi