Kokkailua Nolitassa

Isyyspakkaus

Ensimmäinen päivä New Yorkissa kului lähinnä jetlagin paranteluun. Vauva herätti yöllä useamman kerran, ja aamuneljältä oli noustava ylös keittämään ensimmäiset aamupuurot. Vaikka saimme sen jälkeen nukkua vielä seitsemään, ei tälle päivälle tehnyt mieli suunnitella juurikaan ihmeempää ohjelmaa kuin ruoanlaittoa ja syömistä.

Päivän tärkein tapahtuma oli vierailu Whole Foods Marketissa (95 East Houston St). Ei pelkästään siksi, että emme yksinkertaisesti voi syödä kolmen viikon ajan kolmea kertaa päivässä ravintolassa, vaan myös siksi, että tytsylle piti saada ruokaa.

Whole Foods Market on se kauppaketju, josta esimerkiksi Jenkkien Top Chef -kilpailijat hakevat tarvikkeensa. Eikä mikään ihme: kaupan valikoima on suomalaisin silmin katsottuna uskomaton ja ruoat ovat kivasti esillä. Tuotteista huomattava osa on luomua, ja liha- ja kalatiskissä jokaisen tuotteen kohdalla esitetään myös, miten eettisesti tai ekologisesti kasvatetusta eläimestä on kyse. Ja vaikkapa se kala-, äyriäis- ja simpukkatiski tuo lähes kyyneleet silmiin.

Valitettavasti kaupassa ei saanut kuvata, joten saatte katsella kuvia ruoanlaitosta ja vauvan syöttämisestä.

Kuten kerroin jo aiemmin, vuokrasimme asunnon Airbnb-palvelun kautta Manhattanilta, Nolitasta (North oLittle Italy).

Halusimme asunnon, jossa on keittiö sekä erillinen makuuhuone, jotta voimme Rouvan kanssa valvoa, kokkailla ja katsoa telkkua rauhassa pidempään iltaisin samalla, kun tyttö nukkuu oven toisella puolella kuplassaan. TV piti olla, ja langaton internetyhteys oli myös ehdoton. Vaatimukset täyttävä asunto löytyi Mott Streetillä, aivan keskeltä Nolitaa, ja sen sijainti on kaikin puolin loistava.

Kerroin aiemmin, että Airbnb välittää yksityisten ihmiset omistuksessa olevia asuntoja, mutta näemmä mukana on myös yrityksiä. Epäilen että tämäkin asunto taitaa olla jonkin firman omistuksessa, sillä asunto näyttää olevan vuokralla jatkuvasti ja sen varustuksesta puuttuu paljon asioita, joita ihmisillä voisi kuvitella olevan kotonaan. Kuten kunnon astiat ja ruokailuvälineet.

Astioita ja ruokailuvälineitä on kuitenkin sen verran, että ruokaa voi laittaa, mutta jotain pientä piti käydä ostamassa läheisestä keittiötarvikeliikkeestä, Sur la Tablesta (75 Spring St), joka sijaitsee aivan parin korttelin päässä.

Pohdimme ennen matkaa tosissamme, pitäisikö meidän ottaa kotoa Bamix-sauvasekoittimemme mukaan, jotta saisimme tehtyä tytölle soseita. Olisimme kyllä voineet hyvin syöttää hänelle myös purkkiruokaa, mutta hän ei perhana suostu nielemään muita valmisruokia kuin hedelmäsoseita.

Rouvan piti siis keitellä samaa tomaattista jauhelihakastiketta kuin kotona, ja päätimme ostaa jonkin edullisen sauvasekoittimen paikan päältä ruoan soseuttamiseen.

Tomaatit, sipuli, valkosipuli, porkkana, yrtit ja luomunaudan jauheliha kiehuivat toisessa kattilassa, ja perunat porisivat toisessa. Hain sillä aikaa edullisen 25 dollarin sauvasekoittimen Sur La Tablesta.  Ajattelimme, että sillä hinnalla voimme ostaa laitteen ja jättää sen lähtiessämme seuraavien asukkien iloksi.

Whole Foodsissa tulee varmasti käytyä vielä useamman kerran, sillä se sijaitsee aivan muutaman korttelin päässä. Jonain iltana voisi laittaa kalaa tai ainakin niitä mehevän näköisiä kampasimpukoita, joita oli kalatiskissä. Ja olisihan siellä kaikkea muutakin, jota voisi maistella. Ihan vaan maistelemisen ilosta. 

Kommentit

Omenainen

Näyttää kätevältä. Sama tuli minunkin mieleeni, eli onko tuo Sohotelia paljon kalliimpi (50-60$/hlö/yö)?

Vierailija (Ei varmistettu)

Aiemmassa postauksessa, jossa kerrottu asunnon vuokrauksesta näkyy mainittaneen hinta - 92eur/yö, tarkka hinta riipunee valuuttakurssista :-)

Omenainen

Oho, en huomannut, kiitos! Onpa edullinen, ja keittiö on varmasti lapsen kannalta kätevä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, hinta oli juuri tuo, eli kaksion sai halvemmalla kuin Sohotelista (joka on siis hyvin edullinen) yhden huoneen. Sohotel on tuossa muutaman korttelin päässä, mutta tämä sijainti on mielestämme vielä asteen verran parempi. Vaikkapa Whole Foodsin suhteen :D

Rouva juuri tuossa mietti ääneen, että miten tämän tytsyn kanssa voisi edes olla hotellissa. Hänelle pitää kuitenkin keittää puuroa ja laittaa soseita. Ja sitten vielä nukkumajärjestelyt päälle.

Katness (Ei varmistettu) http://www.kiitosnamaste.com

Tuohan on kateva ratkaisu pienen vauvan kanssa matkustaessa ja muutenkin. Kun kavimme viime vuoden lopulla Montrealissa vuokrasimme juurikin asunnon hotellin sijaan ja viihdyimme siella kuin kotonamme. Ja se oli vain noin satasen per yo, eli todella paljon edullisempaa kuin hotelli. Mukavaa lomailua!

annemi

Ahhhh, sekoaisin varmaan jos pääsisin Whole Foodsiin shoppailemaan! miten pitkä loma pitää olla että ehtisi testaamaan paljon ravintoloita ja syömään Whole Foodsin herkkuja tarpeeksi New Yorkissa? :D

Heh, vähän naurattaa, kun teette samoja juttuja ja samoja ruokia kuin kotona Helsingissäkin tekisitte. No, etteköhän kohta pääse muutakin tekemään kuin koteilemaan. :)

Sukulaiseni on innokas Turkin-reissaaja jo vuosikymmenten ajalta, mutta edelleen hän jaksaa hehkuttaa, miten mahtavaa on kun Alaynastakin saa lauantaimakkaraa, Fazerin sinistä ja Lapin Kultaa (!) ja kaikki palvelut suomen kielellä. Ei tartte kuulemma edes puhua paikallisten kanssa, ellei taho.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kieltämättä :) Tänään päästiin sentään Metropolitan Museum of Artiin asti ja täältä mennään lounaalle johonkin kivaan paikkaan. Ja täällä paikalliset ottavat kovasti kontaktia. Siitä lisää toiste.

Kommentoi