Koko perhe maistelemassa

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki

Perjantai-iltapäivä oli poutainen ja jopa aurinkoinen, joten Taste of Helsingissäkin oli torstaita vilkkaampaa.

Kuten suunnittelimme lähdimme maistelemaan ruokia koko perheen voimin.

Tyttö oli nyt tapahtumassa jo viidettä kertaa. Hän sai oman pienen pussukan Taste of Helsinki -markkoja, ja kävimme ostamassa yhdessä hänelle sopivia annoksia.

Poikamme oli varmasti festivaalien pienin vieras, ja hän pääsi siskonsa tavoin mukaan festaritunnelmaan vain parin viikon ikäisenä. Eiköhän hänkin pääse ensi vuonna jo maistelemaan tapahtuman ruokiakin.

Rouva aloitti maistelunsa Murun Charctureriellä, joka jäi häneltä maistamatta taannoisella Muru-illallisellamme.

Maistelimme heti alkuun myös O Matin haukiburgerin, jota himoitsin jo eilen. Oikein hyvää, ja mustekalan musteella värjätty anjovistahna antoi burgerille kivaa makua.

Huomasin, että O Matin toinen kala-annos oli kuitenkin enemmän mieleeni: Ginigraavattua lohta, luomujuuressipsejä ja pikkelöityä sinapinsiementä. Minulla on jännä suhde raakaan kalaan: rakastan sushia, sashimia ja kylmäsavukalaa, mutta jostain syystä en yleensä pidä pelkällä suolalla graavatusta lohesta, sillä maku on liian kalaisa. Tämä ginigraavaus oli kuitenkin erittäin kiva ja annos kovin kaunis.

Tyttö sai Aperol-baarista samanlaisen kurkku-cocktailin kuin isillä, tosin ilman giniä.

Hän toivoi seuraavaksi ruoaksi jotain possua, joten maistoimme kahta possuannosta.

Omaan mieleeni oli enemmän tämä Askin luomupossua, palsternakkaa ja sinappia, joka oli todella mehevää.

Tyttö taas piti enemmän tästä Hella & Huoneen "Sikalasta": Glaseerattua porsaanniskaa ja rapeaa korvaa, savusitruunalientä ja nokkosta. Hän taisikin syödä annoksen lähes kokonaan.

Kaikki aikuisvieraat hurmannut Askin sienirisotto maistui pieneen suuhun kirpeältä (marinoidut sienet), mutta tyttö ilahtui ketunleivistä, joita olemme käyneet itsekin keräämässä.

Viimeinen pääruokakierroksemme sisälsi lihaa, kalaa ja kasviksia.

Grönin nimikkoannos Raakakypsennettyä nautaa, litulaukkaa, kevätkaalia ja etikoitua hapankermaa oli mielettömän hyvä, ja kuva ei tee annokselle oikeutta.

Ö Restoranin Suolakuoressa kypsennettyä luomuselleriä, karamellisoitua voita, herakastiketta ja sellerin lehtiä oli varmasti yksi tapahtuman mielenkiintoisimmista ja maukkaimmista annoksista.

Pidin todella paljon myös Kolmos3n tempuroidusta hauesta ja mummonkurkuista.

Jälkiruokia maistoimme vain kaksi. Rouva hurmaantui siitä Grönin kuusenkerkkäannoksesta, josta kerroin jo eilen, ja arvelin pienen tytön ihastuvan tähän mansikkasalaattiin, jossa oli lehtikuohu-sabayonia ja lakritsimarenkia.

Olin oikeassa. Onneksi maistoin itse saman annoksen jo torstaina, sillä tästä ei riittänyt isille yhtään ja äitikin sai maistaa vain yhden mansikan. Todella taivaallista.

Harmi, että kaikkia annoksia ei voi maistaa, ja Sinnen ja Pastorin makuja en ehtinyt testata vielä yhtään. Saattaa olla, että poikkean vielä maistamassa ainakin Sinnen BBQ-kanan ja Pastorin nimikkoannoksen.

On todella vaikea sanoa, mikä annos olisi ollut kaikkein paras tähän mennessä maistamistani. Ehkä se Askin risotto, Tocan arancini tai Ö:n hirvi ja jäkälä. Eniten annoksia maistelin O Matilta (kolme annosta neljästä), ja tapahtuman jälkeen kiinnostaisi päästä ensi tilassa syömään Gröniin Albertinkadulla ja Ö Restoraniin Tallinnassa. Ö oli listallani jo viime Tallinnan-matkalla, mutta kaikki paikat eivät vain mahtuneet agendalle. Tämä korjataan seruraavalla reissulla Suomenlahden yli.

Vielä ehtii käydä ToH:issa! Kumisaappaat vaan jalkaan, sadetakki päälle ja iloista mieltä mukaan, niin hyvä ruoka hoitaa loput!

Taste of Helsinki Kansalaistorilla 16. - 19.6.2016. Kattaukset to - la klo 11 - 15 ja 17 - 23, su klo 11 - 16.

Kommentoi