Kolme kuukautta laskettuun aikaan, vol. 2

Isyyspakkaus

Kolme kuukautta laskettuun aikaan. Siitä alkoi tämä blogi nelisen vuotta sitten.

Nyt ollaan jälleen samassa pisteessä, ja kolmen kuukauden päästä perheessämme on yksi jäsen enemmän.

Odotus on ollut kovin erilaista ensimmäiseen kertaan verrattuna. Silloin kaikki oli niin uutta, ihmeellistä ja hyvin jännittävää. Luimme viikoittain pienestä kirjasesta, missä vaiheessa sikiön kehitys oli ja olimme hyvin tietoisia, mitä milläkin viikolla pitäisi tapahtua.

Nyt en edes muista, mikä raskausviikko on menossa. Kaksikymmentä... jotain?

Raskauteen suhtautuu muutenkin paljon rennommin. Ensimmäisellä kerralla olin huolestunut jokaisesta Rouvan raportoimasta kivun tunteesta ja menin aivan liian helposti lukemaan netistä kaikenlaisia kertomuksia raskauskomplikaatioista - ja huolestuin lisää.

Nyt, kun Rouva kertoo, että vatsaa vihloo, tiedän että siellä vaan paikat venyvät ja että se on aivan normaalia ja asiaan kuuluvaa. Kun Rouvan vatsaa kiristää, tiedän, että sekin kuuluu asiaan, ja vasta jos supistukset käyvät kivuliaiksi, on syytä huolestua. Mitään huolestuttavaa ei ole sattunut.

Kyllä sitä silti tulee kyseltyä päivittäin, että "onkos tyyppi siellä hereillä?" tai "onkos tänään potkinut kovaa?". Tarkoitan sillä tietysti että "kai sinä tunnet ne liikkeet edelleen?"

Ja kyllä Rouva ne todella tuntee. Joka kerta, kun hän käy makuulle, minityyppi alkaa jumppaamaan. Hän on varsinainen väkkärä ja potkii kuulemma paljon napakammin kuin isosiskonsa. Tyttö enemmänkin suoristeli itseään ja työnsi takapuoltaan Rouvan vatsaa vasten. Taitaa olla aikamoinen hyrrä tulossa tästäkin.

Vaikka raskausviikkojen numeroa en muistakaan, kyllä vauvan tulo on mielessä jatkuvasti. Niin myös tytöllä, joka odottaa kovasti uuden vauvan saapumista.

Enää kolme kuukautta, niin hän on täällä.

Pieni poika, pikkuveli.

Kommentit

Markkula (Ei varmistettu)

Olen tehnyt "isägallupia" tästä asiasta ja tulos on ihan selvä: Kaksi lasta on paljon enemmän kuin yksi ainakin siinä mielessä, että vanhempien kiire lisääntyy kovasti kun lapsia onkin yhden sijasta kaksi.

Muutos siirryttäessä kahdesta lapsesta kolmeen tai kolmesta neljään on (kuulemma) pienempi, lisäten kiirettä suhteessa vähemmän siihen aiempaan kaaokseen verrattuna.

You have been warned. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Thanks!

Kuulemma muutos kahdesta kolmeen on myös siten merkittävä, että lapsia on sitten enemmän kuin käsiä :)

Torey
Näissä neliöissä

Iso muutos se on yhdestä lapsesta kahteen kun siirrytään, mutta ystävien kanssa ollaan kanssa juteltu siitä, että kun lapsia on enemmän kun aikuisia, niin se on varmasti tietyllä tapaa raskaampaa kuin kahden kanssa! Nyt meillä toinen voi hoitaa toisen iltapuuhat ja toinen toisen, kun lapsia on 3-> joutuu ainakin pienellä ikäerolla olevista osa odottamaan vuoroaan. 

Kazuo (Ei varmistettu)

Kaveri sanoi mulle aikanaan että 1 + 1 = 3 :) Nyt omat lapset 3 ja 1 vuotta.. ja voin nyt sanoa työkaverini olleen ehdottomasti oikeassa.. eka vuosi kahden kans on ollut aika rankka koettelemus. Molemmilla vanhemmilla on kädet niin täynnä tekemistä että suurin osa ajasta menee arjesta selviämiseen. Kunhan ekasta vuodesta kahden pienen kans selviää kunnialla niin sit yleensä alkaa helpottaan. Arki yhden lapsen kans oli kyl lepposaa.. tuntu et hommassa oli jollain tapaa langat käsissä :D Et tsemppii!

pikkukalanen (Ei varmistettu)

Voi, oon niin iloinen teidän puolesta jo etukäteen uudesta perheenjäsenestä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

MarjaH (Ei varmistettu)

Tämä on jotenkin niiiin kivaa kun ollaan näin samoissa ajoissa :)

Meillä taas mä stressaan selkeästi enemmän kuin esikoista odottaessa, ja mieheni on myös huolehtivaisempi kuin viimeksi. Silloin oltiin vielä aika nuoria, ehkäpä se vaikuttaa. Lisäksi nyt ollaan äiti ja isi, silloin oltiin lasta odottava pariskunta.

Sukupuolta ei tiedetä, esikoinen ei suostunut näyttämään, ja ajateltiin, että ei sitten kysytä tästäkään.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, mehän oltiin vanhoja jo ekan kanssa, ja stressattiin kyllä kaikesta ;) Ja me haluttiin kyllä tietää sukupuoli heti kun vaan mahdollista. Siitä lisää jonain toisena päivänä.

Valopäiväkirja

Voi että, tulee melkein tippa linssiin :,) Toisaalta siitä kun on niin iloinen teidän puolesta, ja toisaalta siitä, että niin vähän on aikaa kun meidänkin perheessä odotettiin toista, joka nyt jo tuhisee tuossa ja valloittaa hymyllään :) Nauttikaa, tää aika tulee omalla tavallaan olemaan ihan yhtä ikimuistoista kuin sen ekankin kanssa <3 Onhan sitä jakamassa tuleva pieni isosisko :) 

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Isosiskon ajatuksista pitäisikin kirjoitella joku päivä kun ehtii.

Tommi K
Isyyspakkaus

<3

Juliaihminen
Juliaihminen

Poika, voi miten ihanaa! Superisti onnea teille kaikille! <3 <3

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Ja sinne myös!

Ainamaria (Ei varmistettu)

Onneksi olkoon! ❤ ❤ ❤ Aloin seurata blogiasi kun odotin ensimmäistä tyttöämme. Nyt pikkuveli 3kk ilostuttaa lisäksi arkeamme. Elämä muuttunut yhä vaan ihmeellisemmäksi kahden lapsen myötä;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Sitä ihmeellisyyttää odotellessa ;)

Sohvitohvi (Ei varmistettu)

Voi ihanaa, onnea kovasti! Mäkin aloin seuraamaan blogiasi kun odotin ekaa lasta. Sit tuli seuraava lapsi 1.5v ikäerolla ja nyt vielä kolmas syntymässä toukokuussa. Hyvin on kaikki mennyt vaikka oon molemmissa väleissä käynyt töissäkin. Kaikkea hyvää teille loppuraskauteen!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos samoin!

Ihanaa, onnellista odotusta ja paljon onnea ❤

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Kevättuuli (Ei varmistettu)

Onnellista odotusaikaa teille! On hienoa, kun saa kasvattaa sekä tytön, että pojan. :) Enpä malta olla kertomatta havaintojani. Luulisin, että tyttö vanhempana ja poika nuorempana, on helpompi yhtälö alussa - meno on kenties vähän rauhallisempaa. Lisäksi isosiskon ollessa neljä vuotta hän ymmärtää varoa pikkuveljeä paremmin. Toisaalta ensimmäiset puolitoista vuotta olivat meillä ainakin aika hektisiä. Nyt hiljalleen helpottaa, kun pienempi alkaa olla leikki-ikäinen. Toisaalta ikäerokin oli pienempi. Itsestä on tuntunut, että vasta kahden lapsen myötä on kunnolla sukeltanut perhe-elämän sisälle kaikissa ulottuvuuksissaan. Elämäntäyteistä kahden lapsen kanssa eläminen kuitenkin on!! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! On hienoa saada sekä tyttö että poika!

Kommentoi